Snedronningen

Juleforestillingen Snedronningen er tilbage i Tivolis Koncertsal.

Fra 30. november 2023 - 23. december 2023

Tivolis Koncertsal

Se så! Nu begynder vi. Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner, men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker, og én af splinterne rammer Kay i hjertet og en anden rammer ham i øjet.

Kay bliver draget mod den smukke, men iskolde Snedronning og hendes slot. I Snedronningens rige bliver forstanden stærk og tanken skarpsindig, men hjertet koldt som is. Kay forsvinder og han glemmer alt om Gerda.

Gerda beslutter sig for at drage ud i verden for at finde ham. Rejsen fører hende gennem blomsterkonens skønne have, til prinsen og prinsessens overdådige slot - og hun bliver holdt fanget i røvernes barske rige.

Snedronningen handler som mange andre eventyr om, børns rejse ind i voksenlivet og om at forblive tro mod sin indre kerne. Tag med Kay og Gerda på eventyr og se, hvad en rigtig ven er gjort af.

Dronning Margrethe er igen den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Med over 30 dansere, balletbørn og levende musik i Tivolis Koncertsal mødes både dans, musik og ballet i en poetisk fortælling for hele familien.

H.C. Andersen skrev eventyret om Snedronningen i 1844.

 

Intro til de yngste ❄
Vi har på udvalgte forestillinger en særlig introduktion til børnefamilier. Disse forestillinger er markeret med et snefnug i billetsystemet og på oversigten.

Holdet bag Snedronningen
Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Yuri er tidligere solodanser på Bolsjojteatret og har siden skabt koreografier til førende kompagnier i hele verden bl.a. San Francisco Ballet og Bolsjoj-balletten. De tre stærke personligheder har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag opsætningen af Askepot i 2016. Forestillingen akkompagneres af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.

Se traileren

Snedronningen

Få et glimt fra den eventyrlige juleballet.

Anmeldelser fra 2023

“Endeløst smukt, et rigtigt eventyr får lov til at folde sig ud”

Kulturtid

“Snedronningen - et varm og sikkert juleeventyr i Tivoli”

Out and about

“Årets bedste juleballet er i Tivoli”

XQ28.dk

“Snedronningen er en værdig repræsentant blandt landets mange juleforestillinger”

Ungt Teaterblod

“Dansen står i centrum for den flotte genopsætning i Tivolis Koncertsal”

CPH Culture

“JULENS VARMESTE FAMILIE-BALLET”

Detskalduse.dk
Orkester: Musikere fra Tivoli Copenhagen Phil

Oh Land har komponeret musik til forestillingen

Oh Land (Nanna Øland Fabricius): ”Det er stort for mig, at jeg får lov til at lave musik til en ballet og en fantastisk historie, som dronningen laver kostumer og scenografi til. Det er meget specielt. Jeg husker tydeligt, da jeg var 10 år og dansede i dronningens kostumer til Et Folkesagn. Det bliver en stor ting for mig. Jeg har gjort mig rigtig mange tanker om musikken, men der er også stadig lang tid til, og jeg tror, vi skal dykke ned i eventyret nu og se, hvad der er det vigtige at få med. Jeg ved i hvert fald, at der er fokus på det nordiske, i og med der kommer til at være en rejse igennem Norge, Sverige og Lapland, så jeg vil tage brug af nogle nordiske instrumenter og noget folkemusik i en eller anden forstand.”

Orkester
Musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.

Musikken er orkestreret og arrangeret af Nanna Øland Fabricius og Adi Zukanovic. 

Se videoen

Scenografi og kostumer

Dronning Margrethe: ”Det er jo fortalt af H.C. Andersen, og selvom vi ikke kommer til at høre hans tekst, så håber jeg, at man vil fornemme historien bag dét, vi laver. Han har en vidunderlig måde at beskrive ting på, og hvis vi ser nærmere på det, er jeg sikker på, at de enkelte dansere kan få en masse ud af, hvordan han har beskrevet visse figurer. Det er et meget smukt eventyr, så jeg forestiller mig, at vi kan få noget godt ud af det. Det er også et langt eventyr, så der bliver skubbet sammen på det. Jeg synes, det er meget spændende.”

Dronning Margrethe
Scengografi og kostumer 

Lige fra barndomsårene har eventyrenes billedside haft stor betydning for Dronningen. Et af Majestætens barndomsminder er den eventyrlige verden, der åbnede sig, når der blev læst højt fra børnebøger i barndomshjemmet. Illustrationerne i bøgerne samt talrige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen været med til at inspirere Dronningen i det kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesigns. Dronningens samarbejde med Tivoli går tilbage til 2001.

balletteater1

Tivoli Balletteater

Peter Bo Bendixen: "Holdet bag forestillingen er noget ud over det sædvanlige. Den russiske koreograf Yuri Possokhov, der selv i sin tid var en anmelderrost international danser, blandt andet i Den Kgl. Ballet, skaber en storslået og intens fortælling. Den rammes ind af en af landets mest originale musikkunstnere, danske Oh Land, der har en fortid som balletbarn. Og så har Dronning Margrethe igen sagt ja til at skabe dekorationer og kostumer, og som altid bliver det spændende at se hvad vores ”hus-scenograf” har fundet på.”  

Tivoli Balletteater er Tivolis eget balletkompagni, der spiller forestillinger på Pantomimeteatret og ved juletid rykker ind i Tivolis Koncertsal. I løbet af sommersæsonen i Tivoli spilles omkring 270 forestillinger, fordelt på pantomimer, klassiske balletter og moderne danseforestillinger.

Tivoli Balletteater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kongelige Ballet.

Tivoli Balletteater ledes af Peter Bo Bendixen.

sne-4
Dokumentar på TV2

Snedronningen bliver til

TV2 lavede i 2019 en dokumentar om tilblivelsen af Snedronningen. Få her et indblik i arbejdet med forestillingen, fra de første skitsemøder til premieren i Tivolis Koncertsal.

Se dokumentaren på TV2 Play

Praktisk information

Dit teaterbesøg

Spillested
Tivolis Koncertsal.

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid. Under Jul i Tivoli kan der forekomme ekstra ventetid ved Tivolis indgange, derfor bedes du ankomme i god tid før forestillingen starter (op til 2 timer).

Åbningstider i Koncertsalen
Dørene åbnes en time før forestillingens start.

Forestillingens varighed 
Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. pause.

Garderobe
Bemandet betalingsgarderobe.

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 8 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn. Der er ikke adgang til forestillingen for børn under 3 år. 

Forestillingsprogram

Du kan bestille programmet sammen med din billet som er fyldt med inspiration, ekstramateriale og flotte fotos mv. Programmet udleveres på spilledagen, og kan tages med hjem som et minde fra forestillingen.


OVERSIGT OVER AKTUELLE FORESTILLINGER 

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01.

Transport/parkering 
Tivoli ligger ved Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. Find mere information om offentlig transport her, eller planlæg din rejse med Rejseplanen.dk. Ankommer du til Tivoli i bil, og har du Tivolikort, kan du få rabat på parkering. For parkeringsmuligheder se her.

Bar/restauranter
Koncertsalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen. Læs mere her.

Spilleperiode

Spilleperiode
30. november 2023 - 23. december 2023. 

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V.
Telefon: 33 15 10 01

SE ÅBNINGSTIDERNE FOR BOX OFFICE

Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse

Du er måske også interesseret i…