Tivoli fejrer Norges Nationaldag

Vær med når vi fejrer 17. maj

17. maj 2023

Kl: 11:00

Haven

Vær med når vi for første gang fejrer Norges Nationaldag i Tivoli.
Vi starter fejringen af 17. maj med en tale af den norske ambassadør i Danmark, Katja Christina Nordgaard. Herefter er der i bogstavelig forstand norsk på menuen, når den prisvindende og norske kok Nils Flatmark indtager HTH Livekøkkenet på Orangeriet. Her vil han trylle med sæsonens fisk og grønt samt norske mejeriprodukter.

Vi bevæger os derefter fra det gastronomiske hjørne til det litterære, når den dansk-norske forfatter Maren Uthaug og den norske forfatter Vigdis Hjorth mødes til en samtale om blandt andet identitet og deres syn på forholdet mellem Danmark og Norge i dag. Maren Uthaug, der blandt andet er kendt for tegneseriestriben i Politiken Ting jeg gjorde, er aktuel med bogen 11 procent (2022), og Vigdis Hjorth, en af Norges største litterære stemmer, er aktuel med romanen Femten år: Den revolusjonære våren . Den danske litteraturkritiker Marie Louise Kjølbye er vært.

Oplev det norske band No. 4, når de indtager Plænen
Kl. 19.00 skruer vi op for volumen på Plænen når et af Norges mest populære bands No.4 spiller sammen med Snorre Kirk Quintet. Med sange som ”Lite og Stort” ”Låst” og ”Farlig” har No. 4 været soundtracket til hverdag og fest for tusindvis af mennesker. Snorre Kirk Quintet runder aftenen af med norske toner, når de spiller kl. 20.00 og 21.00 på Plænen.

I samarbejde med Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde glæder vi os til at fejre Norges Nationaldag i Tivoli for første gang.

Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde er støttet af A.P. Møller Fonden

Program

Orangeriet 16:45 Tale fra den norske ambassadør i Danmark, Katja Christina Nordgaard 17:00 HTH Live køkken med Nils Flatmark Væksthusscenen, Pergolaen 18:00 Talk med Maren Uthaug og Vigdis Hjorth Plænen 19:00 Koncert med No.4 og Snorre Kirk Quintet 20:00 Norske toner med Snorre Kirk Quintet 21:00 Norske toner med Snorre Kirk Quintet