H. C. Andersens eventyr

Tivolis Koncertsal · Spiller til 29. december

Køb souvenirprogram Køb billetter

Snedronningen-Dronning

Snedronningen

★★★★★★ Out and about
★★★★★★ Kulturtid
★★★★★★ Børn i byen

Fra 1. december - 29. december

Tivolis Koncertsal

Køb billet

En eventyrlig balletforestilling.
Dronning Margrethe, Oh Land og topkoreografen Yuri Possokhov fortolker H.C. Andersens klassiske eventyr. Oplev en poetisk fortælling for hele familien med over 30 dansere, balletbørn og levende musik i Tivolis Koncertsal.

Glæd jer til en medrivende forestilling, der taler til et bredt publikum. 
Forestillingen er muliggjort med støtte fra Augustinus Fonden. 

Dronning Margrethe er den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken står Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien ligger i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Yuri er tidligere solodanser på Bolsjojteatret og har siden skabt koreografier til førende kompagnier i hele verden bl.a. San Francisco Ballet og Bolsjoj-balletten. De tre stærke personligheder har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag opsætningen af Askepot i 2016. Forestillingen akkompagneres af musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.
Vi spiller også mellem jul og nytår

Ekstraforestillinger

Der er netop sat 6 ekstraforestillinger i salg mellem jul og nytår.

Vidste du, at din forestillingsbillet også er gyldig som entrébillet til Jul i Tivoli?  Billetten kan benyttes som entrébillet til Tivoli på hele arrangementsdagen.

Bestil de bedste pladser Se spilletider

Spiller til 29. december 2019

Det kreative team

Koreografi: Yuri Possokhov
Scenografi og kostumer: Dronning Margrethe
Musik: Oh Land
Libretto: Camilla Hübbe
Videodesign: Morten Just
Lysdesign: Al Crawford
Lyddesign: Henrik Christiansen

Tivolis direktør Lars Liebst: "Det er ikke hver dag, at man har et kreativt hold bestående af en dronning, en toneangivende musiker og en russisk topkoreograf. Der er ingen tvivl om, at Dronningen, Oh Land og Yuri Possokhov som team vil skabe en medrivende ballet."

Eventyret om Snedronningen

Se så! Nu begynder vi. Snedronningen er en gribende historie for både børn og voksne. Kay og Gerda er bedste venner. Men deres venskab bliver sat på en hård prøve, da Djævelens spejl går i tusind stykker. Stykkerne flyver rundt i hele verden. Én af splinterne rammer Kay i hjertet, og en anden rammer ham i øjet. Nu bliver han draget mod den smukke, men iskolde Snedronning og hendes slot. I Snedronningens rige bliver forstanden stærk og tanken skarpsindig, men hjertet koldt som is.

Ved Snedronningens første kys, fryser Kays hjerte til is, og ved det andet glemmer han alt om Gerda. Da Kay forsvinder, beslutter Gerda sig for at drage ud i verden for at finde ham. Rejsen fører hende gennem blomsterkonens skønne have, til prinsen og prinsessens overdådige slot - og hun bliver holdt fanget i røvernes barske rige.

Snedronningen handler som mange andre eventyr om, børns rejse ind i voksenlivet og om at forblive tro mod sin indre kerne. Eventyret er bygget op som en lang rejse – både Gerdas rejse mod det mystiske sted langt oppe mod nord, hvor Snedronningens slot ligger, og Kays og Gerdas rejse fra barndommen til voksenlivet hvad det indebærer af konflikter mellem følelse og forstand.

Kom med på eventyr og se, hvad en rigtig ven er gjort af.

H.C. Andersen skrev eventyret Snedronningen i 1844.
Orkester: Musikere fra Tivoli Copenhagen Phil

Oh Land komponerer helt ny musik til forestillingen

Oh Land (Nanna Øland Fabricius): ”Det er stort for mig, at jeg får lov til at lave musik til en ballet og en fantastisk historie, som dronningen laver kostumer og scenografi til. Det er meget specielt. Jeg husker tydeligt, da jeg var 10 år og dansede i dronningens kostumer til Et Folkesagn. Det bliver en stor ting for mig. Jeg har gjort mig rigtig mange tanker om musikken, men der er også stadig lang tid til, og jeg tror, vi skal dykke ned i eventyret nu og se, hvad der er det vigtige at få med. Jeg ved i hvert fald, at der er fokus på det nordiske, i og med der kommer til at være en rejse igennem Norge, Sverige og Lapland, så jeg vil tage brug af nogle nordiske instrumenter og noget folkemusik i en eller anden forstand.”

Orkester
Musikere fra Tivoli Copenhagen Phil.

Kapelmester Adi Zukanovic
Alternerende kapelmester Artur Tuznik
Violin 1 Laura Aaberg Kærn
Violin 2 Helene M-A Bordonaro
Viola Jákup Lützen
Cello Samuel Künstler
Fløjte Kaja Marie Andersen
Obo Carl Julius Lefebvre Hansen
Obo (ass.) Halel Levin
Horn 1 Niklas Mouritsen
Horn 2 Anne Sophie Broholt Jensen
Harpe Zachary Hatcher
Harpe (ass.) Joost Schelling
Harpe (ass.) Lauriane Chenais
Slagtøj Ying-Hsueh Chen

Musikken er orkestreret og arrangeret af Nanna Øland Fabricius og Adi Zukanovic. 
Se video

Scenografi og kostumer

Dronning Margrethe: ”Det er jo fortalt af H.C. Andersen, og selvom vi ikke kommer til at høre hans tekst, så håber jeg, at man vil fornemme historien bag dét, vi laver. Han har en vidunderlig måde at beskrive ting på, og hvis vi ser nærmere på det, er jeg sikker på, at de enkelte dansere kan få en masse ud af, hvordan han har beskrevet visse figurer. Det er et meget smukt eventyr, så jeg forestiller mig, at vi kan få noget godt ud af det. Det er også et langt eventyr, så der bliver skubbet sammen på det. Jeg synes, det er meget spændende.”

Dronning Margrethe
Scengografi og kostumer 

Lige fra barndomsårene har eventyrenes billedside haft stor betydning for Dronningen. Et af Majestætens barndomsminder er den eventyrlige verden, der åbnede sig, når der blev læst højt fra børnebøger i barndomshjemmet. Illustrationerne i bøgerne samt talrige ture i balletten, udklædningstraditioner i familien og interiøret på de kongelige slotte har alt sammen været med til at inspirere Dronningen i det kunstneriske arbejde med scenografier og kostumedesigns. Dronningens samarbejde med Tivoli går tilbage til 2001.

balletteater1

Tivoli Balletteater

Tivoli Balletteater er Tivolis eget balletkompagni, der spiller forestillinger på Pantomimeteatret og ved juletid rykker ind i Tivolis Koncertsal. I løbet af sommersæsonen i Tivoli spilles omkring 270 forestillinger, fordelt på pantomimer, klassiske balletter og moderne danseforestillinger.

Tivoli Balletteater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kongelige Ballet.

Tivoli Balletteater ledes af Peter Bo Bendixen.

Dansere: Allan Clausen, Allan Nielsen, Ángel Juárez López, Carlos Garcia, Celeste Hauser, Christina Cecchini, Eveline Drummen, Giovanni Messeri, Glauber Silva, Giuseppe Salomone, Hector Ortega Gonzalez, Helena Casado, Holly Taylor, Isabelle Greenwood, Itsuki Oomori, Jennifer Wagstaffe, Kei Tanaka, Laureline Epaulard, Laurie Nielsen, Luca Varone, Madeleine Purcell, Mika Omori, Natalia Palshina, Natsuka Abe, Robert Thomsen, Sakura Inoue, Sara Shirokoma, Théodore Poubeau, Tommy Edvardsen, Tori Cooper, Vania De Rosas, Vilda Vardar og Vincent Vernal.

Anmeldelser

Baseret på 287 brugeranmeldelser

“En "isnende skønhed" - virkelig smuk.”

Børn i byen

“Her viser Dronning Margrethe os, at hun bestemt ikke er nogen snedronning, men derimod en til stadighed nysgerrig kostumedesigner og scenograf”

CPH Culture

“Der er guf for øjet, ikke mindst i kraft af dronning Margrethes scenografi.”

Politiken

“Endeløst smukt, et rigtigt eventyr får lov til at folde sig ud. ”

Kulturtid.dk

“Fabelagtigt og moderne fra ende til anden er denne fortolkning. Jeg vil se den igen.”

Out and About

“en smuk, helstøbt og underholdende balletforestilling.”

Xq28
Praktisk information

Dit teaterbesøg

Spillested
Tivolis Koncertsal

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid.

Åbningstider i Koncertsalen
Dørene til Koncertsalen åbnes 1 time før forestillingens start.

Forestillingens varighed
ca. 2 timer inkl. pause

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 6 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældres vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn.

Garderobe
Bemandet betalingsgarderobe.

Bar/restauranter
Koncertsalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen. Læs mere her.

 
Forestillingsprogram

Forudbestil programmet der er fyldt med inspiration, ekstramateriale og flotte fotos mv. Programmet udleveres på spilledagen, og kan tages med hjem som et minde fra forestillingen. Klik hér for at bestille.


OVERSIGT OVER ALLE FORESTILLINGER

International guests
This performance is also recommended for an international audience. 
Find out  more.

Transport/parkering 
Tivoli ligger ved Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. Find mere information om offentlig transport her, eller planlæg din rejse med Rejseplanen.dk. Ankommer du til Tivoli i bil, og har du Tivolikort, kan du få rabat på parkering. For parkeringsmuligheder se her.

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01. Læs mere om Tivolis ledsagerordning og teleslynge i salen her.

Standardpriser
Onsdag til fredag: 220 - 580 kr.
Lørdag og søndag: 280 - 640 kr.

Unge under 25 år
Onsdag til fredag: 150 - 510 kr.
Lørdag og søndag: 210 - 570 kr.

Der tilbydes desuden rabat til grupper på min. 10 personer.

VÆLG SPILLEDAG 

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V.
Telefon: 33 15 10 01
Se åbningstider for Box Office her 

Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse