Rytteriet_2018_TivoliDK_Forside_KV_U_Logo

Rytteriet – live i Tivoli 2019

Efter en bragende succes i foråret 2018, hvor Rytteriet spillede for totalt udsolgte sale i Glassalen, er den komiske trio med Martin Buch, Rasmus Botoft og Bodil Jørgensen nu tilbage med endnu flere shows i foråret 2019.

Fra 27. marts - 27. april

Glassalen

Køb billet

Rytteriet har i 2018 spillet for fulde huse, og rigtigt mange er gået forgæves. Derfor er det fantastisk og med største fornøjelse, at Tivoli kan byde Rytteriet tilbage i Glassalen i 2019. Glæd dig til et festligt gensyn med de elskelige Rytteri-karakterer som Erik og Else, Snobberne, Stripper-Jens, Tulle, Gumbas-manden og Præsten samt en masse overraskelser, musik, sang, dans og glæde. Showet bliver akkompagneret af Rytteriets eget husorkester med rocksanger Bjørn Fjæstad, trommeslager Mads Andersen, pianist og filmkomponist Asger Baden samt kapelmester og komponist Henrik Balling.

'Rytteriet - live i Tivoli' får repremiere i Glassalen den 27. marts 2019.

Anmeldelser

Baseret på 454 brugeranmeldelser

“En blæret, skarpskåren dramaturgisk kurve, der
får taget til at løfte sig.

Berlingske

“Man overgiver sig til en hulkende latter, selv på vejen hjem.”

Børsen

“De tre skuespillere hører komisk til de skarpeste knive i skuffen”

Politiken

“Rytteriet er stadig et vildt ridt værd”

Ekstra Bladet

“Et elegant og voldsomt underholdende show”

Den 4. Væg

“Rytteriet er klædt på til at lægge hele Danmark ned”

Magasinet KBH

“Det er ikke bare hylende what the fuck-morsomt, det er også subtil samfundskritik klædt i de smukkeste absurde klæder.”

Jyllands-Posten

10 år med Rytteriet

Søndag morgen, april 2008, P2, Danmarks Radio. Usædvanlige samtaler lyder ud af din radio lige efter morgenandagten.
 
En kværulantisk ægtemand, der taler mere med sit tv end med sin kone. To pastelfarvede nordsjællændere, hvis samfundsbidrag er at vise deres aupairs film med Poul Bundgaard. Stripper Jens fra gården, den lille Gumbas, Pladefar. Trine, der ikke forstår sin egen mor.
 
En flok tragikomiske eksistenser, som vi alle faktisk godt kan relatere til. Om vi vil det eller ej. Det er eksistenssatire uden eksplicit humor, og det er fandens sjovt. I disse dage er det 10 år siden, at Rytteriet første gang sendte live på P2. 10 år med penis, pastelfarver og ’pagne.
 
Rytteriets to front- og bagmænd Rasmus Botoft og Martin Buch optrådte sammen første gang til en open mic aften på Aarhus Teater nogle år forinden – helt præcist i 1996. Det var med en parodi på det ellers alvorlige stykke Kærestebreve – nu med to badmintonspillere, der tænkte tilbage på deres sidste skæbnesvangre 
stævne i Korsør 16 år tidligere. Siden kom flere karakterer til, og Rasmus og Martin rykkede under navnet Dusk og Bomholt og Teatret Marianne til Husets Teater i Magstræde og derfra til Café Teatret.
Showene var velbesøgte og anmelderne begejstrede. Rygtet om duoen nåede også Danmarks Radio, der drømte om at lave en ugentlig radiosatire. Dusk og Bomholt kom nu til statsradiofonien – først på P3, hvor de blandt andet gav gode råd om børneopdragelse anno 1950, og endelig, i 2008, på P2 under det nye navn Rytteriet. Her lavede de over 71 radioudsendelser sammen med blandt andre Bodil Jørgensen, Nis Bank-Mikkelsen, Lisbeth Wulff, Henrik Balling, Bjørn Fjæstad og Marie Key.
 
I 2010 blev radio til tv-satire. Alle de kendte karakterer kunne nu opleves i primetime hver onsdag og fredag på DR2. I 2016 blev det populære tv-program til en adventskalender, hvor seerne kunne tælle ned til den store dag sammen med John, Tulle og alle de andre.
 
I 2010 og 2014 kunne Rasmus Botoft og Martin Buch igen opleves på de skrå brædder i Rytteriet Live 1 og 2 på Bellevue Teatret. Nye og gamle karakterer i fuld vigør til livemusik af Henrik Balling, Bjørn Fjæstad og Marie Key.
 
I foråret 2018 rykkede Rytteriet ind i Glassalen i Tivoli med deres første liveshow i fire år -  og nu også med Bodil Jørgensen med på scenen. Allerede før premieren d. 24. marts var de godt 20 forestillinger udsolgt, og ståpladser blev sat. Det røg også med det vums! Nu er Rytteriet Live tilbage i Glassalen med en kærlig hyldest til livet og ikke mindst livet i Tivoli - med alt hvad det indebærer af alkohol, dysfunktion, sorg og glæde.

Rasmus-Botoft_300x300
Rasmus Botoft

Rasmus Botoft er den ene af hovedmændene bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1999. På skuespilskolen mødte han Martin Buch, som han hurtigt dannede professionelt par med. Sammen startede de Teater Marianne som lagde grunden for Dusk og Bomholt og siden Rytteriet. 

Rasmus Botoft har siden han blev færdig på teaterskolen medvirket i et utal af teaterforestillinger. Han begyndte sin karriere på Aarhus Teater i Guder, der blev instrueret af Christoffer Berdal og blev fra 2002 til 2008 en fast del af Det Kgl. Teaters ensemble. Her har han spillet med i alt fra Figaros Bryllup, Kabale og Kærlighed til Kirsebærhaven. 

Samtidig med sin teaterkarriere blev Rasmus Botoft også en kendt figur på både tv og film. Han har været med i en lang række store danske tv-serier såsom Livvagterne, Lykke, Mercur, Isas Stepz, Mens vi Presser Citronen, Juleønsket, Arvingerne II og film som Flammen og Citronen, Mennesker bliver Spist, Lille Soldat, Alting bliver godt igen og Swinger. Rasmus Botoft har også skrevet manuskript til spillefilmen Gaven fra 2008.

Rasmus Botoft har været nomineret flere gange til en Robert og modtog i 2014 sammen med Martin Buch en Robert for Årets korte Tv-serie. I 2009 modtog han også med Rytteriet Radiodays prisen for bedste radiosatire.

Rasmus Botoft udtaler: "Jeg har arbejdet i Tivoli hele min ungdom. Syv somre arbejdede jeg i Viften lige indtil jeg kom på teaterskolen. Så man kan vel sige, at jeg har gået i folkeskole og gymnasiet - og så har jeg gået i Tivoli. Det var en ekstra ungdomsuddannelse. Jeg startede som opvasker og afrydder og blev siden opråber. Jeg endte som kassemand og såkaldt dagmand. Så jeg var fast i Tivoli om dagen det sidste år, jeg arbejdede her." 

Martin-Buch_300x300
Martin Buch

Martin Buch er den anden af de to hovedmænd bag Rytteriet. Han dimitterede fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1996 og har siden spillet med i et hav af teaterforestillinger på et stort antal teatre over hele Danmark. Fra små teatre som Café Teatret og Mammut Teatret og til Aarhus Teater, Folketeatret og det Kgl. Teater. På det Kgl. Teater medvirkede Martin Buch blandt andet i Darwins Testamente, Den Kaukasiske Kridtcirkel og Et Vintereventyr.

Derudover er det blevet til en perrække af både roller på tv og film. Martin har blandt meget andet medvirket i julekalenderen Mikkel og Guldkortet, Limbo, Badehotellet og Bankerot. Det er også blevet til en lang række roller i en bred vifte af danske film. Her kan nævnes Bornholms Stemme, Fukssvansen, Hævnen, Dirch, Tordenskjold og Kold og senest som Adam i filmen Swinger fra 2016.

Martin Buch har flere gange været nomineret til både Bodil og Robert statuetter og modtog i 2014 sammen med Rasmus Botoft en Robert for Årets korte Tv-serie med Rytteriet. Derudover spillede Martin hovedrollen i kortfilmen Der er en yndig mand som vandt en Oscar for Bedste kortfilm i 2002. 

Martin Buch: Jeg faldt i Springvandet i Tivoli som lille og jeg kan stadig huske det. Jeg har nok ikke været mere end fire år. Det var ikke springvandet foran Nimb. Det var sådan et blåt springvand så vidt jeg husker. Jeg balancerede på kanten og så røg jeg ned i det. Det var meget traumatisk. Jeg glemmer det aldrig!! 

Bodil_300x300
Bodil Jørgensen

Bodil Jørgensen læste først engelsk litteratur på Aarhus Universitet og begyndte derfor forholdsvis sent på Statens Teaterskole. Hun afsluttede uddannelsen som 29-årig i 1990.

Siden har hun spillet et hav af teaterroller, bl.a. på Jomfru Ane Teatret og på Det Kgl. Teater. Publikum har kunnet nyde godt af Bodils skæve og til tider fandenivoldske humor i Tivolirevyen i Glassalen. Hun har bl.a. medvirket i Dekalog på Betty Nansen Teatret og på Republique i monologen Apokalypsen, som hun selv har været med til at skabe, skrevet af Frank Kjørup.

Bodil vandt både en Robert- og en Bodil-pris for hovedrollen i Lars von Triers Idioterne i 1999 der blev hendes folkelige gennembrud. Siden har hun medvirket i mere end 30 film, bl.a. Hvidsten Gruppen (2012), All Inclusive (2014) og Mænd & høns (2015).

Bodil Jørgensen er også kendt for sine tv-roller i bl.a. Badehotellet og selvfølgelig Rytteriet som hun har været en del af lige fra begyndelsen. Hun har modtaget en Robert for hendes medvirken i Rytteriets Jul.

Band-Rytteriet
Rytteriets Husorkester

Orkesteret er ledet af kapelmester og komponist Henrik Balling (tidligere medlem af bandet Gangway). Derudover er der forsanger Bjørn Fjæstad (forsanger i bandet Baal) trommeslager Mads Andersen og pianist og filmkomponist Asger Baden. Husorkesteret har også været med i de tidligere shows på Bellevue Teatret.
Rasmus Botoft og Martin Buch udtaler: Vi er meget beærede og stolte af at have så fornemt et orkester med på scenen.

Praktisk information

Spillested
Glassalen i Tivoli

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid

I perioden 27. marts – 3. april har Tivoli lukket, og der er derfor udelukkende adgang til Tivoli og Glassalen via hovedindgangen på Vesterbrogade. I denne periode åbner hovedindgangen samt dørene til Glassalen en halv time før forestillingsstart.

Åbningstider i Glassalen
Dørene til Glassalen åbnes en halv time før forestillingens start.
 
Forestillingens varighed
Forestillingen forventes at vare ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause
 
Aldersanbefaling
Anbefalet fra 12 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn.
 
Garderobe
Fri og ubemandet garderobe.
 
Bar/restauranter
I sæson: Glassalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen. 

Uden for sæson: Glassalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Herudover er enkelte af Tivolis restauranter åbne.

Læs mere her.

 

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V. 
Telefon: 33 15 10 01

Se åbningstiderne for Box Office her.

Handelsbetingelser og byttepolitik

Transport/parkering

Busser til Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. S-tog, Øresundstog, regionaltog og IC-tog til Københavns Hovedbanegård. 

For parkeringsmuligheder se her.

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01.

Ledsagerbilletter udstedes mod forevisning af ledsagerkort fra Danske Handicaporganisationers Brugerservice.

Der er teleslynge til rådighed til arrangementet. Læs mere her.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
27. marts
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
28. marts
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
29. marts
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
30. marts
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
2. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
3. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
4. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
5. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
6. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
9. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
10. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
11. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
12. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
13. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
16. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
17. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
26. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
27. april
270,00 - 530,00 DKK Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli