Vis
Vis
logo-maj-ingen-splash

Turné

Spamalot på turné

Spamalot siger tak for denne gang i Tivolis Koncertsal. Fik du ikke set de syge, sjove og super skøre riddere, kan du nå det endnu, for Spamalot tager på turne.
På turneen vil Damen fra Søen blive spillet af Xenia Lach Nielsen, Patsy af Jeff Schjerlund og Prins Herbert af Simon Nøiers.

Vejle Musikteater: 10.-14. maj

Musikteatret Holstebro: 17.-21. maj

Arena Nord, Frederikshavn: 25.-28. maj


Anmeldelser

“Det er meget svært ikke at holde af Spamalot”

Berlingske

“virkelig morsom”

BT

“Lystig og gakket musical”

Cph Culture

“Monty Pythons humor lever i högsta välmåga””

Det Händer

“Underholdning for alle”

Frederiksborg Amtsavis

“smukt, stilrent og overdådigt”

Arbejderen

“Inden for musical comedy-genren kan det ikke gøres meget”

Kulturtid

“drønsjov musical-pastiche”

Magasinet KBH

“Jeg morede mig meget, rigtigt meget”

Morten Buchhøj

“ustyrlig morsom oplevelse”

Out & About

“dejligt frisk pust”

Scenekanten

“vil blæse dig bagover”

Ungt Teaterblod

“stjernebesat forstilling”

XQ28.dk

“Musicalen om Kong Arthur er ren pythonsk gakkelakkeri”

Information

Spamalot

Verdens måske sjoveste musical rammer Tivoli! Køer, kokosnødder, dræberkaniner og møgirriterende franskmænd. Lyder det sort? Bare vent – vi lover at det bliver sjovere end både pest, kolera og den sorte død. Ja måske endda verdens sjoveste musical!

Det bliver intet mindre end vanvittigt, når nogle af Danmarks dygtigste skuespillere og komikere kan opleves i den prisvindende Broadwaymusical – SPAMALOT. 

Musicalstjernen Stig Rossen spiller den legendariske Kong Arthur og blandt ridderne omkring hans runde bord, finder vi ingen ringere end Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Linda P (der har groet et smukt overskæg til lejligheden), Thomas Warberg, Kenneth M. Christensen, Pelle Emil Hebsgaard m.fl. Sammen kaster de ædle riddere sig ud i en crazy-komisk tour-de-force, skabt af Monty Pythons egen Eric Idle. 

SPAMALOT er baseret på den verdensberømte kultfilm: ’Monty Python og de skøre riddere’ fra 1975. På Broadway blev billetterne revet væk, publikum var begejstrede og SPAMALOT vandt den prestigefulde TONY AWARD for ’Bedste Musical’. 

Nu er musicalen klar i en stjernebesat dansk opsætning, produceret af Thomas Langkjær Entertainment og Tivoli, med premiere d. 22. marts 2017 i Tivolis Koncertsal.

Hop i rustningen, træk sværdet og sadl din ædle ganger op - nu er du klar til en hylende sjov musical, helt uden for kategori! DET BLIVER KÆMPESTORT!

Medvirkende i Tivoli

cast-stig
Stig Rossen Kong Arthur

Englands stolte konge, der samler ”Ridderne af det runde bord’. Sammen drager de ud for at finde ’Den Hellige Gral’. Super ædel, meget heltemodig og en lille bitte smule uheldig!

cast-brygmann
Martin Brygmann Sir Lancelot

Fuldkommen frygtløs ridder. Stor, flot og ekstremt voldelig – men opdager også sin mere "bløde" og feminine side!

cast-hjortshoj
Lars Hjortshøj Sir Robin

Ridder. Kaldet "Sir Robin den Tapre", selvom han i virkeligheden er en kylling, en kæmpe kujon og lidt af en blegfis. Han elsker at synge og danse!

cast-linda-p
Linda P Sir Bedevere

(ja for fanden – den er god nok!)
Ridder af det runde bord. ”Han” er belæst, men desværre også helt og aldeles uduelig!

cast-lise
LISE BAASTRUP LADY OF THE LAKE

En sand diva og lidt af en primadonna. Hun er stærkt forførende, besidder under-søiske kræfter og råder over en ”hær” af lækre langbenede søjomfruer.

cast-warberg
THOMAS WARBERG PATSY

Kong Arthurs trofaste tjener - og HEST! Ikke specielt værdsat, men altid på jagt efter Kong Arthurs anerkendelse. Fuld af godt humør, og en lille sang.

cast-kenneth
KENNETH M. CHRISTENSEN SIR GALAHAD

Ridder. Yderst forfængelig, og helt forelsket i sit eget spejl-billede – og så er han lidt af en smørtenor, der aldrig misser chancen for at synge duet med en skønjomfru.

cast-pelle
PELLE EMIL HEBSGAARD PRINS HERBERT

En håbefuld, men temmelig fimset, prins. Han er spærret inde i et meget højt tårn af sin brutale far. Prins Herbert er kæmpe discofan og drømmer om at møde en sød fyr som han kan dele sin interesse med.

OG MANGE FLERE

board-w-text

Tara Toya, Katrine Nørgaard, Cecilie Thiim, Julie Hasse Larsen, Emilie Lissmatz Johnsson, Kasja Petersson, Jeff Schjerlund, Kristian Jensen, Christian Lund, Martin Skriver, Rasmus Faartoft, Albien Ljungquist, Kenneth Johannes Jensen

Det kreative hold

(klik på + for at læse mere)

Eric Idle Manuskript
John du prez Musik
Anders Albien Instruktør
Hella Joof INSTRUKTION
HENRIK LYKKEGAARD OVERSÆTTELSE
Jonas Bøgh Lysdesigner
SIÂN PLAYSTED KOREOGRAF
Thomas Bay KAPELMESTER
THOMAS LANGKJÆR EXECUTIVE KREATIV PRODUCENT

Om forestillingen

SPAMALOT bygger på myten om ’Kong Arthur og ridderne af det runde bord’, og er samtidig en kærlig parodi på hele musicalgenren. På imaginære heste begiver Kong Arthur og hans riddere sig ud i jagten på Den Hellige Gral. Absolut en farefuld færd, der byder på alt fra flyvende køer og kokosnødder til dræberkaniner og fucking irriterende franskmænd. Læg dertil lækre langbenede dansesild og forførende søjomfruer!

På trods af de mange udfordringer, bliver det dog aldrig værre end at klassikeren “Always Look on the Bright Side of Life” kan få smilet tilbage på riddernes læber!

SPAMALOT havde premiere på Broadway i 2005. Musicalen blev en kæmpe succes og vandt samme år den prestigefulde TONY AWARD for ’Bedste Musical’. Vejen var banet for et musical korstog, der siden har taget publikum med storm over hele verden, fra USA til England og fra Tyskland til Japan. Alle har måttet bøjet sig i støvet for de skøre riddere!

Forestillingen er skabt af Monty Python veteranen Eric Idle i samarbejde med komponisten John du Prez. SPAMALOT bygger på filmen om ’Monty Python og de skøre riddere fra 1975, og byder på sang, dans og masser af fantastisk musik, herunder også en række af de klassiske Monty Python-hits som f.eks. ”Always Look on the Bright Side of Life”, "Knights of the Round Table" og "Brave Sir Robin" - for slet ikke at tale om forestillingens absolutte showstopper, popduetten ”The Song that goes like this”.

MONTY PYTHON.
I slutningen af 60’erne slog den britiske komikergruppe Monty Python igennem med deres helt eget absurde komiske univers. Op igennem 70’erne og 80’erne skabte de succeser som ’Monty Pytons Flying Circus’, ’Meaning of Life’, ’Life of Brian’ og ikke mindst ’Monty Python and the Holy Grail’ som musicalen SPAMALOT er bygget på. Den fem mand store komikergruppe, med Eric Idle og John Cleese i front, blev i 2014 gendannet for at lave 10 shows på O2 Arena i London – billetterne blev solgt på blot 43 sekunder!

”Jeg ser frem til at komme til København og opleve dels den nøgne statue af “the little bar maid” og den danske musicalscenes herligheder – og indtil da, så husk:
”Always look on the bright side of life.”
Eric Idle
Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse

Måske er du også interesseret i disse forestillinger