Pennevenner

En teaterkoncert og romantisk fortælling, hvor fortid og nutid smelter sammen til hits fra 70’erne fremført live med Tivolis Husorkester. Annette Heick og Caspar Phillipson er pennevennerne, der udvikler et særligt forhold gennem breve og musik, som vækker følelser hos hinanden.

Fra 14. september - 23. september

Glassalen

Køb billet

Publikum tages på en musikalsk rejse, når Annette Heick og Caspar Phillipson fortolker hits, som alle kender. Det er lyden af forelskelse, flirt og drømme for fremtiden.

En kvinde i USA, en mand i Danmark og breve med kassettebånd, der indeholder hits som Ain't No Mountain High Enough, Rør ved mig, Gem et lille smil til det bli’r gråvejr og mange flere. Forestillingen udspiller sig i 70’erne og handler om to mennesker, der på tværs af Atlanten udvikler et særligt forhold gennem brevskrivning og musik på kassettebånd, som jo var det, man havde ved hånden før den digitale tidsalder. I takt med brevene udvikler venskabet sig, og følelserne vokser. En dag, da vores mandlige hovedperson føler sig kaldet til at aflægge sin penneveninde en visit uden varsel, tager forestillingen pludselig en overraskende drejning. Det er rørende underholdning, der absolut ikke ender, som du tror.

Kvinden spilles af Annette Heick, mens skuespiller Caspar Phillipson står for den mandlige hovedrolle. Silas Phillipson, Caspars søn i virkeligheden, spiller kvindens søn og giver forestillingen et ekstra tvist ved sit elskede flygel. Musikken leveres af Tivolis Husorkester med den altid kyndige Peter Jensen i spidsen. Jesper Malmose er manuskriptforfatter, og han står bag adskillige successer på tv-serier og teaterforestillinger. Fra scenen kan man bl.a. forvente at høre dele eller hele sange som ’Killing me softly’, ’Til bal uden trusser’, ’Vimmersvej’, ’Ensomhedens Gade nr. 9’ og ’Please Mr. Postman’.

Annette Heick er idémageren bag historien om de to venner, der skriver breve til hinanden om stort og småt og medsender musik på kassettebånd, der betyder noget særligt for dem i deres liv. Det er en tid præget af energikrise, kvindefrigørelse, polarisering og et jordskredsvalg - tydelige paralleller til den verden, vi kender i dag.

Forestillingen kan opleves i Glassalen i Tivoli fra den 14. september.

Fotos: Miklos Szabo & Tivoli TV / Video: Tivoli TV

Annette og Caspar fortæller

”Det er første gang, at jeg står bag en forestilling, og det giver et kæmpe sug i maven. Derfor er jeg også utrolig glad for, at jeg har allieret mig med Jesper Malmose, som er en vanvittig dygtig og erfaren manuskriptforfatter. Hele holdet bag Pennevenner er enormt dygtige, så publikum kan godt glæde sig til en rørende, musikalsk fortælling i en af landets smukkeste sale.” 

- Annette Heick, idé og koncept samt skuespiller


"Det er vildt fascinerende, hvordan vi med musik kan fortælle historier om de dybeste følelser. Musik kan være en endnu stærkere måde at ”sætte ord” på følelser end det skrevne ord. Jeg er helt sikker på, at publikum får en fantastisk, sjov og rørende teateroplevelse. For mig personligt er det i øvrigt noget helt særligt at kunne optræde sammen med min søn.”

- Caspar Phillipson, skuespiller

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
14. september
175.00 - 395.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
15. september
175.00 - 395.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
16. september
175.00 - 395.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
22. september
175.00 - 395.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli
23. september
175.00 - 395.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli

Holdet bag Pennevenner

Medvirkende: Annette Heick, Caspar Phillipson, Silas Phillipson og Tivolis Husorkester

Idé og koncept: Annette Heick

Manuskript: Jesper Malmose

Arrangementer: Peter Jensen og Alice Carreri

AHgalleri_1
Idé og koncept samt skuespiller Annette Heick

Annette Heick er idémageren bag den rørende romantiske forestilling om de to pennevenner. Med mere end 30 års erfaring som sanger, skuespiller og musicalstjerne er Annette Heick en rutineret entertainer, men det er første gang, at hun skaber en forestilling helt fra bunden, som hun selv har fået idéen til.

Gennem årene har hun optrådt i Tivoli mange gange. Som sanger har hun flere gange stået i front på Plænen som solist med Tivoli Big Band og Tivoli Copenhagen Phil. Annettes forrygende sangstemme og store skuespiltalent har også givet hende hovedroller i de største danske musicalopsætninger, bl.a. My Fair Lady, Evita og Mamma Mia. Senest har hun været med i Det Kongelige Teaters opsætning af Matilda.

CPgalleri_1
Skuespiller Caspar Phillipson

Caspar Phillipson har både en stor stemme og et enormt skuespiltalent, der bl.a. har ført til roller som John F. Kennedy, senest i Hollywoodfilmen Blonde om Marilyn Monroe. I 2022 vandt Caspar TV2-programmet Vild Med Dans sammen med danser Malene Østergaard. Han er også kendt fra Tivoli, for han har flere gange optrådt som solist på Plænen med Tivoli Copenhagen Phil, og han har spillet hovedrollen i musicalen Et solstrejf i en vandpyt/em> om Jørgen og Grethe Ingmann.  

Caspar har optrådt som solist ved koncerter for Underholdningsorkestret, Tivolis Big Band, DR Big Band og DR Symfoniorkestret samt været vært og solist ved Tirsdagstoner i Tivoli. I 2023 blev han nomineret til en Robert for bedste mandlige birolle i en tv-serie for sin rolle i Orkestret, hvor han spillede den amerikanske klassiske klarinettist Simon. Desuden kender man ham bl.a. også for roller i tv-serierne Borgen og Sommerdahl

SHgalleri_1
Skuespiller og pianist Silas Phillipson

Silas Phillipson kan kalde sig klassisk pianist, dubbingskuespiller og børnebogsforfatter, og så er han Caspar Phillipsons søn.  Silas startede studierne i klassisk klaver i 2015 og begyndte i 2018 på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han til sommer færdiggør sin kandidatuddannelse. Det er første gang, at far og søn arbejder sammen i en teaterforestilling. 

JesperMalmose002
Manuskriptforfatter Jesper Malmose

Jesper Malmose har et imponerende repertoire som manuskriptforfatter, mens han har oversat flere store internationale teatersucceser til dansk. På teaterscenen har Jespers skarpe pen givet liv til bl.a. Den uforglemmelige Nat en Nat King Cole-cabaret, Hele Danmarks Grethe og Tivoli-succeserne Et solstrejf i en vandpyt om ægteparret Ingmann og Four Jacks: Åh, den vej til Mandalay, som han skrev i makkerskab med Adam Price. Jesper har desuden stået for de danske oversættelser af Billy Elliot, Anything goes, Chess og West Side Story m.fl.  

Pennevenner i Tivoli

"Det sjove og udfordrende ved at skrive manuskriptet til Pennevenner er at tilpasse sangene fortællingen. Det er evergreens, som langt de fleste i forvejen kender og elsker, så det er spændende at se sangene i et nyt lys og arbejde med manuskriptet, så det virker som om, at musikken er skabt til forestillingen.”

Jesper Malmose, manuskriptforfatter


”Holdet bag Pennevenner har hver især haft mange succeser i Tivoli, og nu glæder vi os til at præsentere deres fælles forestilling i Glassalen, som er den perfekte ramme om denne her musikalske forestilling, der henvender sig til romantiske sjæle i alle aldre.”

Frederik Wiedemann, kulturdirektør i Tivoli

Praktisk information

Dit teaterkoncertbesøg

Spillested
Glassalen i Tivoli.

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid
 
Åbningstider i Glassalen
Dørene til Glassalen åbnes en halv time før forestillingens start.
 
Forestillingens varighed
Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. 20 min. pause.

Garderobe
Fri og ubemandet garderobe.

Bar/restauranter
Glassalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Herudover er der mulighed for at besøge en af Tivolis mange restauranter og caféer.

Spilleperiode
14. september 2023 - 23. september 2023.

 
OVERSIGT OVER ALLE FORESTILLINGER

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01.

Transport/parkering 
Tivoli ligger ved Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. Find mere information om offentlig transport her, eller planlæg din rejse med Rejseplanen.dk. Ankommer du til Tivoli i bil, og har du Tivolikort, kan du få rabat på parkering. For parkeringsmuligheder se her.

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V.
Telefon: 33 15 10 01
Se åbningstiderne for Box Office her.
Handelsbetingelser og byttepolitik.