Tivolis Akvarium

Et væld af farvestrålende koralrevsfisk.

I Tivolis akvarium kan du blandt andet opleve vores 30 meter lange tropiske koralrevsakvarium, hvor over 100 forskellige fiskearter lever sammen, her kan du både se hajer, rokker, muræner og et væld af farvestrålende koralrevsfisk, det kan godt tage sin tid at få øje på dem alle sammen.

Vi har også tre mindre akvarier, hvor du kan se piratfisk, blæksprutter og komme helt tæt på nogle af koralrevets mindre beboer. Akvarierne fodres hver dag kl. 13 og her vil du også kunne høre om dyrene og deres forunderlige verden. Vær opmærksom på at akvariet kan være lukket grundet arrangementer i akvariefoyeren. Se under ”program”, for dagens program.

Det koster 30 kr. at komme ned i akvariet. (Køb din entrébillet på Tivolis webshop og spar 5 kr.) 

Læs mere om, hvordan du kan leje Tivolis Akvarium til selskaber, bryllup, firmaarrangementer etc. NB. Akvariet kan være lukket under særlige omstændigheder.

køb billet

Koralrev

Tropiske koralrev er nok de økosystemer i verden, der rummer flest forskellige arter. Det er kun regnskoven, der kommer op på siden af koralrevet.

Koraller hører til gruppen af hvirvelløse dyr. På jorden kender vi til ca. 1,1 million dyrearter. Af disse 1,1 million arter er den 1 million hvirvelløse dyr. Koraller er polypdyr, der er i familie med søanemoner og vandmænd.

På koralrevet findes der 4 forskellige koraltyper - stenkoraller, læderkoraller, blødkoraller og hornkoraller. Det er stenkorallerne, der hovedsagelig er skyld i opbygningen af et rev. Når stenkoraller vokser, binder de kalken fra vandet og danner et kalkskelet. Når korallen dør, står skelettet tilbage, og oven på det vokser der nye koraller.

Korallerne fra et tropisk rev lever i symbiose med små alger, der hedder zooexantheller, som de dyrker inde i deres hud. Algen lever af sollys og laver fotosyntese. Affaldsstoffer fra algen, som er nogle sukkerforbindelser, overføres til korallen. Disse sukkerforbindelser er korallens hovednæringskilde. Resten af deres energibehov får de dækket ved at fange mikroskopiske smådyr (zooplankton) om natten med deres fangarme.

Åbningstider

Akvariet åbner kl. 12.30. Børn under 3 år har gratis entré til akvariet.

Loading icon
Tap for at aktivere kortet