Langbordsmiddag med Destination Vesterhavet
Tivoli Food Festival


Langbordsmiddag med Destination Vesterhavet
Smagen af Vesterhavet – serveret på Plænen i Tivoli
Glæd dig til en aften, hvor du kan smage dig hele vejen ud til Vesterhavet – midt i hjertet af København.
Tre af Destination Vesterhavets bedste restauranter – Restaurant RI10, Nymindegab Kro og Restaurant NORDIC – står sammen om denne eksklusive langbordsmiddag, hvor hver restaurant byder ind med en signaturret skabt med lokale råvarer og inspiration fra Vestkystens unikke natur og madhistorie.
Middagen begynder med en snack og en velkomstdrink, mens den første ret tilberedes. Undervejs præsenteres en lækker osteanretning og specialiteter fra Enghavegård Osteri & Gårdbutik, og aftenen rundes af med en dessert udviklet i fællesskab af de tre restauranter.
Retterne serveres som en blanding af delevenlige anretning og portionsanretninger – alt tilberedt med respekt for den vestjyske madkultur og med fokus på god smag og moderne fortolkning. Hovedfokuset er på Vesterhavets skatte og det, der så småt pipler op af jorden i maj måned. Du får også lov at smage lidt af det gode kød og de mejeriprodukter, vi har stolte traditioner for at arbejde med i området.
Der serveres udvalgte drikkevarer fra lokale bryggerier, vinproducenter og destillerier.
Det vil også være muligt at vælge en alkoholfri drikkevare menu – så på ægte vestjysk manér er der både mad og drikke nok.
En aften fuld af smag, stolthed og ægte vestjysk madglæde.
Vi forbeholder os retten til at bede om gyldigt ID ved tvivl om alder. Der serveres ikke alkohol til personer under 18 år.
Menu
Velkomst
Aftenen indledes med en frisk og floral velkomstdrink fra Better Drinks og Aromagaarden.
Hertil serveres små appetitvækkere fra Enghavegård Osteri & Gårdbutik.
Restaurant RI10 – Hvide Sande
Helt fra Ringkøbing Fjord, nænsomt tilberedt og glaseret med æblebarbecue.
Serveres med friske urter og et strejf af citrusskal.
Tilbehøret er cremet pommes aligot med Vesterhavsost og Havgus, sprøde boghvedekerner, kål, ramsløg og citron.
Drikkevarer
– Solaris 2023, Fjordgård Vin & Vadehav
– Fyret – Hvede, Hvide Sande Bryghus
– Æblesaft, Vesterhavsmost (alkoholfri)
Nymindegab Kro – Nymindegab
Pocherede hvide asparges med cremet aspargesblanquet, skilt med ramsløgsolie.
Serveres med lun kartoffelsalat af nye danske kartofler, rødløg og friske urter i sherryeddike.
Drikkevarer
– Rosé Cabernet Cortis 2023, Fjordgård Vin & Vadehav
– Blåvand Øl, Warwik Bryghus
– Hyldeblomst, Westjysk Smag (alkoholfri)
Restaurant NORDIC – Ringkøbing
Langtidsstegt lam fra Varde Ådal, serveret med sæsonens grøntsager, urter og sprøde elementer.
En ret, der hylder dyrevelfærd, bæredygtighed og vestjysk madkultur.
Drikkevarer
– Tournesol Tripel, Lille Holmgaard Bryghus
– Rødvin, Vester Vedsted Vingård
– Bærdrik, Benfarm Økobær (alkoholfri)
Enghavegård Osteri & Gårdbutik
Osteanretning med fem karakterfulde varianter – Holmen, Kjelst, Ho, Skallingen og Langli –
serveret med sæsonens tilbehør, udviklet i samarbejde med Nymindegab Kro.
Et stolt udtryk for vestjysk håndværk og modning.
Drikkevarer
– Storesøster ser sort, Lille Holmgaard Bryghus
– Guldkyst, Fjordgård Vin & Vadehav
– Hindbær-kvæde kombucha, Vestens Mikrobryggeri (alkoholfri)
Mulighed for at smage den prisbelønnede Ray fra Stauning Whisky.
Dessert
Fløjlsblød creme på gedeost fra Nørregårds Geder med syrlig bærkompot og knas.
Udviklet i samarbejde mellem de tre restauranter – en let og raffineret afslutning med dybde og friskhed.
Drikkevarer
– Kaffelikør, Lowlands
– Rom, Aromagaarden
– Blushing Bride, Better Drinks (alkoholfri)
Producenter, der bidrager med produkter til aftenens menu:
Stauning Whisky, Enghavegård Osteri & Gårdbutik, Fjordgård Vin & Vadehav, Better Drinks, Aromagaarden, Hvide Sande Bryghus, Warwik Bryghus, Vesterhavsmost, Westjysk Smag, Vestens Mikrobryggeri, Lille Holmgaard Bryghus, Vester Vedsted Vingård, Toftegård Økologi, Benfarm Økobær, Nørregårds Geder og Varde Ådal Lam.


