Vis
Vis

Tivoli Hjørnet

Tivoli Hjørnet er et byggeprojekt på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade

Tivoli Hjørnet opføres på hjørnet af Vesterbrogade og Bernstorffsgade og åbner i november 2017. Med Tivoli Hjørnet skabes en ny dynamik mellem Tivoli og byen på et sted, hvor forbindelseslinjerne ellers har været kappet i mange år.

Et af byens markante hjørner får helt nyt liv fra november 2017. Da åbner Tivoli Hjørnet med flere restauranter, food hall, butikker, hotelværelser og tagterrasse.

Hjoernet-ses-fra-RadSAS

Mod Vesterbrogade åbner Vapiano, der får to etager at boltre sig på. I Italien siger man “Chi va piano va sano e va lontano” – frit oversat: ”hvis du har en afslappet tilgang til livet, lever du sundere og længere”.

Netop det er filosofien bag den internationale succes Vapiano, der åbnede den første restaurant i Hamborg i 2002, og i dag er en international kæde med restauranter på fem kontinenter. Der spises ved langborde, og menuen består af italienske retter. 

På selve hjørnet åbner Espresso House en ny, stor café.
 
Hjornet_630x410

Langs Bernstorffsgade åbner Tivoli Food Hall, som man kender det fra andre storbyer. Nogle af byens bedste spisesteder får hjemme i Tivoli Food Hall sammen med madkoncepter, der er helt nye i København. Spis ved disken eller i et af de fælles siddeområder eller tag maden med ud i Tivoli.

nimb_nyt_630x410

På 1. og 2. etage udvider Nimb Hotel med 21 værelser, der får egen balkon mod Tivoli.

En del af tagterrassen bliver forbeholdt Nimb Hotels gæster, der får en afslapningszone med loungemøbler og udsigt over Tivolihaven.

Resten af taget bliver indrettet med masser af grønt og planter, og på den øverste, tilbagetrukne etage åbner Sticks ’n’ Sushi restaurant.

Læs mere om Nimb

Tivoli Hjørnet Vesterbrogade/Bernstorffsgade

Tivoli Hjørnet forener Tivoli og byen, og den giver Tivoli et ansigt ud mod Vesterbro.

Fortovet langs Bernstorffsgade bliver bredere og der kommer træer langs cykelstien, så der bliver plads til byliv.

Tivoli Hjørnet får indgang fra såvel gaden som fra Tivoli. Stueetage er trukket lidt tilbage, så der bliver bredere fortov end i dag.

Tivoli-Hjrnet_Tivoli-Corner-at-night-seen-from-Vestebrogade-Hammerichsgade

Mod Bernstorffsgade har bygningen en bugtende glasfacade, der giver lethed og åbenhed. Ind mod Tivoli fremstår bygningen i sten med mange terrasser og hængende haver, så den passer til Tivolis skala og de eksisterende materialer. 

Øverst på bygningen kommer et grønt anlæg. Bygningen får solceller og energirigtigt glas. Foran bygningen på Tivoli-siden etableres et ny haveanlæg med opholdsområder.

Om Tivoli Hjørnet

- Samlet areal 6.000 m2 + 2.500 m2 kælder
- Heraf udgør hotel ca. 2.000 m2
- Bygningen er ca. 17m høj på det højeste punkt
- Pris: et trecifret millionbeløb

Tivoli Hjørnet set fra luften

Arkitektfirmaet Pei Cobb Freed & Partners er valgt på grund af tegnestuens evne til og erfaring med at forstå at designe i særligt følsomme omgivelser, hvor historie og traditioner spiller en afgørende rolle. 

Det er fx en af firmaets stiftere, I.M. Pei, der står bag den berømte glaspyramide i Louvres gård i Paris. 

Siden etableringen i 1955 har Pei Cobb Freed & Partners gennemført mere end 200 projekter i mere end 100 byer i hele verden. Blandt tegnestuens mest kendte bygninger er John F. Kennedy Library i Boston, Bank of China Tower i Hong Kong, U.S. Bank Tower (tidligere Library Tower) i Los Angeles, udvidelsen af Louvre Museet i Paris og United States Holocaust Memorial Museum i Washington D.C.

Pei Cobb Freed & Partners