9. december 2020

Tivoli lukker for i år som følge af regeringens skærpede covid-19 restriktioner

Tivoli har i dag måtte tage den svære beslutning at lukke haven for gæster fra den 9. december, som følge af regeringens nye skærpede restriktioner for at få smitten med Covid-19 under kontrol.

Oven på mandagens pressemøde i Statsministeriet, har Tivoli besluttet at lukke ned fra i dag onsdag og i resten af julesæsonen. Tivoli opfatter regeringens og myndighedernes budskab som klart og entydigt: Vi skal ses og være sammen mindst muligt på kryds og tværs, indtil smittetallene er under kontrol, især i kommuner, hvor der er indført skærpede restriktioner. Hver gang der er kommet nye restriktioner, har Tivoli indført ekstra foranstaltninger, for at der ikke skulle herske nogen tvivl om, at gæsternes og medarbejdernes tryghed står over alt andet.

Tivolis forretning hviler på fire hovedaktiviteter, der komplementerer hinanden og udgør den samlede Tivoli-forretning: Have, forlystelser, mad og kultur. Når Tivoli hverken kan invitere gæster inden for i Salene til kulturoplevelser eller åbne dørene til restauranterne og de indendørs forlystelser, er det med henvisning til Tivolis forretning og de i forvejen gældende restriktioner Tivolis samlede vurdering, at Tivoli de facto er lukket ned ved forbud.
 
I forbindelse med nedlukningen af Tivoli siger Tivolis adm. dir. Susanne Mørch Koch:
Mod alle odds er det lykkedes Tivoli at åbne til sommer, Halloween og Jul i Tivoli. Hele tiden med fokus på at give vores gæster nogle dejlige oplevelsesrige og trygge timer i Tivoli. Tivoli har vist, at vi også under meget svære forhold kan være et frirum for danskerne midt i København. Det er vi meget stolte over, og vi er taknemmelige for, at vores gæster igen har vist, at de vil Tivoli samtidig med, at de har udtrykt stor tilfredshed med deres besøg i Haven.
 
At holde åbent under de svære vilkår har krævet en stor indsats fra medarbejderne i Tivoli og en tæt dialog med myndighederne, og her siger Tivolis adm. dir. Susanne Mørch Koch:
Udover en tak til myndighederne for en tæt og konstruktiv dialog igennem hele forløbet, vil jeg sige en særlig tak til de mange dygtige og engagerede kolleger i Tivoli, der virkelig har knoklet for at give gæsterne den ægte Tivolioplevelse med drys af magi i trygge rammer. Det er ikke mindst på grund af medarbejdernes store indsats, at vores gæster har kunnet føle trygge og nyde deres besøg i Tivoli. Vores medarbejdere havde fortjent muligheden for at gøre arbejdet færdigt, men vi må bare endnu en gang konstatere at Covid-19 ikke er retfærdig.” 
 
Susanne Mørch Koch ser sammen med resten af Tivoli og Danmark frem til lysere tider til foråret og lover at man nu sætter alt ind på at åbne Tivoli for gæster igen til påske: 
Med vores finansielt stærke udgangspunkt og den helt nødvendige og afgørende hjælp fra statens hjælpepakker, har vi med stærk forankring i ledelse, bestyrelse og ejerkreds valgt ikke på noget tidspunkt af gå på kompromis med kvaliteten af et besøg i Tivoli. Det er med det udgangspunkt, at vi nu vil fokusere på et brag af en åbning til påsken 2021. Her håber og tror vi på, at vi kan åbne i en mere normal ramme end det har været muligt i 2020 - og hvor vi dog glæder os til igen at byde gæsterne velkomne i Tivoli
 
Forlystelseshaven åbner igen
Tivoli åbner igen den 27. marts 2021 til påske som start på en ekstra lang sommersæson med mange spændende nyskabelser. I slutningen af januar 2021 åbner Koncertsalen med musicalen The Bodyguard og senere kommer Midt om Natten og andre forestillinger for hele familien i Koncertsalen og Glassalen.