Nøddeknækkeren

Tivolis særlige juleballet

Fra 26. november 2022 - 23. december 2022

Tivolis Koncertsal

Tivoli er stolt af at kunne præsentere juleballetten Nøddeknækkeren for 5. gang. Dronning Margrethe er den kyndige hånd bag forestillingens scenografi og kostumer og Tivolis balletchef Peter Bo Bendixen har skabt koreografien. Nøddeknækkeren akkompagneres af Tivolis eget symfoniorkester, Tivoli Copenhagen Phil, der ved hver forestilling vil have 68 musikere i orkestergraven.

Nøddeknækkeren udspiller sig juleaften i 1870’erne et sted i København. Her har Claras familie inviteret gæster, og Clara er fuld af forventninger til, hvad aftenen skal bringe. Blandt gæsterne er digteren H.C. Andersen, balletmester August Bournonville og Tivolis direktør Bernhard Olsen. Alle har gaver med til Clara.

Efter en begivenhedsrig aften falder Clara i søvn og tager dagens mange indtryk med til verdens bedste Drømmeland - Tivoli. Gennem storm og snevejr kommer de frem til et snedækket Tivoli, som på magisk vis forvandler sig til en sommervarm eventyrhave, fuld af dans og musik anført af Harlekin, Columbine og Pjerrot. 

Forestillingens varighed 
Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. pause.

Lidt ekstra for børnene ❄
Vi har på udvalgte forestillinger ekstra fokus på familieoplevelsen. Her har vi skruet op for julehyggen med små overraskelser på scenen inden forestillingen og mindre justeringer i selve forestillingen. Disse forestillinger er markeret med et snefnug i billetsystemet og på oversigten.

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 6 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn. Der er ikke adgang til forestillingen for børn under 3 år. 

Forestillingen er muliggjort med støtte fra Augustinus Fonden.

Fotos: Henrik Stenberg

Nøddeknækkeren

Bag om forestillingen

Nu kan man igen opleve H.C. Andersen og Bournonville danse med Harlekin, Columbine og Pjerrot, når Nøddeknækkeren atter spiller i Tivoli frem til 23. december 2022.

Hendes Majestæt Dronningen har lavet kostumer og scenografi til forestillingen og har fulgt prøveforløbet tæt.

Se med her.

Video: Tivoli TV / Foto: Bax Lindhardt

 

Anmeldelser

Baseret på 1 brugeranmeldelser

“Tjajkovskijs juleballet er blevet en del af Tivolis selvforståelse ”

Kristeligt Dagblad, 2022

“Nøddeknækkeren – flot repremiere i Tivolis Koncertsal. Varm, hyggelig senbiedermeier-version af den russiske juleballet kan endnu engang opleves i Tivoli, hvor et ekstremt oplyst julemarked fylder haven. Der er julehygge ude som inde. ”

Kulturkupeen, 2022

“En sand klassiker der emmer af eventyr og magi for børn og deres familier.”

Kulturkongen.dk, 2018

“A unique and feel-good experience for the whole family.”

CPH Post, 2018

“Scenografi og kostumer af Dronning Margrethe II tager sig smukt ud på Koncertsalens scene.”

Scenekanten, 2018

“Skynd jer i Tivoli, det er absolut en overflod af skønhed at se Nøddeknækkeren.”

Teateranmeldelser, 2018

“Tivolis genopsætning af Nøddeknækkeren holder stadig - og uanset om det er første eller fjerde gang, man ser forestillingen, er oplevelsen fortryllende magisk.”

Børn i byen, 2018

“En juletradition hverken børn eller voksne bør undvære.”

CPH Culture, 2018

“Härlig musik, färgglada kostymer och en tydlig scenografi berättar en drömsk, lite spännande och mysig historia om en julnatt anno 1874.”

Det Händer Sverige, 2018

“Nøddeknækkeren er og bliver en pryd for øjet og ikke mindst ørerne.”

XQ28, 2018
Praktisk information

Dit teaterbesøg

Spillested
Tivolis Koncertsal.

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på forestillingsdagen i hele Tivolis åbningstid.

Åbningstider i Koncertsalen
Dørene åbnes en time før forestillingens start.

Forestillingens varighed 
Forestillingen varer ca. 2 timer inkl. pause.

Garderobe
Bemandet betalingsgarderobe.

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 6 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn. Der er ikke adgang til forestillingen for børn under 3 år. 

Forestillingsprogram

Du kan bestille programmet sammen med din billet som er fyldt med inspiration, ekstramateriale og flotte fotos mv. Programmet udleveres på spilledagen, og kan tages med hjem som et minde fra forestillingen.

 

 
OVERSIGT OVER ALLE FORESTILLINGER

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01.

Transport/parkering 
Tivoli ligger ved Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. Find mere information om offentlig transport her, eller planlæg din rejse med Rejseplanen.dk. Ankommer du til Tivoli i bil, og har du Tivolikort, kan du få rabat på parkering. For parkeringsmuligheder se her.

Bar/restauranter
Koncertsalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter inden forestillingen. Læs mere her.

Spilleperiode

Spilleperiode
26. november 2022 - 23. december 2022. 

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V.
Telefon: 33 15 10 01

SE ÅBNINGSTIDERNE FOR BOX OFFICE

Din anmeldelse kan ikke registreres,
da antal stjerner ikke er inden for det rigtige interval

Din anmeldelse

Du er måske også interesseret i…

Tivolirevyen Glassalen