Mesterstykker i Tivoli #3 - De tre store B'er

Mesterstykker er koncerten, hvor den kendte TV-vært Mathias Hammer præsenterer de mest populære klassiske musikstykker. Denne koncert kredser om musikhistoriens tre store B’er: Bach, Beethoven og Brahms og nogle af de komponister, de inspirerede. Med sig på scenen har Mathias Hammer, udover Tivoli Copenhagen Phil, også pianist David Munk-Nielsen og sopran Louise McClelland. Det bliver en koncert med et overflødighedshorn af elskede melodier og gode historier.

Grundet stor efterspørgsel har vi åbnet op for balkonen i Tivolis Koncertsal til denne koncert.

23. maj 2024

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Mesterstykker er koncerten, hvor den kendte TV-vært Mathias Hammer præsenterer de mest populære klassiske musikstykker og fortæller om komponisterne og deres tid. Denne koncert tager afsæt i musikhistoriens såkaldt ”tre store B’er”: Bach, Beethoven og Brahms sammen med elskede værker fra andre komponister, de kendte eller inspirerede. Med sig på scenen har Mathias Hammer, udover selvfølgelig Tivoli Copenhagen Phil og dirigenten Nathanaël Iselin, også to unge solister: pianisten David Munk-Nielsen og sopranen Louise McClelland.

Louise McClelland er en dansk/newzealandsk sopran, som er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Hun debuterede på Det Kongelige Teater i marts og er i øjeblikket en del af teatrets ”young artist” ensemble. Ved koncerten her skal hun blandt andet synge et par af de rigtig store sopranhits: den drabelige arie ”Come scoglio” fra Mozarts Cosi fan tutte, hvor en ung kvinde synger om at stå fast som en klippe og ikke lade sig charmere af unge bejlere, og den berømte ’Michaëlas arie’ fra operaen Carmen.

David Munk-Nielsen er en dansk pianist, som efter studier på Det Jyske Musikkonservatorium nu er i gang med studier på Sibelius-akademiet i Helsinki. Han har vundet priser i flere klaverkonkurrencer både i Danmark og i udlandet. Her skal han være solist i en af de største klaverkoncerter overhovedet, nemlig norske Edvard Griegs medrivende klaverkoncert, hvor han spiller den imposante 1. sats. En koncert, som Grieg i øvrigt komponerede en varm sommer, han tilbragte lige nord for København, i Søllerød.

Mesterstykker bliver en koncert med et overflødighedshorn af gode melodier, og der er garanti for, at talrige melodier hænger fast og kan nynnes på vej ud af Tivolis Koncertsal efter koncerten. Udover det allerede nævnte spiller Tivoli Copenhagen Phil mere Grieg, nemlig den fine ”Morgenstemning”, og også satser fra Beethovens symfoni nr. 5, Skæbnesymfonien, med det karakteristiske banke-tema, og Dvoraks symfoni nr. 9, som også hedder Fra den nye verden.

Foto: Mathias Hammer. Credit: Agnete Schlichtkrull.

Program


”De tre store B’er – Bach, Beethoven og Brahms"
Tivoli Copenhagen Phil

Dirigent: Nathanaël Iselin
Vært: Mathias Hammer 
Solister: David Munk-Nielsen, klaver & Louise McClelland, sopran

Program:
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): Toccata og Fuga d-mol, BWV 565. (arr. Stokowski)
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750): Air
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): ”Ach, Ich fühl’s” Paminas arie fra Tryllefløjten
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791): “Come scoglio” Fiordiligis arie fra Cosi fan tutte
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827): Symfoni nr. 5, 1. Sats – ”Skæbnesymfonien”

Edvard Grieg (1843 – 1907): Peer Gynt suite nr. 1, op. 46 ”Morgenstemning”
Edvard Grieg (1843 – 1907): Klaverkoncert a-mol, 1. sats
Johannes Brahms (1833 – 1897): Ungarsk dans nr. 5
George Bizet (1838 – 1875): “Je dis, que rien ne m’épouvante”, Michaëlas arie fra Carmen
Antonin Dvorak (1841 – 1904): Symfoni nr. 9, 4. sats – ”Fra den nye verden”