Musikduellen med Hammer & Cilius

Vi kan ikke afvise ufine tricks, skøre historier og stor munterhed, når de to musikalske duellanter og musiknørder Mathias Hammer og Frederik Cilius mødes til musikduel. Alle, der har set dem i Den Klassiske Musikquiz, ved, at de to, udover at vide næsten alt om klassisk musik, også elsker at konkurrere. Spørgsmålet ved koncerten med Tivoli Copenhagen Phil er: Hvilket klassisk musikstykke er bedst? Kom, og vær med til at bestemme - den, der får det største bifald har nemlig vundet.

29. august

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for sig, når de to musikalske duellanter, Mathias Hammer og Frederik Cilius, mødes i Tivolis Koncertsal i en musikduel. Alle, der har set dem i Den Klassiske Musikquiz, ved, at de to udover at vide næsten alt om klassisk musik, også har velvoksne konkurrencegener, der nok skal komme i spil, når de står på scenen sammen med Tivoli Copenhagen Phil.

Spørgsmålet er nemlig: Hvilket klassisk musikstykke er bedst? Det skal de to kombattanter kæmpe om. Hammer og Cilius, der har vist, at de formår at genkende et stykke musik, bare ved at høre en enkelt tone af et værk eller et stykke spillet bagfra, skal konkurrere mod hinanden i forskellige musikalske kategorier. Hvilket stykke er bedst, når det gælder symfonier, koncerter eller ouverturer? Der skal kæmpes, og vi kan ikke afvise ufine tricks, vanvittige historier og hysterisk munterhed, når de to slår sig løs i dysten om, hvorvidt Beethoven nu er bedre end Verdi og Bach.

Hammer og Cilius præsenterer rækken af musikalske hits undervejs i koncerten, og man er som publikum med til at bestemme, hvilket musikstykke der er bedst. Den, der får det største bifald har nemlig vundet og må bestemme vinderstykket, som afslutter koncerten.

Mathias Hammer og Frederik Cilius har et efterhånden langt samarbejde bag sig, både i Den Klassiske Musikquiz på TV og i radioens DR P2, hvor programmet Hammer og Cilius kørte i en årrække.

Mathias Hammer er oprindelig uddannet pianist, men har de sidste mange år været vært i både radio og tv og har vist sig som en underholdende og vidende formidler af klassisk musik. Senest er han blandt andet vært på DR P1’s program Anmelderne.

Frederik Cilius er satiriker, skuespiller og i det hele taget lidt af et multitalent. Han er oprindelige uddannet klarinettist. I dag er han blandt andet kendt for at spille den kontroversielle seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i satireprogrammet Den Korte Radioavis.

Foto: Mathias Hammer og Frederik Cilius. Credit: Agnete Schlichtkrull.

Program

Musik af Tjajkovskij, W.A. Mozart, Verdi, Johann Sebastian Bach, Sjostakovitj, Beethoven og mange flere.

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent: Nathanaël Iselin
Værter: Mathias Hammer og Frederik Cilius
Solister:Viveca Löfgren på fløjte, Theresa la Cour på violin, Marie Louise Broholt-Jensen på bratsch

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
29. august
250.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli