DET BEDSTE FRA CARMEN

”En ny prins blandt tenorerne” stod der på forsiden af operamagasinet Opera News med den italiensk-amerikanske tenor Leonardo Capalbo som forsidemodel. Han bliver prist for sin fløjlsbløde stemme, sikre højde og dramatiske sans, og derfor er vi glade for at kunne præsentere Leonardo Capalbo for første gang i Danmark.

Koncerten finder sted i samarbejde med Copenhagen Opera Festival.

25. august

Kl: 16:00

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Leonardo Capalbo er uddannet på The Juilliard School i New York og derefter i Californien hos den legendariske sopran Marilyn Horne. Nu synger han på verdens største operascener - fra London til Stockholm og Wien og denne aften i Tivoli.

Aftenen byder på de bedste uddrag fra Georges Bizets opera Carmen. De nøje udvalgte uddrag bliver bundet sammen af den kendte vært og musikformidler Mathias Hammer. Således får vi hele den intense historie om Carmens skæbne. Med sig på scenen har Leonardo Capalbo, der selv skal synge den forelskede Don José, den rumænske mezzosopran Ramona Zaharia som Carmen samt den mongolske baryton Ariun Ganbaatar som tyrefægteren Escamillo. De to unge norske sangere mezzosopranen Åsne Sandegren og sopranen Annika Beinnes er med som Mercedes og Frasquita, og dertil medvirker Odense Kammerkor.

Med de fem sangere er det muligt at skabe hele det frygtelige jalousidrama med den skønne, varmblodige Carmen som hovedperson. Carmen er, hvad vi i dag vil opfatte som en moderne kvinde. Hun er fri som fuglen og har en enorm appetit på livet, og hun kunne ikke drømme om at nøjes med bare én mand. Det har mændene svært ved kapere, og det ender fatalt. Men inden da byder Bizets intense opera på følsomme, fyrige toner med masser af sydlandsk inspiration og hjerteskærende arier. Carmen er ikke uden grund en af de mest spillede operaer på verdens operascener. Den griber os fra første tone.

Christoph Gedschold dirigerer Tivoli Copenhagen Phil, og vi får heldigvis også nogle af de lækre mellemspil, som Bizet har tryllet ind i sit musikalske drama om Carmen.

Koncerten finder sted i samarbejde med Copenhagen Opera Festival og er både en del af TorsdagsKlassisk og Stjernestunder Festival.

Stjernestunder er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, og SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Leonardo Capalbo erstatter Jonathan Tetelman som Don José.

Foto: Leonardo Capalbo. Credit: Adam Ulrich.

Program

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent:
Christoph Gedschold
Solister: Leonardo Capalbo, tenor
Ramona Zaharia, mezzosopran
Ariun Ganbaatar, baryton
Åsne Sandegren, mezzosopran
Odense Kammerkor m.fl.
Konferencier: Mathias Hammer

Program:
En koncertant opførelse af uddrag fra Georges Bizets opera Carmen præsenteret og fortalt af vært Mathias Hammer.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
25. august
195.00 - 475.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli