Angel Blue – USAs nye sopranstjerne

Den amerikanske Grammy-vindende sopran Angel Blue er på toppen af operaverdenen. Hun synger jævnligt på The Metropolitan Opera i New York, i San Francisco Opera og andre store steder i USA. Angel Blue har vundet ikke mindre end to Grammy-priser, den ene for Metropolitan Operaens indspilning af Gershwins Porgy and Bess.

Koncerten finder sted i samarbejde med Copenhagen Opera Festival.

22. august

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

Køb billet

Nu besøger hun Tivoli for første gang for at fremføre en række af de helt store, kendte operaarier. Det bliver en operagalla af kaliber, en festlig aften, hvor vi rejser gennem operalitteraturen med arier fra de bedste italienske operakomponister Verdi og Puccini samt et besøg hos Cilea, inden vi afslutter aftenen i det lettere repertoire, hvor Angel Blue også har sange med fra ”The Great American Songbook”. Det bliver i sandhed en aften med tryk på de store følelser i operaens verden.

Angel Blue, ja, det er hendes rigtige navn: Angel Joy Blue er fra Californien, hvor hun også er uddannet. I dag har hun base i New Jersey på den amerikanske østkyst, hvorfra hun rejser ud i verden for at give koncerter. Selvom hendes primære fokus har været USA, har Angel Blue også en international karriere, der dog, som mange andre, fik en ufrivillig pause under corona-pandemien. I denne periode skabte Angel Blue imidlertid et online talkshow ved navn Faithful Friday, hvor hun interviewede mennesker, der inspirerede hende, herunder operasangere, musikere og kunstnere. Et af målene var at motivere unge sangere til at fortsætte deres sangstudier og fastholde deres interesse for opera og et liv i kunstens tjeneste. Talkshowet kan stadig ses online. Det skinner måske igennem, at Angel Blue også er uddannet indenfor journalistik – vi kan dog glæde os over, at hun nu igen har sit fulde fokus på sin karriere som operasanger.

Udover de pragtfulde operaarier byder koncerten også på musik for orkester fra operaens verden. Oftest fortæller en operas ouverture hele operaens historie på ganske få, men intense musikalske minutter. Det er små mesterværker, som Tivoli Copenhagen Phils nye chefdirigent Christoph Gedschold har med til os på denne aften.

Koncerten finder sted i samarbejde med Copenhagen Opera Festival og er både en del af TorsdagsKlassisk og Stjernestunder Festival.

Stjernestunder er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, og SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Foto: Angel Blue. Credit: Angel Joy Blue.

Program


Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent:
Christoph Gedschold
Solist: Angel Blue, sopran

Program:
Udvalgte arier og værker for orkester af blandt andre Verdi, Puccini, Cilea og Gershwin og mange flere.

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
22. august
195.00 - 475.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli