Andrè Schuen synger Brahms og Mahler

"En stemme af 24 karats guld" skrev Politikens anmelder i sommers, da han hørte den italienske baryton Andrè Schuen under Salzburger Festspiele. Nu kommer han til Tivoli med sine berømte fortolkninger af ’den klassiske lied’, som ligeledes har høstet sprudlende superlativer fra begejstrede anmeldere, hvor fortolkningerne både er blevet kaldt "intelligente" og "følsomme". Når han synger, bliver hver og en af de små sange til mesterværker. Med sig bringer han sin faste makker pianisten Daniel Heide.

21. august

Kl: 20:00

Glassalen

Køb billet

Koncerten begynder med Brahms Vier Ernste Gesänge - Fire Alvorlige Sange - som er de smukkeste refleksioner over døden, kærligheden og livet. Sangene har tekst fra Bibelen og udgør Brahms næstsidste værk. Han var mærket af sorgen over venners død, især tabet af komponistkollegaen Clara Schumann, som han var livslangt forelsket i. De tre første sange beskriver døden og det, der kommer efter. Heldigvis slutter vi i lysere toner med den sidste sang, der er en hyldest til kærligheden.

Dernæst synger Andrè Schuen en række af sange af Gustav Mahler. Des Knaben Wunderhorn er en samling små folkeviser og digte, der handler om menneskers liv på jorden på godt og ondt. Her er både yndige bondepiger, stolte soldater og brusende floder. Mahler har sat dem i musik med både vid, ironi og stor loyalitet over den enkle folklore.

Barytonen Andrè Schuen er den helt rigtige til at synge disse vidunderlige sange. Han har nemlig fået folkemusikken ind i blodet fra helt lille. Han er vokset op i en sydtyrolsk familie på den italienske side af alperne, hvor sproget er ladinsk, men han taler selvfølgelig også både italiensk og tysk. Andrè Schuen trådte sine musikalske barnesko i familieensemblet, der spillede den traditionelle ladinske tyrolermusik. Andrè både sang og spillede cello i ensemblet med to søstre og forældre, der alle spillede og sang. Celloen blev dog lagt på hylden, da det viste sig, at Andrè Schuens sangtalent kunne udvikles, og i dag har han en strålende karriere som klassisk sanger, både inden for opera og især lied, som vi skal høre ved koncerten her. Andrè Schuen har specialiseret sig i lieden, som han dyrker intenst sammen med pianisten Daniel Heide. Andrè Schuen har allerede udgivet flere albums med lieder på det berømte pladeselskab Deutsche Grammophon.

Koncerten finder sted i samarbejde med Copenhagen Opera Festival.

Stjernestunder er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, og SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Foto: Andrè Schuen. Credit: Guido Werner.

Program


Solister:
Andrè Schuen, baryton
Daniel Heide, klaver

Program:
Johannes Brahms (1833 – 1897): Vier ernste Gesänge, op 121(1896):
Denn es gehet dem Menschen
Ich wandte mich 
O Tod, o Tod, wie bitter bist du
Wenn ich mit Menschen 


Gustav Mahler (1860 – 1911): 
Rheinlegendchen (1893)
Wo die schönen Trompeten (1898)
Lied des Verfolgten im Turm (1898)
Zu Straßburg auf der Schanz (1906)
Urlicht (1892)

Johannes Brahms (1833 – 1897):
Geheimnis, op. 71 nr. 3 (1871)
Verzagen, op. 72 nr. 4 (1876-1877)
Auf dem Kirchhofe, op. 105 nr. 4 (1888)
Lerchengesang, op. 70 nr. 2 (1875-1877)
Wie bist du meine Königin, op, 32 nr. 9 (1864)
Mondenschein, op. 85 nr. 2 (1878-1882)
Entführung, op. 97 nr. 3 (1885)

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
21. august
195.00 - 295.00 kr Inkl. billetgebyr og inkl. entré til Tivoli