ARCO – Kammerorkestret af 1992

ARCO spiller værker af bl.a Mozart og Mendelssohn.

4. juni 2023

Kl: 19:30

Tivolis Koncertsal

ARCO er et amatørkammerorkester med en kerne af omkring 25 strygere, der afhængigt af repertoiret suppleres med blæsere til symfonisk besætning. Repertoiret spænder fra barok over Wienerklassik og tidlig romantik til det 20. århundredes musik.

Det er ARCO’s vision at forberede orkestrets koncerter til det højest opnåelige niveau for amatørorkestre for at kunne give publikum en gedigen, musikalsk oplevelse.

ARCO har et trofast publikum i koncertmiljøet omkring Sorgenfri kirke, hvor orkestret gennem snart 30 år har afholdt koncerter. Ved koncerterne byder ARCO fortrinsvist unge konservatoriestuderende mulighed for talentpleje ved at optræde som solister med orkesterledsagelse udenfor konservatoriernes rammer.

Desuden afholdes en årlig priskoncert i Tivolis Koncertsal under Con Amore festivalen, hvor ARCO danner ramme for uddeling af Betty og Valdemar van Hauens Fondens prestigefyldte legat til konservatoriestuderende på vej mod en karriere.

Dirigenten Jørgen Fuglebæk er dirigentuddannet ved Royal Academy of Music i London 1980 og cand.phil. i Musikvidenskab fra Københavns Universitet. Han i debuterede i 1981 i Tivolis koncertsal med Sjællands Symfoniorkester. Han har dirigeret de fleste danske orkestre og turneret over det meste af Europa. Han er en efterspurgt instruktør ved stævner og kurser og underviser i direktion på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har modtaget flere priser. Han er udnævnt Ridder af Dannebrog 2012. Jørgen Fuglebæk har dirigeret ARCO ved flere koncerter.

Pianisten David Munk-Nielsen født i København (1998) begyndte at spille klaver som 5-årig. Fra David var 9år modtog han undervisning hos professor Anne Øland, indtil han som 16-årig blev optaget på Det Jyske Musikkonservatorium. Siden 2017 studerer David på Sibelius-Akademiet i Helsinki hos professor Erik T. Tawaststjerna.

David debuterede som solist med orkester som 13-årig og har siden optrådt med orkestre som Finnish Radio Symphony Orchestra og Tampere Philharmonic i Finland, Århus Symfoniorkester, Estonian National Symphony Orchestra og St. Christopher Chamber Orchestra i Vilnius. Som 15-årig spillede David sin første solo recital og har siden spillet mange solokoncerter og optrådt ved festivaler.

David har etableret sig som en af Skandinaviens førende unge koncertpianister efter talrige koncertoptrædener og modtager af toppriser i danske, skandinaviske og internationale klaverkonkurrencer.

Violinisten Justina la Cour født i Odense (1996) startede sin musikalske uddannelse som fireårig på klaver og som seksårig på violin.

Justina studerer i øjeblikket på Solistklassen ved Haute École de Musique de Lausanne Schweiz hos den hollandske violinvirtuos Janine Jansen.

Justina har vundet en lang række præmier ved internationale konkurrencer og har optrådt som solist med flere europæiske orkestre.

Justina er en aktiv kammermusiker bl. a. med hendes kvartet i Master sur les Ondes i Schweiz og i Sion Festival sammen med hendes lærer Janine Jansen.


Foto og credit: ARCO.

Program

Dirigent: Jørgen Fuglebæk Solister: Justina la Cour, Violin - David Munk-Nielsen, klaver Beethoven: Kontradanse Mozart: Klaverkoncert nr. 23 i A-dur, 1. sats Allegro Mendelssohn: Violinkoncert I e-mol, 1. sats Allegro molto appassionato Schubert: Symfoni nr. 3 i D-dur