SCANDINAVIAN CELLO SCHOOL

Landets bedste amatørensembler og unge talenter Fra 27. maj til 8. juni Inkluderet i entéen til Tivoli

4. juni 2022

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Scandinavian Cello School blev sidste år en viral historie verden over med et portræt i The New York Times, der kunne fortælle om den unikke musikskole: Et moderne kollektiv i Stevns, hvor det bæredygtige, fællesskabet, og en højprofileret musikundervisning går hånd i hånd. Den internationale skole for unge musikere har de sidste år været med til at sprede kendskabet til klassisk musik med koncerter i fængsler, på hospitaler og i containere – og altså nu også i Tivolis Koncertsal. Som en del af Tivolis SommerKlassisk-program vil Scandinavian Cello School på festlig vis, præsentere deres mangfoldige kulturelle input og indtage den historiske scene sammen deres tætte samarbejder og musikere The NOVO Quartet, Trio Gemini, Kira Martini, Duo LuLo og popsanger Sys Bjerre – præsenteret af medie- og kulturpersonlighed, Peter Kær.

 

 

Scandinavian Cello School udvikler unge danske og internationale musiktalenter indenfor klassisk musik – med formålet at inspirere en ny generation af musikere til at skabe liv og genfortolke de klassiske musiktraditioner. En hensigt, som har medført at skolen blev inviteret af Vienna Philharmonic Orchestra i det famøse koncerthus Wiener Musikverein i forbindelse med deres årlige gallafest – muligvis en af største anerkendelser man kan få indenfor klassisk musik.

Siden åbningen i 2016 har skolen huset omkring 150 musikere hvert år med prioriteten om at tilbyde deres ophold gratis for de musikstuderende. Udover undervisning fra anerkendte musikere, professorer og brancheledere tilbyder skolens omgivelser på Stevns nogle helt særlige muligheder. Cellocenteret er nemlig solidt funderet i det lokale miljø og vægter fællesskab, solidaritet og ikke mindst en ressourcenedsættende, selvforsynende tilgang højt.

Grundlægger Jacob Shaw, som i februar vandt DR P2-prisen Årets Ildsjæl, er også netop blevet Kulturchef for Stevns Klints besøgscenter – en del af UNESCO Verdensarv-listen. Fra det naturrige hovedsæde har skolen altså formået at bringe den klassiske musik højt på både den danske og internationale dagsorden – blandt andet gennem deres alternative koncertkoncepter i alt fra hospitaler, fængsler, gårde og containere.

Senest har skolen også tilbudt at huse Ukrainske musikere og har pt. 7 studerende boende – en historie som bl.a. er blevet dækket af BBC Radio 4 og BBC World News.

 

 

Program

Medvirkende:
Sys Bjerre, NOVO strygekvartet,
Trio Gemini, Duo Shaw-Magnussen,
Duo LuLo, Roberta Verna, SCS
Cello Ensemble m.fl.