STJERNETENOREN LAWRENCE BROWNLEE

Den amerikanske tenor Lawrence Brownlee har været fast gæst i Tivoli i over ti år – og nu kan vi igen sætte os til rette i Tivolis Koncertsal til endnu en perlerække af høje C’er – og det, der er endnu højere – og nyde Brownlees smørbløde stemme, hans ufattelige virtuositet og eminente musikalitet.

21. august 2022

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Brownlee hyldes i dag som en af verdens bedste bel canto tenorer og begejstrer publikum og presse i hele verden. Hans helt unikke stemme har bragt ham til tops i operaens verden, hvor han har optrådt på stort set alle de store scener. Den danske dirigent Giordano Bellincampi står i spidsen for Tivoli Copenhagen Phil i et festfyrværkeri af tenor-arier blandet med ouverturer og orkesterstykker.

Brownlees medfødte fleksibilitet i stemmen og helt naturlige højde gør det muligt at synge den mest halsbrækkende virtuose musik, der nogensinde er skrevet for tenorer – med komponister som Rossini, Donizetti og Bellini i centrum.

Lawrence Brownlee blev født i byen Youngstown i Ohio – ikke lige det sted, man ville lede efter den næste store bel canto tenor. Alligevel vandt han i 2001 Metropolitan Operaens Sangkonkurrence for unge talenter. Han fik sine første roller, og karrieren begyndte lige så stille at rulle. Men alligevel følte Brownlee, at han skulle synge en tand bedre end andre, simpelthen fordi han havde tre ting imod sig allerede inden han åbnede munden og sang; han var ikke ret høj, han var til den buttede side – og han var afro-amerikaner. Men Lawrence Brownlee sang faktisk bedre end de andre – og han fik roller, selv om han måtte kæmpe mod racisme, og selv om han stadig ikke har nemt ved at praje en Taxa hjem til hotellet, efter en forestilling på The Met.

I dag pendler Brownlee mellem alverdens store operahuse – men han har en særlig forkærlighed for Tivoli; her føler han sig på hjemmebane, ikke mindst når han optræder sammen med Tivoli Copenhagen Phil. Der er med andre ord lagt op til en klassisk “reunion” i Tivolis Koncertsal!

Koncerten præsenteres i samarbejde med Copenhagen Opera Festival.


Lawrence Brownlee
Foto: Shervin Lainez

Program

Tivoli Copenhagen Phil
Giordano Bellincampi (dirigent)
Lawrence Brownlee(tenor)

Giuseppe Verdi (1813-1901)
La Forza del Destino:
Ouverture

Rigoletto:
Ella mi fu rapita
La Donna e mobile

Gioacchino Rossini (1792-1868)
Wilhelm Tell:
Ouverture

Gaetano Donizetti (1797-1848)
William tell:
Asile Hereditaire

PAUSE

Jules Massenet (1842-1912)
Les Érinnyes
1.prelude

Charles Gounod (1818-1893)
Faust:
Salut demeure chaste et pure

Romeo et Juliett:
Ah leve-toi Soleil

Hector Berlioz (1803-1869)
Le carnaval romain, Op. 9

Jules Massenet (1842-1912)
Manon:
En fermant Les yeux

Christoph Willibald Gluck (1714-1787)
Armide:
Plus j’observe ces lieux

Koncertvarighed: 1 time og 20 minutter inklusiv 20 minutters pause