The Greatest Love of All - A tribute to Whitney Houston

Født 1976 startede Belinda Davids livet i den lille kystby Port Elizabeth i Sydafrika, hvor hendes musikalske familie på syv børn tilbragte meget af sin tid i kirken, sang og omgivet af gospelmusik. Belinda, som holdt ud som en 'farvet' pige i et vanskeligt, apartheid-præget Sydafrika, fandt trøst og styrkelse i musikken - det var en slags equalizer for en person, der var så blottet for lighed i hendes liv og omgivelser, et udtryk og en tidsfordriv, der ikke behøvede nogen ressourcer, ingen specialundervisning, ingen tilladelser, bare hendes egen gudgivne stemme.

16. april 2023

Kl: 20:00

Tivolis Koncertsal

Hendes talent var tydeligt - fra en tidlig alder. Stadig den dag i dag har hun aldrig fået vokaltræning og er velsignet med et 4-oktavs vokalområde, hvilket sætter hende i selskab med sådanne vokale koryfæer som Minnie Riperton, Mariah Carey, Christina Aguilera og Freddie Mercury. Hun begyndte at optræde professionelt i en alder af kun 14 år og blev teknisk dygtig til mange genrer, men hendes sande kærlighed har altid været R&B; hendes barndomsinspirationer omfattede Aretha Franklin, Anita Baker, Chaka Khan, Donny Hathaway, Michael Jackson og selvfølgelig den ene kunstner, der har haft den største indflydelse på hendes liv - Whitney Houston.

I midten af 90'erne fangede Belinda pladecheferne hos Tusk Records, og de arbejdede sammen på det eponyme originale album Belinda Davids. Tre af sangene på dette album, som Belinda også skrev, blev udgivet som singler: 'This I Swear', 'This Is My Life' og 'We Go Together'. Sidstnævnte var nummer et på RiSA-hitlisterne i Sydafrika i seks uger.

Belinda promoverede sit album over hele Sydafrika i en årrække på forskellige hoteller, klubber og kabareter. Hun var åbningsakten for mange internationale kunstnere, da de besøgte Sydafrika, herunder Michael Jacksons History tour, The Manhattans, The Temptations og Peaches and Herbs.

Kort efter, i 2013, bankede skæbnen imidlertid på. John Van Grinsven, skaber og producer af Showtime Australias The Greatest Love of All, var på sin sidste runde af globale auditions for at finde en stjerne til den nye produktion, og Belinda formåede at få en audition i sidste øjeblik. Det, der engang havde været en hindring for hende, var nu en velsignelse - Belinda slog næsten 15.000 andre håbefulde for at påtage sig teltrollen.

Touring begyndte næsten med det samme, og efterspørgslen er vokset eksponentielt lige siden. Showet har nu optrådt over store dele af kloden, herunder USA, Canada, Storbritannien, Irland, Tyskland, Rusland, Schweiz, Sverige, Norge, Danmark, Island, Litauen, Israel, Australien, New Zealand, UAE, Singapore, Filippinerne , Indonesien og Sydafrika.