Rasmus Klump

Ohøj venner

Bliv klogere på, hvordan hele Rasmus Klump-universet blev skabt. 

RasmusKlumphistorie
Den første tegning af Rasmus Klump

Hvornår kom Rasmus Klump til verden? 

Rasmus Klump fik sin debut den 17. november 1951 i Berlingske Aftenavis. Året efter var Rasmus Klump at finde i 62 aviser og allerede i 1955 havde succesen spredt sig til 21 lande. Rasmus Klump blev udgivet i bogform i 1952, som blev en endnu større succes end avisstriberne. Der er lavet over 80 forskellige bøger med Rasmus Klump siden 1951, som er solgt i ca. 20 mio. eksemplarer. 

CarlaOgVilhelm
Historien bag tegneren og forfatteren

HVEM STÅR BAG DEN SØDE BJØRN?

Rasmus Klump og hans venner er skabt af ægteparret Vilhelm Hansen og Carla Hansen. Vilhelm Hansen var tegneren bag de elskværdige figurerer, mens Carla var forfatter og skrev de fine tekster til tegneserierne. 

Vilhelm kom i lære som litograf som 14-årig og blev en meget anvendt reklametegner, både i Danmark og i udlandet. I 1924 giftede han sig med den seks år yngre hattemagerske, Carla, der senere kom til at skrive teksterne til Rasmus Klump-historierne. De boede i hele deres ægteskab på Østerbro og nåede at holde krondiamantbryllup før Vilhelm døde i 1992. Carla oprettede Rasmus Klump Prisen til minde om deres ægteskab før hun gik bort i 2001.

 
frontpageslideroverlaydraw
Rasmus Klumps bedste venner

Mød alle Rasmus Klumps venner

Her kan du læse mere om Pelle, Pingo og alle de andre gode venner.  
Find ud af hvem Rasmus Klumps skib er opkaldt efter, hvad der er Skægs kæreste eje, og hvem der elsker at spille kort, men ikke kan lide at tabe. 

Læs med her