Tivolis garde, musikskole og orkestre

Tivoli-Garden

Tivoli-Garden

Et stykke levende kulturhistorie

Tivoli-Garden er på én gang Tivolis egen garde, en musikuddannelse, indtil flere orkestre - og et ikon, der er kendt langt ud over Danmarks grænser.

Tivoli-Garden er i dag en helårs musikuddannelse for børn på 7-16 år, der har passeret optagelsesprøverne. Tambourkorpset og Musikkorpset er ungdoms-eliteensembler på hver sit felt, mens Fanevagten specialiserer sig i de militære traditioner omkring Tivoli-Garden.

Ligesom Tivoli er Tivoli-Garden kendt over store dele af verden. Og Tivoli-Garden rejser jævnligt udenlands for at repræsentere Tivoli og Danmark med sine optrædener. Uniformen med bjørneskindshuen, de røde jakker og hvide bukser er et visuelt ikon, som på et øjeblik signalerer meget af det gode, som Tivoli og Danmark står for.

Tivoli-Garden

Optagelsesprøver

Hvis du er fyldt 7 år, kan du søge optagelse i Tivoli-Garden. Hvert år optager vi omkring 15 piger og drenge med vidt forskellige baggrunde. Der er altid mange flere ansøgere, end vi har plads til, så det er ikke noget nederlag, hvis du ikke kommer ind - men det er en fjer i hatten, hvis du gør. 

Information om optagelsesprøver i Tivoli-Garden kan ses under menupunktet "optagelsesprøver". Vi afholder optagelsesprøver hvert år i foråret.

Læs mere om optagelsesprøverne

Huskomponist

Tivoli-Gardens huskomponist 2020-2021

Aya Yoshida 

Tivoli-Garden har udnævnt den 28-årige japanske komponist Aya Yoshida til huskomponist, og det samarbejde er til stor glæde for begge parter. I jubilæumsåret 2019 skrev hun Tivoli-Gardens 175-års-vals tilegnet de unge gardere. Til showet Tivoli-Garden og H. C. Andersen har hun genfortalt eventyret Nattergalen i musik i Nightingale for to solister på fløjte og trompet samt Tivoli-Gardens Musikkorps. Og der er mere spændende musik på vej, som vil fornøje både publikum og garderne, samt udvide repertoiret for harmoniorkester.

Læs mere om Aya Yoshida her.