Faglige dage for 7.-10. klasse

Fra d. 12. august - 20. september 2024. Billetter kan købes fra d. 1. november i år.

Har du nogensinde tænkt over, hvad der sker med vandet i det glas, du har med i Det Gyldne Tårn, imens du suser nedad? Eller ved du, om man vejer det samme hele vejen igennem en tur i Ballongyngen? Dét og meget andet skal elever på 7.-10. klassetrin lege, måle og regne sig frem til, når Tivoli holder Faglige Dage.

Skærp elevernes appetit på de naturvidenskabelige fag og ryk fysikundervisningen ind i Danmarks største klasseværelse for en dag. Her skal der laves en masse forsøg og målinger i Haven, og herefter efterbehandles opgaverne i klasselokalerne. Faglige Dage i Tivoli bliver til i samarbejde med Skoletjenesten og opgaverne understøtter arbejdet med Nye Fælles Mål.

Vær opmærksom på, at du selv skal sørge for at printe opgaver til eleverne, og at der ikke er tilknyttet en underviser fra Tivoli.

Bestil

 

 

HCAndersen_tern_370x472
Download opgaver og vejledning

Opgaverne

Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i opgaverne hjemmefra og udvælger 3-4 stk. Til Faglige Dage er der ikke tilknyttet en underviser fra Tivoli så husk derfor, at du selv skal printe opgaverne og instruere eleverne inden Tivoli-turen.

I lærerarkene finder du intro og facit til opgaverne. Her informeres der også om særlige forhold samt hvilke rekvisitter, der er brug for til de enkelte opgaver. I opgavearkene finder du opgaverne til turen i Tivoli samt efterbehandlingsark til forløbet i klassen efter Tivoli-turen.

For at få det største udbytte af dagen anbefaler vi, at eleverne går i grupper af 3-4 elever. Afhængig af ventetiden på den pågældende dag forventer vi, at det tager 1½ - 2 timer at foretage observationerne.

LADDA NED UPPGIFTER OCH HANDLEDNING

Uppgifterna

Faglige Dage på Tivoli har fokus på de naturvetenskapliga ämnena, och eleverna ska utföra försök och mätningar i nöjesparken som de sedan ska arbeta vidare med hemma i klassrummet.

Det är INTE kopplat någon undervisningspersonal från Tivoli till Faglige Dage, och du ska själv se till skriva ut uppgifterna till eleverna.

Om uppgifterna:
I lärarbladen hittar du en kort introduktion till uppgifterna och eventuella facit. Där får du också information om särskilda förhållanden och vilka saker eller mätredskap som behövs till uppgifterna.

I uppgiftsbladen/elevbladen finns uppgifterna som ska genomföras under besöket på Tivoli samt uppföljningsblad för arbetet i klassrummet efter besöket på Tivoli. Till alla uppgifterna hör observationsblad för Tivolibesöket och uppföljningsblad för efterarbetet.

Vår erfarenhet är att utbytet blir som störst och väntetiden kortast om eleverna går i grupper om 3–4 elever. Beroende på hur lång väntetiden är vid attraktionerna den aktuella dagen räknar vi med att det tar 1,5–2 timmar att göra observationerna.

LADDA NED UPPGIFTER OCH HANDLEDNING
Vi rekommenderar dig att gå igenom uppgifterna och eventuellt välja bort några av dem, då det kan bli svårt för eleverna att göra alla. Du ska skriva ut uppgifterna och instruera eleverna före Tivoli-besöket. Du hittar uppgifterna och ytterligare information nedan.

Köp biljetter här

  1. Inspiration

  2. Uppgift - Rutschebanen

  3. Uppgift - Symmetri och tesseleringar på Tivoli

  4. Uppgift - Det gyldne tårn

  5. Uppgift - Hög fart på Tivoli

  6. Uppgift - Hög vikt på Tivoli

  7. Uppgift - Trigonometri på Tivoli

  8. Uppgift - Energiförbrukning på Tivoli

  9. Viktigt information

  10. Översikt över uppgifterna

Information om indgang

Nemt og hurtigt

Indgang sker via Hovedindgangen på Vesterbrogade. Når I bestiller billetter til Faglige Dage, modtager I kun en gruppebillet, der gælder for det samlede antal elever og lærere.

INDGANG:
1. Hent Turpas til din klasse i Box Office/ Servicecenter
2. Find selvbetjeningsindgangen i højre side.
3. Læreren med med billetten stiller sig forrest med eleverne bag sig. Er I flere lærere med, anbefaler vi, at der står en lærer til sidst.
4. Scan billetten.
5. Tast det samlede antal på jeres gruppe (lærere og elever, dog kun dem, der står i køen. Kommer der nogle senere, skal de ikke tælles med) på skærmen på siden af scanneren. Først når antallet er tastet ind, åbner indgangen, og den er kun åben for det indtastede antal.

GENEREL INFORMATION:
Faglige Dage starter, når Tivoli åbner kl. 11 og slutter kl. 15. I skal ind i Tivoli senest kl. 13. Efter kl. 15 kan I opgradere Turpasset til resten af dagen for 129 kr. I kan også vælge at forudbestille dette Turpas. De skal, i så fald, indløses i de grønne billetautomater, I finder rundt omkring i Tivoli.