BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

Som et naturligt led i Tivolis aktiviteter og markedsføringen af Tivoli, sker der en behandling af oplysninger om vores medlemmer, gæster og samarbejdspartnere. Det er Tivolis politik, at der skal være åbenhed om denne behandling. Denne politik beskriver derfor, hvordan Tivoli behandler de personoplysninger, som Tivoli indsamler i forbindelse med vores aktiviteter, herunder via vores hjemmeside.

Dataansvarlig

Det er Tivoli A/S, cvr.nr. 10404916, Vesterbrogade 3, 1630 København, der er dataansvarlig for den indsamling og behandling af personoplysninger, der er beskrevet i denne politik.

Hvilke personoplysninger behandler vi og hvorfor?

Tivolikort-medlemmer
Hvis der oprettes et medlemskab af Tivolikort indsamler Tivoli oplysninger om navn, adresse, foto, e-mailadresse, telefonnummer og fødselsdato samt oplysninger om medlemmers foretrukne brug af Haven og dens aktiviteter, (f.eks. brug af forlystelser, restaurantbesøg, forestillinger og køb), samt brug af Tivolikortets betalingsfunktion og foretagne besøg i Haven. 

Tivoli benytter sig af et system til gæsteprofilering, med henblik på at vurdere sandsynlighed for fornyelse af Tivolikort og til inddeling i musik- og gæstesegmenter. Oplysningerne anvender Tivoli til at give indehavere af et Tivolikort den bedst mulige information om aktiviteter og tilbud i Haven samt til at tilpasse Haven og dens tilbud til medlemmerne og vores øvrige gæster.

I forbindelse med at et Tivolikort tages i brug, opfordrer Tivoli til at der bliver taget et portrætfoto af kortholderen. Fotoet, der alene vil blive brugt af Tivoli i forbindelse med adgangskontrol, vil blive gemt i en database. Ved besøg i Haven kan fotoet blive vist på en skærm, der kun er synlig for kontrolløren ved indgangen. Kortholdere, der ikke har ønsket et foto registreret, er forpligtet til altid at vise billedlegitimation ved adgang til Tivoli og kan få noteret i tilknytning til deres personlige data, at de ønsker at anvende billedlegitimation.

Tivoli App
Hvis du benytter Tivoli-appen kan du oprette en Mit Tivoli-profil, hvorefter Tivoli kan indsamle dit navn, e-mail, telefonnummer, fødselsdag, adresse og samtykke til nyhedsbreve. Du har desuden mulighed for at gemme dit betalingskort i appen. Tivoli har dog ikke adgang til dine fulde kortoplysninger, som opbevares hos betalingsudbyderen.  

Hvis du tilknytter til dit Tivolikort til appen, viser den også disse data (se mere i afsnittet ovenfor).

Derudover indsamles oplysninger som modtages fra de mobilenheder du bruger, når du tilgår vores app. Disse oplysninger er anonymiserede og kan omfatte eksempelvis følgende: Enhedstype, styresystem, app-version, tur-booking, lokation, aktivering og indløsning af Lux-fordele, køb af produkter, samt generel færden i appen.

Når du benytter Tivolis app, kan du samtykke til at Tivoli sender push-beskeder til dig som bruger, via den anmodning som vises, når appen åbnes første gang. Beskederne vil indeholde information om dit Tivolikort, dine medlemskaber og andre relevante oplysninger om Tivoli. Du kan altid ændre dette i indstillingerne på din smartphone. 

Markedsføring og nyhedsbreve
Hvis du har afgivet dit samtykke hertil, vil Tivoli behandle dine personoplysninger, herunder indsamle oplysninger om dine aktiviteter i haven (f.eks. brug af forlystelser, restaurantbesøg, forestillinger og køb) til fremsendelse af personaliserede e-mails og nyhedsbreve fra Tivoli med bl.a. aktuelle medlemsfordele og -tilbud, information om arrangementer og rabatter i Tivoli samt tilbud og fordele, som kan opnås hos Tivolis samarbejdspartnere. Tivoli samarbejder med virksomheder inden for turist-, bil-, beklædnings-, drikkevare-, hotel- og energibranchen.

Du kan til enhver tid se en oversigt over Tivolis samarbejdspartnere på www.tivoli.dk/erhverv/sponsorer. Det vil altid være Tivoli, der udsender tilbuddene på vegne af samarbejdspartnerne. Hvis du ikke længere ønsker at modtage disse e-mails og nyhedsbreve, kan du framelde dig ved at rette henvendelse pr. mail på tivolikort@tivoli.dk eller ved at benytte knappen ”Afmeld Tivoli Tæt På” i bunden af nyhedsbrevet.

Brug af hjemmeside
Tivoli har adgang til oplysninger om besøgende på Tivolis hjemmeside samt de besøgendes brug af hjemmesiden og dennes funktioner.
Når du har besøgt Tivolis hjemmeside, kan vi indsamle følgende oplysninger om dig, afhængig af dit samtykke:

• De sider på Tivoli.dk, som du har besøgt, herunder hvornår og hvor længe
• Browsertype
• IP-adresse

Denne information kan bruges til at forbedre hjemmesiden og vise dig relevante annoncer. Vi bruger derudover data om vores brugeres navigation på hjemmesiden, for at forstå, hvordan vores brugere anvender hjemmesiden, og forsøger på denne baggrund at gøre hjemmesiden bedre. Vi kan ikke se, hvor du kommer fra eller surfer hen på internettet, når du forlader vores site. Derudover indsamler vi information om, hvilke produkter vores brugere foretrækker. Denne information bruges også til at forbedre hjemmesiden.

De indsamlede data behandles på grundlag af dit samtykke. Dette samtykke kan altid kaldes tilbage, ved at trykke på cookie-pop-up’en i venstre hjørne på hjemmesiden, hvor du i bunden kan ændre eller kalde dit samtykke tilbage. Tilbagekaldelsen har kun fremadrettet virkning. 

Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere, fx Google, Facebook, LinkedIn og Adform. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din øvrige brug af deres tjenester. For mere information om deres brug af dine oplysninger henvises til vores partneres privatlivspolitikker, som du kan finde links til i vores cookiepolitik.  

Køb via Tivolis webshops
Digitale produkter:
Når du køber digitale produkter i Tivolis webshops, vil vi bede dig om din e-mailadresse, så vi kan sende dig det købte og en kvittering på dit køb. Dine betalingskortoplysninger behandles under gældende PCI – DSS standarder og Tivoli har ikke adgang til dine fulde betalingskortoplysninger. 

Fysiske produkter:
Når du køber fysiske produkter i Tivolis webshops, vil vi bede dig om din e-mailadresse, så vi kan sende dig en kvittering på dit køb, og dit fornavn, efternavn og adresse, så vi kan sende varen hjem til dig. Vi beder dig desuden om dit telefonnummer, så du kan tracke din pakke hos forsendelsesoperatøren.

Køb af billetter til forestillinger, koncerter mv. 
Ved køb af billetter til arrangementer i Koncertsalen og Glassalen indsamler, lagrer og bearbejder Tivoli oplysninger om navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer og e-mailtilladelser, samt oplysninger relateret til dit køb og din betaling (dog ikke fulde betalingskortoplysninger). 

I forbindelse med afgivelse af oplysninger, vil det altid fremgå, hvorvidt afgivelsen er frivillig eller nødvendig for gennemførelsen af den ønskede handling, eksempelvis gennemførelse af en handel i vores webshop.

Oplysningerne indsamles som udgangspunkt direkte fra dig, men vi kan også modtage oplysninger fra andre kilder, herunder selvstændige udbydere af booking- og billetservices.

Videoovervågning
Tivoli foretager videoovervågning i dele af Haven samt udvalgte områder udenfor Haven. Formålene med videoovervågning er forebyggelse af kriminalitet samt sikkerhed for vores gæster i Haven. Tivoli har opsat skilte ved de områder, som videoovervåges.

Optagelserne slettes løbende efter 30 dage og vil kun blive tilgået og gennemset i tilfælde af mistanke om kriminelle handlinger eller i forbindelse med intern og ekstern kontrol. Optagelserne kan ligeledes blive gennemgået i tilfælde af afklaring af sikkerhedsrelaterede hændelser.

I tilfælde af kriminelle handlinger eller mistanke herom, kan optagelserne videregives til politiet. Tivolis overvågningskameraer er registreret i politiets kameraregister. Der kan desuden ske videregivelse, hvis det er påkrævet i henhold til lovgivningen. 

Kundeservice og kommunikation
Når du henvender dig til Tivolis Kundeservice eller kommunikerer med os i anden sammenhæng, indsamler og behandler vi de oplysninger, som du afgiver, med henblik på at behandle dine henvendelser. Vi opfordrer dig til ikke at afgive følsomme personoplysninger til os, medmindre de er strengt nødvendige for behandlingen af din henvendelse. Hvis du fremsender følsomme oplysninger via e-mail, bør oplysningerne alene sendes i krypteret form.

Forlystelser i Haven
Visse af forlystelserne i Haven indsamler personoplysninger om dig i forbindelse med brugen af dem som f.eks. forlystelsesfotos og forbrug. Fotos fra de relevante forlystelser bliver brugt for at yde en god gæsteoplevelse og service og bliver kortvarigt vist på skærme i nærheden af den enkelte forlystelse og slettes løbende. Gæster har mulighed for at købe forlystelsesfotos og hente disse til sin Tivoli-app. Tivoli gør opmærksom på, at billeder af andre gæster ikke må deles eller offentliggøres uden samtykke hertil.  Der bliver derudover informeret om omfanget og formålet med behandlingen af oplysninger i relation til den enkelte forlystelse. 

Restaurantbesøg og selskaber 
Tivoli registrerer dit navn, kontaktoplysninger og evt. andre oplysninger du giver os, hvis du bestiller bord på vores restauranter eller afholder selskaber i Tivoli. 

Billeder fra haven
Tivoli tager løbende billeder fra Haven. Billederne bruges bl.a. til markedsføring på Tivolis sociale medier. På billederne kan der optræde genkendelige gæster i Tivoli. Tivoli indhenter dit eventuelle samtykke hertil, efter Datatilsynets gældende retningslinjer. 

Erhvervsmæssigt samarbejde
Hvis du eller din virksomhed samarbejder med Tivoli i erhvervsmæssig sammenhæng, fx som leverandør, lejer, konsulent eller anden samarbejdspartner, kan Tivoli registrere dit navn og kontaktoplysninger, samt oplysninger om din stilling, hvilken virksomhed du arbejder for og evt. andre oplysninger om dig, som er relatereret til og begrundet i samarbejdsforholdet.  

Aktionærer
Er du aktionær i Tivoli kan vi behandle oplysninger om dit navn, adresse, e-mail (herunder præferencer for elektronisk kommunikation), kontonummer, oplysninger om notering, aktiebeholdning og generalforsamling o.l. Formålet er at holde en opdateret, lovpligtig ejerbog. 

Andre formål
Ud over ovenstående formål kan Tivoli ligeledes behandle dine personoplysninger med henblik på at opfylde lovkrav eller for at fastlægge, gøre gældende eller forsvare retskrav.

Hvem deler Tivoli dine personoplysninger med?

Tivoli videregiver ikke dine personoplysninger til tredjeparter uden dit samtykke eller anden gyldig hjemmel og alene hvis der er et sagligt formål med videregivelsen. Eksempelvis kan videregivelsen være nødvendig til opfyldelse af en aftale, som du er part i, som fx aftaler med samarbejdspartnere i tilknytning til Tivolikort. Under visse omstændigheder og i henhold til lovgivningen kan det også være nødvendigt at videregive personoplysninger til offentlige myndigheder eller politiet. Eksempelvis kan oplysninger videregives til politiet i tilfælde af mistanke om kreditkortsvindel.

Tivoli overlader i visse tilfælde dine personoplysninger til Tivolis databehandlere, som leverer ydelser på Tivolis vegne, fx IT-leverandører. Disse leverandører behandler alene personoplysningerne på Tivolis vegne og i overensstemmelse med Tivolis instruks og kan således ikke behandle personoplysninger til egne formål.

Behandlingsgrundlag og behandling i tredjelande

Tivoli skal have et juridisk grundlag for at behandle dine oplysninger, enten i databeskyttelsesreglerne eller i anden lovgivning.

Samtykke (GDPR art. 6, stk. 1, litra a): Vi indhenter bl.a. dit udtrykkelige samtykke til brug af personoplysninger til fremsendelse af markedsføringsmateriale, medmindre loven giver mulighed for, at vi kan kontakte dig uden samtykke. I dette tilfælde vil vores grundlag for behandlingen af dine personoplysninger være Tivolis legitime interesse i at foretage markedsføring. Vi kan også indhente dit samtykke til offentliggørelse af billeder af dig og i forbindelse med behandling af dine personoplysninger fra brugen af vores hjemmesider.

Kontrakt Samtykke (GDPR art. 6, stk. 1, litra b): Vi behandler dine oplysninger i relation til dit Tivolikort og øvrige Tivoli-medlemskaber, samt brugen heraf, på baggrund af den aftale, du har indgået med Tivoli. Ligeledes, hvis du indgår aftale med Tivoli om diverse events, leje af lokaler, leverandørforhold, mv. 

Retlig grund (GDPR art. 6, stk. 1, litra c): Vi behandler dine personoplysninger som aktionær på baggrund af selskabslovens § 50. Økonomiske oplysninger behandles på grundlag af bogføringsloven. 

Interesseafvejning (GDPR art. 6, stk. 1, litra f) : Behandling af dine personoplysninger i forbindelse med kundeservice, serviceydelser for gæster i haven (fx reservation af kørestol, hittegods, ledsagerinformation), forlystelsesfotos mv. sker på baggrund af Tivolis legitime interesse i at yde en god service og gæsteoplevelse til dig som gæst. Tivoli anvender TV-overvågning i haven, på baggrund af Tivolis legitime interesse i at forebygge og opklare kriminalitet. Tivoli kan efter en konkret interessevurdering offentliggøre fotos fra haven med genkendelige personer.

Øvrige behandlingsgrundlag: Tivoli kan ligeledes behandle personoplysninger med henblik på at fastlægge, gøre gældende eller forsvare retskrav.

Tivolis behandling af personoplysninger sker hovedsagelig i EU, men Tivoli kan undtagelsesvist benytte databehandlere eller underdatabehandlere, som behandler persondata i et land uden for EU/EØS (tredjeland). Overførsel af personoplysninger til et tredjeland, der er vurderet til at have et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau, kræver ikke specifik godkendelse og personoplysninger kan uden videre overføres til sådanne tredjelande. I tilfælde af såkaldt usikre tredjelande (efter afgørelse fra EU-Kommissionen) kan Kommissionens standardbestemmelser eller tilsvarende lovligt overførselsgrundlag i henhold til databeskyttelsesforordningens kapitel V anvendes, der stiller garanti for fornøden beskyttelse af de registreredes rettigheder.

For mere information om behandling i tredjelande kan der rettes henvendelse til Tivoli. Se kontaktoplysninger under afsnittet ”Dine Rettigheder”.

Cookies

Tivoli anvender cookies på vores hjemmesider og applikationer. Disse kan indsamle personoplysninger. Anvendelse af cookies og behandlingen af personoplysninger i den forbindelse er nærmere beskrevet i vores cookiepolitik, som kan findes her.

Tilbagekaldelse af samtykke

Du kan til enhver tid tilbagekalde eventuelle samtykker, som du måtte have afgivet til Tivoli. Vi vil herefter slette personoplysningerne, medmindre vi kan fortsætte behandlingen på et andet legitimt grundlag. Tilbagekaldelse af samtykke kan dog medføre, at det ikke længere vil være muligt for os at tilbyde dig samme produkter og services.

Tilbagekaldelse af samtykke til vores nyhedsbrev kan ske via afmeldingslink direkte i henvendelsen.

Dine rettigheder

Du har ret til at få indsigt i, hvilke oplysninger Tivoli behandler om dig, og til hvilket formål oplysningerne behandles. Du har også ret til at kræve berigtigelse eller sletning af oplysninger, der er urigtige, vildledende eller på lignende måde behandlet i strid med lovgivningen eller kræve begrænsning af behandlingen. Du har endvidere ret til at gøre indsigelse mod at dine personoplysninger behandles, herunder til profilering, når behandlingen er baseret på interesseafvejningsreglen. Du har ligeledes ret til at gøre indsigelse mod at dine personoplysninger behandles med henblik på direkte markedsføring. Herudover har du i visse tilfælde ret til at få udleveret de personoplysninger, som Tivoli har registreret, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format samt at få transmitteret disse oplysninger til en anden dataansvarlig. Hvis du ønsker at udøve en af disse rettigheder, kan du rette henvendelse til:

Tivoli A/S

Vesterbrogade 3
1630 København V.
E-mail: comments@tivoli.dk
Telefon: +4533151001

Sikkerhed

Tivoli lægger stor vægt på, at alle personoplysninger behandles sikkert og fortroligt, og at oplysningerne kun behandles af medarbejdere, der er instrueret i, hvordan personoplysninger skal behandles for at undgå, at oplysningerne tilintetgøres eller kommer uvedkommende i hænde.

Opbevaring af personoplysninger

Oplysningerne opbevares i forskellige tidsrum, og dette fastlægges med hensyntagen til dit evt. samtykke, lovkrævede opbevaringstider, nødvendighed for at kunne overholde en gældende aftale eller med hensyn til Tivolis legitime interesse i at data opbevares. 

Dit medlemskab ophører, når Tivolikortet udløber. Ved ophør af dit medlemskab vil dine personoplysninger blive sat i bero. Når du ikke længere har en tilknytning til Tivoli (i form af medlemskab, markedsføringssamtykker, sager mv.), vil dine personoplysninger blive slettet efter 2 år. Oplysninger vedr. forsikringssager opbevares dog i 3 år.

Dit markedsføringssamtykke gemmes i 2 år efter din evt. tilbagekaldelse. 

Forlystelsesfotos opbevares i op til 30 dage.

Profiler oprettet ved bordreservationer i Dinnerbooking slettes efter 24 måneders inaktivitet.

Personoplysninger i forbindelse med erhvervsmæssige samarbejder opbevares som udgangspunkt i 5 år efter aftalens eller samarbejdets ophør.

Økonomiske oplysninger opbevares som minimum i 5 år plus indeværende regnskabsår, jf. bogføringsloven.

Optagelser fra videoovervågning med henblik på at forebygge kriminalitet slettes eller anonymiseres senest 30 dage, efter optagelsen fandt sted, medmindre det er nødvendigt for Tivoli at opbevare optagelserne med henblik på at behandle en konkret tvist, fx i forbindelse med opklaring af kriminalitet eller andre ulovlige handlinger. Optagelser fra videoovervågning til andre formål vil blive slettet, når det ikke længere tjener et sagligt formål at opbevare oplysningerne.

Dine oplysninger i ejerbogen som aktionær opbevares så længe du er aktionær og slettes når der ikke i 25 måneder har været registreret navnenoterede beholdninger og seneste totalbeholdning udgjorde 

Oplysningerne kan blive opbevaret længere i anonymiseret form, dvs. at det ikke længere vil være muligt at relatere oplysningerne til dig.
Bemærk at der kan ske afvigelser fra de fastsatte opbevaringstider, når det efter konkret og saglig vurdering vurderes nødvendigt og der er hjemmel hertil.

Links til andre websites mv.

Vores hjemmeside kan indeholde links til andre websites eller til integrerede websites. Vi er ikke ansvarlige for indholdet af andre selskabers websites eller deres praksis i forbindelse med indsamling af personoplysninger. Når du besøger andre websites, opfordres du til at læse indehaverens politik med hensyn til beskyttelse af personoplysninger samt andre relevante politikker.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til eller ønsker at klage over behandlingen af personoplysninger, kan du altid kontakte Tivoli via e-mail eller telefon som angivet ovenfor. Du kan også rette henvendelse til Datatilsynet, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

Opdateret den 31. maj 2021.