Tivolis garde, musikskole og orkestre

Tivoli-Garden

Tivoli-Garden

Mød verdens ældste ungdomsgarde

Med sin over 175-årige historie er Tivoli-Garden verdens ældste ungdomsgarde og en verdensberømt del af både Tivoli og Danmark. Tivoli-Garden er derudover en helårs musikuddannelse for børn på 7-16 år, der klarer optagelsesprøverne. Tivoli-Garden består af et Musikkorps, Tambourkorps og Fanevagt.

Ligesom Tivoli er Tivoli-Garden kendt over store dele af verden og rejser ofte udenlands for at repræsentere Tivoli og Danmark med sine optrædener. Uniformen med den genkendelige bjørneskindshue, de røde jakker og hvide bukser er et visuelt ikon, som på et øjeblik signalerer det eventyrlige Tivoli og det historiske Danmark.

tern_tivoli-garden
Kom med i Tivoli-Garden

Optagelsesprøver

Hvis du er fyldt 7 år, kan du søge optagelse i Tivoli-Garden. Hvert år optager Tivoli-Garden omkring 15 piger og drenge med vidt forskellige baggrunde gennem optagelsesprøverne.

Information om optagelsesprøver i Tivoli-Garden kan ses under menupunktet "optagelsesprøver".

Ansøgningsfrist: 20. Maj 2022
Første optagelsesrunde: 2.-3. juni 2022

Består man første runde, går man videre til anden optagelsesrunde 9.-10. juni 2022.

Læs mere om optagelsesprøverne

De tre korps

De gardere, der er en del af Tivoli-Garden i dag, modtager gratis musikundervisning på et exceptionelt højt niveau. For deres tid, flid og optrædener bliver de aflønnet, ligesom de øvrige ansatte i Tivoli. Tivoli-Garden er delt op i tre korps: Tambourkorpset, Musikkorpset og Fanevagten.

Musikkorpset
Musikkorpset er det største korps i Tivoli-Garden, med omkring 50 Tivoli-gardere. Her spiller de 12-16-årige på mange typer blæseinstrumenter og slagtøjsinstrumenter. Musikken, som de spiller, består hovedsageligt af danske og internationale marcher, musik komponeret af Tivolis første huskomponist H.C. Lumbye, men også af mere moderne stykker, for eksempel Disney-sange eller filmmusik. Desuden bestiller Tivoli-Garden jævnligt musik hos danske komponister. 

 

 

Tambourkorpset
Tivoli-Gardens Tambourkorps består af de yngste gardere i alderen 8-11 år. Det er altså her at enhver Tivoli-Garder starter deres karriere og får deres grunduddannelse. De spiller på tromme og piccolofløjte. 

Fanevagten
Tivoli-Gardens Fanevagt spiller ikke instrumenter, men optræder med de traditionelle garderdiscipliner såsom eksercits, marchformationer, geværsving og traditionen af at vogte fanen. Fanevagten bærer Dannebrogsfanen gennem paraderne og optræder med dansk-producerede Remington-geværer fra 1867, der skyder med løst krudt.