Kompagniet og holdet bag

Hvem er vi?

Der har været pantomimeforestillinger i Tivoli, siden Haven åbnede i 1843, og i 1911 kom balletten til - altid med eget kompagni bestående af danske og internationale dansere. 

I 2012 fik kompagniet navnet Tivoli Balletteater, og samtidig blev Tivoli Balletskole etableret, som et led i Tivolis skærpede fokus på talentudvikling inden for de klassiske kunstarter.

Tivoli Balletteater består af 20 dansere, heraf tre karakterdansere. De kommer fra hele verden og fælles for dem er, at de er klassisk uddannede. Som danser kræves ikke alene en stærk teknik, men også sans for det dramatisk udtryksfulde, der er så vigtig en del af den danske pantomimetradition, og som altid indgår i flere af sæsonens balletter. 

Vores dansere optræder på Pantomimeteatret, i Tivolis Koncertsal og på scener uden for Tivoli.

Her kan du få et indblik i, hvem danserne er, ledelsen og holdet bag kompagniet, samt dagligdagen på Pantomimeteatret.

Dansernes hverdag

Arbejdsdagen for en klassisk danser begynder i Tivoli kl. 9.45 med 1½ times morgentræning efterfulgt af prøver indtil kl. 15.00.

Da vi spiller 9-10 forskellige forestillinger i løbet af en sommersæson, er der altid noget nyt at prøve på. De fleste af vores dansere medvirker oftest i to forestillinger pr. aften - de møder ind kl. 17.30 og kan typisk holde fri ved 21.30-tiden.

danser2_tern

Tivoli Balletteater

Se alle dansere, produktionsholdet og ledelsen.


Se alle danserne Se holdet bag

PeterBo_tern