Logo_350x250_tivolilogo

Tivoli Balletteater

Pantomimeteatret er hjemsted for Tivoli Balletteater, Tivolis eget balletkompagni, ledet af balletchef Peter Bo Bendixen.

Kompagniet består af 20 klassisk uddannede dansere fra hele verden - heraf er tre karakterdansere fra Danmark. Tivoli Balletteater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kongelige Ballet.

De næsten 300 forestillinger, der opføres hver sommer på Pantomimeteatret, spænder fra klassiske balletter, eventyrballetter og moderne værker til de traditionelle pantomimeforestillinger. De fleste skabt specielt til vores kompagni. Desuden har Tivoli Balletteater produceret juleballetten "Nøddeknækkeren" i Tivolis Koncertsal i 2012, 2014, 2016 og 2018. En forestilling Dronning Margrethe II er scenograf på. Vores samarbejde med Dronningen går tilbage til 2001, hvor hun blev tilknyttet Pantomimeteatret som husscenograf. Her har hun siden skabt dekorationer og kostumer til en række eventyrballetter.

2019 var året med de helt store følelser på spil, med verdenspremiere i Tivoli på nyfortolkningen af H.C. Andersens klassiske eventyr Snedronningen. Venskab og mod, kærlighed og uskyld og en snert af djævelskab. Snedronningen er en til tider dyster, men også hjertevarm fortælling om Gerda og Kays strabadser – fortalt i både ballet, musik og sang.

Dronning Margrethe var den kreative kraft bag kostumer og dekorationer, og bag musikken stod Oh Land, der udover at være komponist og sangerinde selv var balletbarn som lille. Koreografien lå i den prisbelønnende Yuri Possokhovs kyndige hænder. Yuri er tidligere solodanser på Bolsjojteatret og har siden skabt koreografier til førende kompagnier i hele verden bl.a. San Francisco Ballet og Bolsjoj-balletten. De tre stærke personligheder har tidligere arbejdet sammen, da de også stod bag den succesfulde opsætning af Askepot i 2016.

Balletbørn

Flere af Tivoli Balletskoles 220 elever medvirker i produktioner på Pantomimeteatret og i Tivolis Koncertsal. Udover det nære samarbejde på scenen og udveksling af lærerkræfter - mellem Tivoli Balletteater og Tivoli Balletskole - er den centrale opgave at understøtte talentudviklingen indenfor den klassiske kunstart i Tivoli. 

Samarbejdet med andre kompagnier

Samarbejdet med andre kompagnier rækker langt uden for Pantomimeteatret, ligesom mange af vores dansere medvirker i andre internationale kompagniers opsætninger uden for sæsonen i Tivoli. 

I sommeren 2017 besøgte Bundes Jugend Ballett fra Hamborg Pantomimeteatret. Her viste de nogle af deres egne værker, samt medvirkede i balletten Accordion Stories.

Et særligt samarbejde har vi med Det Kongelige Teater, hvor en række af vores dansere medvirker i flere af deres opera-produktioner. 

En anden samarbejdspartner er koreograf Tim Rushton, Dansk Danseteater, som har skabt flere moderne balletter til vores repertoire på Pantomimeteatret bl.a. Accordion Stories og Nomade.

Det internationale samarbejde

Vi bruger flittigt vores internationale netværk i udvikling af Tivoli Balletteater og til at rekruttere de bedste lærerkræfter fra andre balletskoler og kompagnier. New York, Hamborg, Toronto, Paris og London er nogle af de steder, hvor vi har samarbejdspartnere.

Pantomimeteatret og Tivolis ikoner

Pantomimeteatret i Tivoli er enestående både som bygning og i kraft af det repertoire, der spilles hver sommer. Teatret er Tivolis ældste eksisterende bygning og har en lang historie bag sig. 

Pjerrot, Harlekin, Columbine og Kassander er Tivolis ikoner. De ses ikke kun i pantomimeforestillingerne, men også uden for Tivoli.

balletteater-harlekin
Et kongeligt samarbejde

Dronning Margrethe

Siden 2001 har Dronning Margrethe II været husscenograf på Pantomimeteatret. Her har hun i tæt samarbejde med koreografen Dinna Bjørn og komponisten James Price skabt dekorationer og kostumer til en række eventyrballetter, baseret på H.C. Andersens eventyr.


Læs mere

dronninge-tern

Rundvisninger

Pantomimeteatret er Tivolis ældste eksisterende bygning og er i dag fredet. Kom og oplev det gamle teater fra 1874 på nærmeste hold i forbindelse med en rundvisning.

Vi tilbyder rundvisninger til foreninger og grupper på op til 30 personer. Her kan man komme med bag kulisserne, se det gamle maskineri, opleve hvordan det er at danse på Pantomimeteatrets skrå scene og gå på besøg på skræddersalen med de mange kostumer, blandt andet Dronningens.

Vi fortæller også om spøgeri og overtro, og om de mange danske og internationale danseres hverdag, med daglige prøver og næsten 300 forestillinger i løbet af sommersæsonen.

Er du interesseret i en rundvisning så skriv til Sarah-Sofie Juellund på sasju@tivoli.dk

panto_370x472

Arrangementer

Vi sammensætter gerne et arrangement til særlige lejligheder, hvor dansere fra Tivoli Balletteater medvirker. Det kan være på Pantomimeteatret, et andet sted i Tivoli eller uden for Tivoli i forbindelse med konferencer, kongresser, firmaarrangementer og lignende. 

Ring til os og hør nærmere om de forskellige arrangementer og muligheder.

Kontakt:
Sarah-Sofie Juellund - Company Manager, Dans sasju@tivoli.dk eller +45 31 35 62 08
 
tern_tivoliballet
Undervisning til både nybegyndere og elite

Tivoli Balletskole

Da Tivoli Balletskole åbnede i 2012, var målsætningen at starte en balletskole med kvalitetsundervisning varetaget af nogle af de bedste balletlærere og instruktører i Danmark. Et sted hvor børn og unge har mulighed for at begynde og gradvist dygtiggøre sig i trygge og rare rammer.
 
Vi tilbyder undervisning til de elever, der ønsker at danse på hobbyplan og til de elever, der ønsker mere intensive træningsforløb.
 
Siden sæson 2018/19 har vores Balletuddannelse med HF givet unge dansere med afsluttet afgangseksamen fra folkeskolen mulighed for at tage det næste skridt hen imod livet som professional danser.
 
Vores elever har mulighed for at komme på scenen og optræde med Tivoli Balletteater i deres forestillinger og i TBS’ egne forestillinger på Havens scener. Derudover samarbejder vi med Tivolis andre scener.
 
Vi har i dag mange glade elever og glæder os til at byde nye elever velkommen i vores studier, mens vi sammen udforsker ballettens skønne væsen.
 

Læs mere

 

I de senere år har Tivoli Balletteater taget traditionen op med særlige børneforestillinger, hvor elever fra Balletskolen medvirker. 

I 2012 blev der således skabt en særlig Rasmus Klump-forestilling til Pantomimeteatret, hvor Rasmus Klump kom på besøg hos Harlekin, Columbine og Pjerrot. Og i 2014 fik Tivoli sin helt egen dansekonkurrence, "Vild med Rasmus", hvor Rasmus Klump var overdommer i en dansekonkurrence mellem Feer, Djævleunger og parret Harlekin og Columbine i børnestørrelse. 

I sommeren 2017 medvirkede mere end 50 børn i familieforestillingen Den grimme Kylling, hvor Pjerrot giver sit bud på en ny version af det klassiske H.C. Andersen-eventyr. Børnedanserne er alle balletelever fra Tivoli Balletskole.

2004BalletskoleIkonillu370x472px

Auditions

Tivoli Balletteater afholder løbende auditions i forbindelse med nyansættelser til kommende sommer- og vintersæsoner, samt særlige projekter. Som professionel danser har du desuden mulighed for at deltage i en af kompagniets klasser.

Ansøg

 

ballerinaben_370x472