Divaer_i_Glas_2019_TivoliDK_Topbanner_498x596_Cast

Divaer i Glas

Nyt show i Tivoli: Oplev Caroline Henderson, Carsten Svendsen, Birgitte Hjort Sørensen og Kaya Brüel samt dansere og orkester. 

Fra 17. august 2019 - 12. september 2019

Glassalen

Divaer i Glas er en swingende hyldest til de mange verdensstjerner der har optrådt i Glassalen i Tivoli, blandt andre Marlene Dietrich, Josephine Baker og Ella Fitzgergald. Nu kan du for første gang opleve deres personlige historier og største sange, samlet i en ny forestilling på Glassalens scene – lige her hvor det hele begyndte.

Forestillingen er instrueret af den reumertvindende Rolf Heim og akkompagneres af et live jazzorkester med Kapelmester Nikolaj Hess i front. Koreograf: Toniah Pedersen. Kostumedesign: Lasse Spangenberg. Lysdesign: Jonas Bøgh. Lyddesign: Malte Oscar. Hår- og makeup design: Camilla Kreutzmann. Manuskript Flemming Klem. Redaktør: Caroline Henderson. Scenografisk konsulent: Sisse Jørgensen.

Orkester: Nikolaj Hess (kapelmester, klaver), Daniel Franck (bas), Jakob Høyer (trommer), Peter Fuglsang (saxofon), Lars Vissing (trompet) og Jakob Munck (trombone). Dansere: Maria Malmstrøm, Tobias Yves Schiøtt Deedaran, Luc Boris André Kouadio og Suad Demirovic.

Fotos fra prøverne

Her kan du se fotos og video fra arbejdet med forestillingen... 

 

ANMELDERNE SKREV


★★
★ POV INTERNATIONAL
"Glitter og glamour... det er elegant og morsomt og sexet som bare Fanden. Som de synger 'it don't mean a thing, if it ain't got that swing'. It does, derfor seks stjerner."

★★★ FREDERIKSBORG AMTS AVIS 
"Suset er tilbage i Glassalen med denne forestilling, der med rette hylder efterkrigstidens store solister og hjertevarme optræden midt i hovedstadens populære forlystelseshave."

★ BØRSEN
"En aften, der tager publikum med storm"

★★★ KOP KULTUR”Det er et fabelagtigt og spektakulært show, der bringer fordums elegance og overdådige storhed tilbage. Tillykke Tivoli.

★ bERLINGSKE
"Det er en imponerende stjerneparade, Tivoli har stablet på benene"

★ EKSTRA BLADET  
"Vellykket show ... Kærligheden til tiden og materialet var man ikke et sekund i tvivl om."

★ POLITIKEN  
”Brüel og Henderson strutter af overskud som to sider af Eartha Kitt i 'I Wanna Be Evil', og Kaya Brüel gør det fremragende som sin bedstemor Birgit Brüel i PH´s `For Din Skyld´… en herlig perle”

★★★ ISCENE
"Der er en eksklusivitet over hele forestillingen. Den er lækker. Virkelig lækker. Stilren og elegant. Gennemført".

★★★ SCENEKANTEN  
★★★ CPH CUlture
★★★ UNGT TEATERBLOD  
★★★ VECKOTIDNINGE (SVERIGE)
★★★ XQ28.DK
★★
★ KULTURTID
★★★ DEN 4. VÆG

Tivoli Varietéen

Divaer i Glas er en stor hyldest til de mange verdensstjerner der har optrådt i Glassalen i Tivoli

... blandt andre Marlene Dietrich, Josephine Baker, Eartha Kitt og Ella Fitzgerald. Nu kan du for første gang opleve deres personlige historier og største sange, samlet i en ny forestilling på Glassalens scene - lige her hvor det hele begyndte.

De havde alle et helt særligt forhold til Danmark - og til konferencieren Preben Uglebjerg.

Se historiske fotos

transparent_2x2

Holdet bag

Instruktør: Rolf Heim. Kapelmester: Nikolaj Hess. Koreograf: Toniah Pedersen. Manuskript: Flemming Klem. Redaktør: Caroline Henderson. Kostumedesign: Lasse Spangenberg. Lysdesign: Jonas Bøgh. Lyddesign: Malte Oscar. Hår- og makeup design: Camilla Kreutzmann. Scenografisk konsulent: Sisse Jørgensen.

Orkester: Nikolaj Hess (kapelmester, klaver), Daniel Franck (bas), Jakob Høyer (trommer), Peter Fuglsang (saxofon), Lars Vissing (trompet) og Jakob Munck (trombone). Dansere: Maria Malmstrøm, Tobias Yves Schiøtt Deedaran, Luc Boris André Kouadio og Suad Demirovic.

Caroline-Henderson_554x554
Caroline Henderson

Caroline fik sit gennembrud i Danmark i 1989 med popgruppen Ray Dee Ohh. I 1995 udgav hun sit første solo-album Cinemaztic, der fik et væld af priser og anerkendelser – heriblandt syv Grammy’er. Hun har siden udgivet 12 solo-albums, senest EP’en Ménage a Trois. Foruden et væld af nomineringer har hun vundet otte Danish Music Awards – og er ridder af Dannebrog. På film og tv har Caroline Henderson bl.a. været vært på programrækken Midnatsjazz på DR2 og medvirket i Max pinlig, Der var engang en dreng (der fik en lillesøster med vinger), den spanske film Tuya Siempre og DR’s julekalender Julestjerner i 2012.

Caroline Henderson medvirkede i den første Gasolin Teaterkoncert på Dr. Dante, og har siden medvirket i en række forestillinger, heriblandt Don Juan på Betty Nansen Teatret og Jazz, Love & Henderson på Østre Gasværk Teater. Forrige år kunne man opleve Caroline Henderson i Tivolis opsætning af musicalen Hairspray. Hun har skabt musikken til den Reumert-nominerede danseforestilling Love Songs og medvirket i teaterkoncerten American Spirit på Aarhus Teater og Aveny-T. I forrige sæson medvirker hun desuden i forestillingen Disgraced på Betty Nansen Teatret.
Birgitte_300x300
Birgitte Hjort Sørensen

Birgitte Hjort Sørensen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2007. Hun fik sin professionelle debut som Roxie Hart i musicalen Chicago på Det Ny Teater, og siden har hun medvirket i en lang række teaterstykker, musicals, film og TV-produktioner. På teatre har hun blandt andet medvirket i Coriolanus på The Donmar Warehouse i London, spillet Roxie Hart i Chicago på Cambridge Theatre i London, og senest medvirket i Les Liaisions Dangereuses på Booth Theatre på Broadway i New York. I Danmark har hun blandt andet spillet Geneviève i Pigen med paraplyerne på Betty Nansen Teatret. 

Birgitte Hjort Sørensen er blandt andet kendt fra tv-serien Borgen, hvor hun spillede tv-journalisten Katrine Fønsmark. Hun har derudover haft hovedrollen i Bille Augusts film Marie Krøyer fra 2012. Udvalgte film: Kandidaten, Anja og Viktor - i medgang og modgang, Ved verdens ende, Sandheden om mænd, Magi i luften, Julie, En du elsker, Sommeren '92 og 3 ting. Birgitte Hjort Sørensen har spillet flere store roller i udlandet, blandt andet i tv-seriene Game of Thrones, Kriminalkommisær Barnaby , Miss Marple - The endless night og senest HBO serien Vinyl. I foråret 2018 var der premiere på Greyzone, en ny stor tv-serie med Birgitte Hjort Sørensen i hovedrollen.

 
 
KayaBruel_300x300
Kaya Brüel

Kaya Brüel debuterede som 19-årig i 1991 med albummet KAYA, der solgte over 85.000 eksemplarer. Siden er det blevet til 10 soloudgivelser i en bred vifte af genrer - fra pop, elektronisk soul og jazz til børnemusik med sin oldefar Axel Brüels melodier til Halfdan Rasmussens tekster. Kayas seneste musikudgivelse kom i 2016 med albummet Nu&Hær, der er en række af Kayas egne sange produceret i et elektronisk univers.

Kaya har udover en imponerede sangkarriere haft stor succes på teaterscener i både Danmark og udlandet i forestillinger som Woyzeck af Robert Wilson og Tom Waits på Betty Nansen Teatret, tangooperaen Maria de Buenos Aires på Det Kongelige Teater og som den dominerende moderfigur i Peter Langdals opsætning af Pigen med paraplyerne også på Betty Nansen Teatret. Kaya Brüel har derudover medvirket i en række film og tv-serien som Borgen, Lykke, Forsvar, De Udvalgte, Veninder og Familien Gregersen. Kaya er også en fjerdedel af den musikalske comedygruppe City Singler.

Carsten-Svendsen-400x400
Carsten Svendsen

I Divaer i Glas skal Carsten Svendsen spille en rolle inspireret af den ikoniske entertainer Preben Uglebjerg - Tivoli Varietéens bemærkelsesværdige konferencier, der styrede løjerne på scenen i Glassalen i efterkrigsårene. Carsten Svendsen er uddannet på Odense Teaterskole 2006, og var herefter tilknyttet Aalborg Teater i 10 år, hvor han bl.a. medvirkede i Macbeth, Anne Linnet Teaterkoncert, En Kort En Lang og Cabaret. 

I 2009 modtog Carsten Svendsen en Reumert Talentpris, i 2015 blev han kåret som Årets Skuespiller i Nordjylland af Torben Vejs Fond, og i 2017 modtog Carsten prisen som årets revytalent fra både Revyernes Revy og Charlies Revygalla. Han har også været tilknyttet Aarhus Teater, Nørrebro Teater og senest Det Ny Teater, hvor han senest har kunne opleves i Anything Goes, Annie Get Your Gun og The Book of Mormon. Denne sommer medvirker han i Hjørring Revyen, og næste sommer kan han opleves i Cirkusrevyen.

Praktisk information

Dit teaterbesøg

Scene
Glassalen i Tivoli

Entré til Tivoli
Billetten giver adgang til Tivoli på hele forestillingsdagen. 
Se Tivolis åbningstid.

Bar og pausedrinks
Glassalens barer er åbne inden forestillingen og i pausen. Drikkevarer kan forudbestilles til pausen inden forestillingsstart.

Restauranter i Tivoli
Der er mere end 60 forskellige spisesteder i Haven og Tivoli Food Hall. Se mere her.

Åbningstider i Glassalen
Dørene åbnes en halv time før forestillingen starter.

Varighed
ca. 2 timer og 15 minutter inkl. pause.

Garderobe
Fri og ubemandet garderobe.


Se en oversigt over alle forestillinger

Tivoli Box Office
Vesterbrogade 3, 1630 København V. 
Telefon: 33 15 10 01
Se åbningstiderne for Box Office her.

Handelsbetingelser og byttepolitik.

Aldersanbefaling
Anbefalet fra 10 år. Alle børn er forskellige, og vi anbefaler, at forældre vurderer individuelt om forestillingens historie og tema er passende for deres børn.

Transport/parkering 
Busser til Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård. S-tog, Øresundstog, regionaltog og IC-tog til Københavns Hovedbanegård. For parkeringsmuligheder se her.

Gæster med funktionsnedsættelse
Kørestolspladser og ledsagerpladser kan udelukkende købes ved henvendelse til Tivoli Box Office personligt eller på 33 15 10 01. Læs mere om Tivolis ledsagerordning og teleslynge i salen her