Lørdagsfyrværkeri

Fyrværkerishowet kan opleves hver lørdag på himlen over Koncertsalen. Showet består af storslået fyrværkeri til tonerne fra overturen til Skæbnens Magt af Verdi .

Fra 3. juni 2023 - 23. september 2023

Haven

Vi bruger nattehimlen som baggrund, når fyrværkeri og musik flyder sammen på himlen over Tivolis Koncertsal. Overturen fra Skæbnens Magt af Verdi danner rammerne omkring fyrværkerishowet.

Fyrværkerishowet kan både opleves i området omkring Plænen, foran Glassalen og ved Nimb. Visse områder omkring Koncertsalen kan være afspærret alt afhængigt af vejr- og vindforhold.

Fyrværkeri har en lang tradition i Tivoli.
Havens grundlægger, Georg Carstensen, arrangerede forestillinger med ”bengalske flammer” som trækplaster før Tivolis første sæson i 1843. Dengang lå der en fyrværkerifabrik ved Stadsgraven lige bag Divan 2. Selve afbrændingen af fyrværkeriet foregik på en estrade lige uden for Haven. Grunden til det arrangement var, at man ikke kunne transportere fyrværkeri over store afstande, men man kunne på den anden side heller ikke skyde det af midt imellem folk; kemikalierne var ikke sikre nok.

Fyrværkerierne fandt sted på særlige festaftener, hvor der også var såkaldt brillant illumination. Det indebar, at der blev tændt lys på bygninger og i træer og bede. Dette var ingen enkel sag, for der var tale om glas fyldt med olie med en lille flyde-væge monteret i forskellige holdere. Hver eneste lampe skulle altså tændes manuelt. En aften med festbelysning sluttede med fyrværkeri. Tivolis første og faste fyrværker var Gaëtano Amici, som Carstensen havde inviteret fra Italien.

Fyrværkeri kan blive aflyst i tilfælde af dårlig sigtbarhed eller ekstreme vejrforhold.