Fyrværkeri i Tivoli

Filtrér Alle
Scene
Hvad
Periode
 

Fyrværkeri i Tivoli

Vi skyder julen og nytåret ind med et brag..

Oplev spektakulære fyrværkerishows lyse nattehimlen op over Tivoli. Glæd dig til smukke farver og masser af overraskelser når vor fyrværker tænder for raketterne. 

I december afholdes der et særligt jule- og nytårsfyrværkeri der markerer afslutningen på året, og som løber af stablen under Tivolis traditionsrige julemarked.

Fyrværkerishowet kan både opleves i området omkring Plænen, foran Glassalen og ved Nimb. Visse områder omkring Koncertsalen kan være afspærret alt afhængigt af vejr- og vindforhold.

transparent_2x2
Fyrværkeri i hundrede år

En mangeårig tradition i haven

Fyrværkeri har en lang tradition i Tivoli. Havens grundlægger, Georg Carstensen, arrangerede forestillinger med ”bengalske flammer” som trækplaster før Tivolis første sæson i 1843. Dengang lå der en fyrværkerifabrik ved Stadsgraven lige bag Divan 2. Selve afbrændingen af fyrværkeriet foregik på en estrade lige uden for Haven. Grunden til det arrangement var, at man ikke kunne transportere fyrværkeri over store afstande, men man kunne på den anden side heller ikke skyde det af midt imellem folk; kemikalierne var ikke sikre nok.

Fyrværkerierne fandt sted på særlige festaftener, hvor der også var såkaldt brillant illumination. Det indebar, at der blev tændt lys på bygninger og i træer og bede. Dette var ingen enkel sag, for der var tale om glas fyldt med olie med en lille flyde-væge monteret i forskellige holdere. Hver eneste lampe skulle altså tændes manuelt. En aften med festbelysning sluttede med fyrværkeri. Tivolis første og faste fyrværker var Gaëtano Amici, som Carstensen havde inviteret fra Italien.

Fyrværkeri er en fast del af Tivolis underholdningstilbud og kan primært opleves i løbet af sommersæsonen. Ofte akkompagneres fyrværkeriet af udvalgte musikstykker, der er skræddersyet til tema- og farvevalg. 

Fyrværkerishowet kan både opleves i området omkring Plænen, foran Glassalen og ved Nimb. Visse områder omkring Koncertsalen kan være afspærret alt afhængigt af vejr- og vindforhold.

fyrvaerkeri_ny2_tern