Tivoli-Gardens histore

Tivoli-Garden er i dag en af både et af de yngste og et af de ældste dele af Tivoli. De børn og unge, der i dag er med i Tivoli-Garden, er en del af verdens første ungdomsgarde. I 1844 blev Tivoli-Garden stiftet af Tivolis grundlægger Georg Carstensen, som en fødselsdagsgave til sig selv. 

Siden da blev Tivoli-Garden til fast inventar i Tivoli og den dag i dag er den en af de ældste seværdigheder i haven, som stadig er i brug. Så når man ser Tivoli-Garden gå parader igennem Haven, kan man for alvor mærke historiens vingesus! 

 

Uddrag fra bogen ”Tivoli-Garden”, udgivet i anledning af 140-års jubilæet i 1984:
"'Den lille militærvagt' eller 'det lilleputiske militær', som det også kaldtes, omfattede ved sin oprettelse i alt 30 drenge, blandt hvilke en var officer, en kommandersergent, fire tambourer (dvs. trommeslagere) mens de resterende 24 var fordelt i tre roder på hver 2x4 mand. De aflønnedes, når de optrådte, med en mark om dagen, fire stykker smørrebrød og en halv øl, men fornøjelsen ved at være med oversteg for de flestes vedkommende langt glæden ved at tjene disse skillinger, selv om de ofte faldt på et tørt sted".

Gammel-TG_400x263
1886

Den første Tivoli-Garde

Sådan så den allerførste version af Tivoli-Gardens Musikkorps ud i 1886, da det endnu blev kaldt Bjelkes Drengeorkester.

Jacobgade
1896

Jacob Gade

Tivoli-Garden med komponist og kapelmester Jacob Gade.

 

LouisArmstrongogTG
1962

Louis Armstrong

Louis Armstrong som med-trompetist i Tivoli-Garden. 

 

VictorBorge
1993

Victor Borge

”Det er utroligt, at de næste år er 150 år gamle – og man kan ikke engang se det på en eneste af dem”
TivoliYouthGuardTambours1
2022

Tivoli-Garden i dag.

Tivoli-Garden som den ser ud i dag.