Eee gee + Soleima

Imponerende vokaler

14. april 2023

Kl: 22:00

Plænen

eee gee er stadig et nyt navn for mange, men hun har allerede haft stor succes i sin korte karriere. Hun debuterede i 2021 med singlen Favourite Lover, som gik hen og blev P3s Uundgåelige. Siden da har hun udgivet en perlerække af singler, og i februar 2022 kulminerede det med hendes anmelderroste debutalbum, Winning.

eee gee er den danske sangerinde og sangskriver Emma Grankvist. Hendes musikalske univers er både gennemført og fyldt med paradokser. eee gee bevæger sig et sted imellem den nordiske popmelankoli og den varme Americana, imens støvede countryelementer dukker op i musikken. Det hele smelter helt perfekt sammen, lige så snart Emma åbner munden.

Bag navnet Soleima gemmer sig sanger og sangskriver Sarah Mariegaard. Tilbage i 2006 startede hun ud med at være en del af det populære aarhusianske hiphop-kollektiv Flødeklinikken, der står bag hits som Jeg vil se dig græde og Piger med pistoler. Hun debuterede som soloartist i 2015 med musik på engelsk under navnet Soleima, og to år senere vandt hun talentprisen ved P3 Guld. Siden etablerede hun sig med hits som Breathe, Paper, Cracks og Low Life, som alle fik stor airplay i radioen, og de sidste to blev Ugens Uundgåelige på P3 og banede vejen for et amerikansk gennembrud.

I foråret 2022 skød hun sit nye dansksprogede eventyr igang med singlerne Livet Begynder og Kanterne, og hendes musik har aldrig lydt bedre.