3. august 2020

I dag har Tivolis nye direktør første arbejdsdag 3. august. 2020

Susanne Mørch Koch tiltræder i dag stillingen som ny administrerende direktør i Tivoli. Hun kommer fra en stilling som administrerende direktør for Danske Spil, og inden da var hun kommerciel direktør i DSB, hvor hun var medlem af den øverste koncernledelse.

Susanne Mørch Koch sagde ja til stillingen som administrerende direktør i februar. Hun har nu færdiggjort sine opgaver for Danske Spil og er klar til at rykke ind i Tivoli. 
 
Tivolis nye direktør Susanne Mørch Koch siger: 
Tivoli og mange andre i vores branche befinder sig i en trængt situation pga. COVID-19 og jeg trækker derfor i arbejdstøjet fra dag ét og glæder mig til at møde mine nye kolleger i Tivoli”. 
 
Tivoli kan se tilbage på mange år med stor gæstetilfredshed og stor økonomisk vækst, før COVID-19 ramte verdensøkonomien. COVID-19 har fået stor betydning for hele oplevelsesindustrien, herunder også Tivoli, der ellers i starten af marts offentliggjorde et rekordoverskud for 2019. Der ligger derfor en stor opgave forude for den nye direktør. 
 
Susanne Mørch Koch lægger vægt på at lede og præge Tivoli på sin egen måde med lige dele respekt og ydmyghed over for forlystelseshavens historie, kultur og verdenskendte brand, og her siger hun: 
Der er ingen tvivl om, at den imponerende udvikling, som Tivoli har været igennem, vil være med til at føre os igennem den udfordrende tid, vi står i nu. 2020 bliver et meget alvorligt år for Tivoli, men Tivoli er vant til at skulle omstille sig og har gjort det i mere end 176 år. Det DNA er særskilt nyttig nu. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at Tivoli også herfra vil forny sig og forblive et dynamisk samlingspunkt for danskerne og en eftertragtet destination for turisterne, når de vender tilbage til Danmark. Tivoli er en eventyrhave med rum til alle. Om du er høj eller lav, ung eller gammel, så har du noget at komme efter. Og det er netop den mangfoldighed, der slår mig som noget af det smukkeste ved vores forlystelseshave. Tivoli er en sammensat størrelse med plads til nostalgi og modernitet, klassisk ballet og rap, hotdogs og gourmetmad.” 
 
Om den nuværende situation med den manglende, internationale turisme tilføjer Susanne Mørch Koch:  
Der ligger en stor og krævende udfordring i, at Tivoli som Danmarks største turistattraktion bidrager til at København og Tivoli kommer oven på igen efter COVID-19. Vi skal fortsat arbejde på at få de internationale turister tilbage. Her gælder det om at overbevise turisterne om, at Danmark er et sikkert og attraktivt sted, man kan rejse hen. Det gælder også om at få løsnet 6-dagens reglen, som her og nu spænder ben for mange turisters planer om en storbyferie i Danmark, så hoteller, restauranter og attraktioner kan vinde lidt af det tabte tilbage igen.” 
 
Susanne Mørch Koch afløser Lars Liebst, der varetog direktørposten i Tivoli i knap 25 år. Dermed er det generationsskifte nu på plads, som virksomheden meldte ud i december 2019.

 

Program for den 25. april

14.00 Balletbørn fra Grønland, Færøerne og Danmark optræder Pantomimeteatret.

18.03 Balletbørn fra Grønland, Færøerne og Danmark optræder Pantomimeteatret.

18.10 Balletbørn hilser Dronningen velkommen.

19:00 Balletgalla og introduktion ved John Neumeyer.

22:00 Koncert på Plænen.

23.45 Fødselsdagsfyrværkeri med overværelse af Dronningen.

 

 

Kort om John Neumeier

John Neumeier, f. 1939, amerikansk danser og koreograf, uddannet i USA og England. Han har været direktør og chefkoreograf for Hamburg Ballett siden 1973. I kraft af hans indsats er kompagniet blevet et af Europas førende. I 2011 etablerede Neumeier Bundesjugendballett, som er Hamburg Balletts juniorkompagni. Han har desuden grundlagt Ballettschule des Hamburg Ballett, der har elever i alderen 10 – 18 årOgså elever fra Tivoli Balletskole er blevet videreuddannet i Hamborg. Staatsoper Hamburg er balletkompagniets faste scene. I 1987 blev Neumeier æresdoktor i Fine Arts ved Marquette University i Milwaukee. Neumeier er Ridder af Dannebrog John Neumeiers balletter har i vid udstrækning været handlingsballetter, som med udgangspunkt i et klassisk trinsprog fortolker litterære klassikere, fx Romeo og JulieEn Skærsommernatsdrøm og Othello, Ibsens Peer Gynt mfl. Balletterne er opført verden over, bla af Pariseroperaens ballet, San Francisco Ballet og American Ballet Theatre. 

 

Neumeier har i flere omgange arbejdet med Den Kongelige Ballet og skabte bl.a. sin Amleth til de danske dansere, herunder titelrollen til Peter Bo Bendixen, der i dag er Tivolis balletchef. Den Kongelige Ballet fik desuden Neumeiers Odysséen på repertoiret tilbage i 2002 og Den lille Havfrue, som i 2005 var Neumeiers og Den Kongelige Ballets bidrag til H.C. Andersen-året. 

 

Kort om Dronning Ingrids Hæderslegat
Dronning Ingrids Hæderslegat er indstiftet af Den Almennyttige Forening til Dronning Ingrids Minde i 2005 og uddeles hvert andet år til to yngre dansere, musikere, dirigenter eller komponister. Dronning Ingrids Hæderslegat er på to gange 250.000 kr. til to talentfulde kunstnere er doneret af Oak Foundation og blandt Danmarks største legater for unge, lovende kunstnere. Legatet er helt i afdøde Dronning Ingrids ånd øremærket til videre studier og dygtiggørelse.

  

FØRSTE AKT

Petrushka Suites (BUNDESJUGENDBALLETT OG TIVOLI BALLETTEATER)

Koreografi: John Neumeier

Musik: Igor Stravinsky

John Neumeier koreograferede Petrushka Suites til Hamburg Ballett i 1976. Oprindelig opført til pianoversionen af Stravinskys mesterværk, men bliver opført ved Gallaforestillingen til orkesterversionen af værket. 

Yesterday/1963 (TIVOLI BALLETTEATER)

Koreografi: John Neumeier

Musik: The Beatles

I 1963 besøgte John Neumeier som ung danser for første gang København, og mødet med byen, og ikke mindst Den kgl. Ballet, gjorde et uudsletteligt indtryk på den unge mand. Det var også ved dette besøg, at John Neumeier mødte den verdensberømte balletpædagog Vera Volkova. Hun fortalte ham, at balletten som kunstart behøvede intelligente koreografer og opfordrede ham til at koreografere.

Yesterday/1963 blev skabt til Den kgl. Ballet i 1998 i anledning af Det kgl. Teaters 250 års jubilæum, og rummer John Neumeiers minder om mødet med København, i en tid hvor The Beatles hørtes alle vegne… 

Little Mermaid (DANSERE FRA HAMBURG BALLETT)

Koreografi: John Neumeier

Musik: Lera Auerbach

Den Lille Havfrue blev skabt til Den kgl. Ballet og havde urpremiere på Operaen i 2005. Hamburg Ballett har siden opført balletten ad flere omgange. 

Mattæus Passion

Koreografi: John Neumeier

Musik: Johan Sebastian Bach

Den fulde udgave af balletten til J. S. Bachs Matthæus Passion blev første gang opført på Hamborg Statsopera i 1981. Balletten regnes for en af John Neumeiers vigtigste og har været en fast del af repertoiret siden førsteopførelsen, med årlige opførelser i Michaelis Kirche i Hamborg og på scener over hele verden. 

- PAUSE - 

ANDEN AKT

Persistent Persuasion (DANSERE FRA HAMBURG BALLETT OG GÆSTER)

Koreografi: John Neumeier

Musik: Ludwig van Beethoven

Denne pas de deux er John Neumeiers seneste værk og blev skabt til fejringen af 100-året for Genforeningen og opførtes første gang den 10. januar 2020, på Gamle Scene. 

Romeo and Juliet (DANSERE FRA HAMBURG BALLETT)

Koreografi: John Neumeier

Musik: Sergei Prokofiev

Romeo og Julie var det danske balletpublikums møde med John Neumeiers univers. Balletten opførtes første gang på Gamle Scene i 1974 og har siden været en fast og vigtig del af Den kgl. Ballets repertoire… 

Hamlet (DANSERE FRA HAMBURG BALLETT)

Koreografi: John Neumeier

Musik: Sir Michael Tippet

Til genåbningen af Gamle Scene i 1985 bestilte Den kgl. Ballet John Neumeier til at koreografere helaftensballetten Amleth. Balletten var på repertoiret i den kommende år og John Neumeier har siden gen-koreograferet historien til Hamburg Ballett hvor den nyeste version har premiere den 29. marts 2020

Birthday Dances (DANSERE FRA HAMBURG BALLETT)

Koreografi: John Neumeier

Musik: Leonard Bernstein

Birthday Dances blev skabt i anledning af Hendes Majestæt Dronningens 50 års fødselsdag og blev første gang opført ved Gallaaften i Det kgl. Teater den 20. april 1990. Den gang som en pas de deux, ved Gallaaftenen i Tivolis Koncertsal danses den af fire par.

 

Om Susanne Mørch Koch:
Udnævnt som administrerende direktør i Tivoli i 2020 
2017 – 2020 administrerende direktør for Danske Spil 
Ledende stillinger hos DSB, senest som kommerciel direktør og medlem af koncernledelsen 2013 – 2017.  
Management konsulent hos MCKINSEY & CO  
Bestyrelsespost i Coop Danmark 
Tidligere medlem af bestyrelsen for Scandic Hotel Group. 
Uddannet på Copenhagen Business School  
På Berlingskes top-100 over mest indflydelsesrige danske kvinder 
Gift og har to børn på 12 og 16 
Fritid: aktiv surfer. Tidligere klippeklatrer 
 
Kort om Tivoli:   
Georg Carstensen, Tivolis grundlægger, var inspireret af parker, som han havde set i udlandet, da han fik Kongens tilladelse til at åbne Tivoli 15. August 1843. 
 
Tivoli er i dag Danmarks største attraktion med knap 5 mio. gæster i 2018. Cirka 1/3 del af gæsterne er turister. Forretningsområdet spænder over kørende forlystelser, live musik på scenerne hver eneste dag i sommersæsonen, musik, teater og dans i Koncertsalen og Glassalen, events, møder og konferencer mm. Havens blomster og scenografi nyder ligesom de skiftende sæsoner stor anerkendelse blandt gæsterne. 
 
Med 23 restauranter, 14 fastfood butikker, 5 barer og 2 caféer er Tivoli Københavns største udbyder af spisesteder. En række af dem har åbent året rundt. Senest er Tivoli kommet på CNN’s liste ”Travel's 20 best places to visit in 2020”. 
 
Herudover drives Nimb Hotel af Tivoli, der blev tildelt prisen ”Hotel Of The Year 2015” af Small Luxury Hotels of the World. Som det eneste hotel i Danmark er Nimb Hotel kommet med på Condé Nast Travelers Gold List 2020. Condé Nast Traveler er et amerikansk tidsskrift fra New York, som især specialiserer sig i luksusrejser.  
 
I 2017 åbnede Tivoli Hjørnet med 16 nye spisesteder, restauranter, flere Nimb hotelværelser samt designbutik. Inklusive lejere og forpagtere var Tivolis omsætning 1,5 mia. kr. i 2019. Besøgstallet for hele 2019 blev 4.581.000 gæster. 
 
Ifølge BAV (Brand Asset Valuator) vurderer danskerne Tivoli til at være Danmarks 4. stærkeste brand. Tivoli er nr. 14 på Berlingske Business Guld Image 2017. Tivoli beskæftiger 3.700 medarbejdere inkl. lejernes medarbejdere. 
 
Tivoli-direktører 
1843 - 1848 Georg Carstensen (1812 - 57)  
1848 - 1858 ‘Komiteen’ (bestyrelsen) varetager ledelsen; vælger selv formand. 
1858 - 1868 Adolph v.d. Recke (1829 - 1867) 
1868 - 1885 Bernhard Olsen (1836 - 1922) 
1886 - 1894 Robert Watt (1837 - 1894) 
1894 - 1899 T. S. Thrane (1842 - 1910) 
1899 - 1940 Knud Arne-Petersen (1862 - 1943) 
1941 - 1950 Kjeld Abell (1901 - 61) 
1950 - 1975 Henning Søager (1913 - 1987) 
1951 - 1959 Inge-Lise Bock (1905 - 1959) 
 1975 - 1996 Niels-Jørgen Kaiser (1930- 2001) 
1996 - 2020 Lars Liebst (f. 1956), adm. dir. 
2020 Susanne Mørch Koch (f. 1973), adm. dir. 
 
Top 5 længst siddende direktør 
 41 år Knud Arne-Petersen (1862 - 1943), artistisk direktør 
25 år Henning Søager (1913 - 1987) adm. dir. 
24 år Lars Liebst (f. 1956), adm. dir. 
21 år Niels-Jørgen Kaiser (1930- 2001), adm. dir.  
17 år Bernhard Olsen (1836 - 1922), artistisk dir. (enedirektør 1882 - 1885) 
 

Pressekontakt i Tivoli: 
Pressechef Torben Plank, mobil: + 45 222374 40 mail:  tpl@tivoli.dk