17. maj 2023

Oh Land overrasker til Fredagsrock: Spiller helt ny musik

Når Oh Land indtager scenen til Fredagsrock den 19. maj klokken 22.00, bliver det med spritny musik fra hendes kommende album, som endnu ikke er ude. Oh Lands nye album handler blandt andet om hendes egne udfordringer med sociale medier, når hun glemmer at være til stede i den virkelige verden. Publikum kan også glæde sig til massevis af Oh Lands internationale hits. Den forhenværende X Factor-dommer får selskab af den fremadstormende sanger Pil, når de spiller til årets sjette Fredagsrock-koncert.

Til september udkommer Oh Lands nye album. Men allerede til Fredagsrock den 19. maj spiller den 38-årige internationale sangstjerne og multikunstner helt ny musik, som endnu ikke er ude. Det er dog ikke kun musikken, men også selve sceneshowet til Fredagsrock, som vil være helt nyt, når Oh Land indtager scenen. Den 38-årige har desuden forberedt en række overraskelser til koncerten, som hun endnu ikke vil afsløre.

Den 14. april udgav hun singlen Bleeed, som er første single fra hendes kommende album. Det engelsksprogede album handler blandt andet om, hvordan sociale medier forstyrrer vores liv.

I januar spillede popsangeren og sangskriveren Pil en udsolgt koncert på Store Vega i København, efter at have udgivet sit anmelderroste debutalbum Kom, vi flyver, siger du. Det var hendes hidtil største indendørs koncert som hovednavn. I begyndelsen af 2023 udgav Pil singlen Dronning Af Månen, som i skrivende stund har opnået over 2,2 millioner streams på Spotify. Det er første gang, at den fremadstormende sanger spiller som hovednavn til Fredagsrock.

Oh Land, som har premiere på sit sceneshow og ny musik til Fredagsrock, siger:

”Fredagsrockgæsterne kan forvente en megaudtryksfuld og udadvendt koncert, som bliver meget energisk. Det er første gang, jeg laver det show, som vi præsenterer til Fredagsrock. Der er ret mange overraskelser.  Jeg kommer til at spille noget nyt musik, som ikke er ude endnu. Det bliver første gang, hvor jeg spiller ting fra det kommende album. Det bliver selvfølgelig megaspændende, men også lidt nervepirrende at stå på en stor scene og dele noget, som man har gået med i lang tid, som ingen kender. Så det bliver også lidt af en ilddåb.

Singlen ”Bleeed” handler om, hvordan man har et parallelt liv online. Jeg synes, at sociale medier helt klart fylder for meget. Jeg kan tage mig selv i situationer, hvor jeg tænker, hvorfor er jeg overhovedet er på sociale medier lige nu, når jeg sidder her og har en meningsfuld samtale med nogle, jeg holder af. Hvorfor har jeg så behov for at gå på internettet lige nu? Det er noget, jeg er blevet meget mere opmærksom på. Jeg kan se, at der er et eller andet, der er gået galt i min hjerne, og jeg har fået en form for afhængighed, som jeg lige skal være opmærksom på. For jeg kan jo sagtens klare mig uden, og jeg har det faktisk meget bedre, når jeg skruer væsentligt ned.”

Pil, som netop har lukket Spot Festivalen til en meget anmelderrost koncert, siger: 

“Jeg er meget spændt på at stå på Plænen. Det er jo et fantastisk sted, fordi der er åben himmel og en fantastisk have som baggrund. Det bliver meget magisk, tror jeg. Det er det, Tivoli kan. Der er en glad stemning herinde, der smitter.” 

Thor Feilberg, chef for Musik og Underholdning i Tivoli, siger:

”Både Oh Land og Pil, er stærke stemmer i det musikalske landskab. De deler særdeles godt scenen i Tivoli denne fredag aften, ved deres nærvær og evne til at formidle dybe følelser. Oh Land; den rutinerede multikunstner, der både tidligere har spillet i Haven og komponeret musik til Tivolis balletstykker, og Pil, der på kort tid har vundet plads i mange menneskers musik-hjerter.”

Oh Land og Pil er blot to af de i alt 31 kunstnere og bands, der optræder Fredagsrock i Tivoli i 2023. Koncerten den 19. maj bliver en af de mange højdepunkter i sæsonen, der også inkluderer navne som Swan Lee, Rick Astley, Jada, Lis Sørensen, Drew Sycamore, Annika Aakjær, TV-2 og den legendariske engelske rockgruppe Deep Purple. Den 26. maj er det D-A-D, der spiller den efterfølgende Fredagsrock-koncert.

Fredagsrock lukker og slukker i år den 22. september med Tobias Rahim.

Fredagsrock i Tivoli er gratis, når entréen til Tivoli er betalt.

Information:

Yderligere info fås hos kommunikationskonsulent via Anders Bobek på anbob@tivoli.dk eller 22 23 73 15 Fotos kan bruges redaktionelt, og Michelle Berg skal krediteres.

Vedhæftet er også en video, hvor Oh Land fortæller om sine udfordringer med sociale medier. Videoen kan også bruges redaktionelt.

Oh Land:

 

Oh Lands civile navn er Nanna Øland Fabricius. Den 14. april udgav hun singlen Bleeed, som er første single fra hendes kommende album, som udkommer til september. Hendes største hit er sangen White Nights, der blev udgivet i 2011 og blev et kæmpe hit både i Danmark og internationalt. Hun er forhenværende X Factor-dommer. Som sangskriver har hun arbejdet med Pharrell, Sia og John Legend, og hun har turneret verden flere gange, både som hovednavn og som support for bl.a. Katy Perry og Sia. Oh Land har desuden komponeret musik til teatre, bl.a. Tivolis juleforestilling Snedronningen, hvor hun arbejdede sammen med Dronning Margrethe.

 

Link til Youtube-video

Link til hjemmeside

 

Pil:

 

Pil Kalinka Nygaard Jeppesen er kendt under kunstnernavnet Pil. Hendes første single 'Nattely' udkom i 2018. I 2019 udgav hun sin første EP med titlen 'Når du går herfra'. Pil er en af to vindere i talentprojektet KarriereKanonen 2021. Soundvenue har kaldt hende en historiefortæller, der på én gang er jordbunden og højtflyvende. Pil spillede for et udsolgt Store Vega i marts og lukkede Spot Festivalen i maj. En koncert, som Gaffa gav fem stjerner.

 

Link til Youtube-video

Link til Instagram

 

Fredagsrock-programmet 2023

19. maj Oh Land & Pil

26. maj D-A-D

2. juni Magtens Korridorer

9. juni Deep Purple

16. juni Jada

23. juni Phlake

30. juni Christopher

7. juli Texas

14. juli TV2

21. juli Macklemore

28. juli Thomas Helmig

4. august Malte Ebert & Svea

11. august Rick Astley

18. august Burhan G

25. august Swan Lee

1. september DrewSycamore

8. september Hans Philip

15. September Annika Aakjær & Lis Sørensen

22. september Tobias Rahim

Havefest og endnu mere Fredagsrock

I juni, juli og august vender Havefest tilbage. Det betyder, at der kan varmes op til Fredagsrock allerede fra kl. 16.00. Derudover byder Tivoli på endnu mere Fredagsrock med koncerter både kl. 19.00 og 22.00. Programmet for koncerterne klokken 19.00 er fortsat i proces og offentliggøres senere.

 

Med venlig hilsen

Anders Bobek
Communications Officer, Communications & Press
Kommunikationskonsulent, Kommunikation & Presse
 
+45 22237315
anbob@tivoli.dk 
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
Denmark
www.tivoli.dk