30. september 2014

Mark Knopfler spiller på Plænen i Tivoli

Den verdensberømte guitarist Mark Knopfler gæster Plænen i Tivoli søndag den 14. juni 2015. Stjernen fra det hedengangne britiske rockband Dire Straits er blandt verdens bedste nulevende guitarister. I Tivoli vil Mark Knopfler både spille velkendte Dire Straits-hits og numre fra sin egen solokarriere, bl.a. fra sit helt nye album, der udkommer næste år. Der sættes 9500 billetter til salg til et aflukket koncert-område på Plænen fredag den 3. oktober. Selv om man ikke køber billet til dette område, kan man nyde koncerten på afstand i Tivoli.

Når den berømte britiske guitarist Mark Knopfler giver koncert under åben himmel på Plænen, optræder han sammen med sit syv mand store band, hvoraf størstedelen har turneret fast med ham i næsten 20 år. Til koncerten i Tivoli spiller Mark Knopfler en blanding af nyt materiale fra sin solokarriere, men også en god portion af ældre Dire Straits-hits. Det vil desuden være første chance for at høre liveversioner af numre fra hans nye album.

Tivolis programchef, Rune Erbs Ledet, siger:
”Det er ikke hver dag, man får besøg af en levende guitarlegende, der har haft så stor betydning, som Mark Knopfler har for mange guitarbårne genrer i musikken. Den ærefrygt kan godt give et sug i maven, men samtidig også samme glædesfølelse, som når man som barn spillede luftguitar til Money for Nothing på en gammel badmintonketcher. ”

Guitarlegenden fra Dire Straits
Mark Knopfler arbejder i øjeblikket i studiet med at lægge sidste hånd på det kommende album Tracker, der bliver Knopflers 9. soloalbum. Som altid kombinerer han skæv lyrik med sit karakteristiske guitarspil. Det er en opskrift, der har ført til kæmpe succeser som Dire Straits-signaturalbummet Brothers In Arms fra 1985. Det solgte over 30 millioner eksemplarer og blev det første album, der solgte over en million cd’er, som dengang var det nye format. Singlen Money for Nothing  gik nr. 1 i USA og blev den første musikvideo vist på engelsk MTV.

Billetinformation: 350 DKK + gebyr inkl. entré til Tivoli. Billetten giver adgang til det afspærrede område foran Plænen og kan købes på Billetlugen.dk fra 3. oktober kl. 10.00.

Tivoli vil stadig være åben for gæster i Haven, der kan nyde koncerten på afstand uden for det afspærrede koncertområde ved betaling af entré til Tivoli. Med årskort er der gratis adgang til Haven.

Læs mere om koncerten med Mark Knopfler på www.tivoli.dk

Med venlig hilsen

Torben Plank
Head of Press, Brand & Communications
Pressechef, Brand & Kommunikation
 
T  +45 33750440
M  +45 22237440
TPL@TIVOLI.DK