21. maj 2013

Kähler åbner konceptrestaurant i Tivoli

Kähler åbner konceptrestaurant i Tivoli

To af Danmarks største, internationale styrkeområder i disse år – dansk mad og dansk design – forenes nu mellem to af Danmarks ældste og mest velrenommerede brands. Den 8. juli åbner Kähler en konceptrestaurant i Tivoli i den tidligere restaurant Perlen – under navnet Kähler i Tivoli.  Restauranten vil udover innovativt smørrebrød og en fast aftenmenu også byde på detailsalg af det berømte keramiske design fra Kähler. Hermed føjer Kähler endnu en restaurant til deres portefølje – deres første i København.

”Her hos Kähler er vi meget stolte af at blive inviteret inden for i Tivoli. For Kähler er tilstedeværelsen i Tivoli en god mulighed for at få udbredt det fantastiske brandunivers i København. Samtidig mener vi også, at vi har noget helt specielt at tilbyde, der kun kan være med til at gøre madscenen i Tivoli endnu mere moderne og attraktiv.  I vores madunivers sker der hele tiden noget nyt og vildt, og det skal Københavnerne også have lov at opleve. Vi er på vej ind i en helt ny æra inden for nordisk gastronomi og madkultur, og her har vi ikke noget imod at gå forrest og udfordre klassiske normer og regler for, hvad et restaurantbesøg er og bør være. Vi vil gerne skille os ud blandt restauranterne i Tivoli og resten af København,” siger Kählers ejer, Frantz Longhi.

Allerede nu begynder indretningen af den tidligere restaurant Perlen, så Kähler i Tivoli kan slå dørene op for gæsterne mandag den 8. juli 2013. Frantz Longhi understreger, at indretningen af den nye restaurant vil blive efter samme princip og oplevelseskoncept som de tre spisesteder Kähler driver i Aarhus, Kähler Spisesalon, Nordisk Spisehus og Villa Dining, men med udgangspunkt i restaurantens unikke design og bygning, der er tegnet af Poul Henningsens søn Simon P. Henningsen.

Det er yderst kompetente folk, der kommer til at stå i spidsen for Kähler i Tivoli. Thorsten Schmidt fra Kählers Villa Dining (tidligere Malling & Schmidt) bliver køkkenchef. Thorsten er netop nu aktuel i tv-programmet ’Cecilie og Madklubben’ på TV2. Med sig i køkkenet får han landsholdskokken Dennis Juhl. Tabita Mortensen fra Nordisk Spisehus i Aarhus og årets tjener 2013, bliver restaurantchef på Kähler i Tivoli.

Glæde i Tivoli
”Jeg er ovenud glad for vores nye aftale. Kähler repræsenterer et stykke kulturarv, der tilmed er ældre end Tivolis, og som har skabt unikke oplevelser for mennesker verden over i mere end 170 år. Det har kunnet ladet sig gøre, fordi de har formået at forny sig og samtidig har trukket på de bedste kunstneriske kræfter gennem generationer,” siger Adm. direktør for Tivoli, Lars Liebst.

Han fortsætter: ”Kähler er det perfekte match for Tivoli, fordi den ikke kun er med til at højne udbuddet af spisesteder i Haven, men fordi vi sammen kan fortælle og skabe en unik historie, der betyder noget for vores gæster – både herhjemme og i udlandet. Kähler i Tivoli vil således være med til at udvide vores restaurantportefølje med noget nyt og spændende, som du ikke finder andre steder i Tivoli eller i København.”

Nyt eventyrligt kapitel
Med Kähler i Tivoli føjer Kähler og Frantz Longhi endnu et nyt kapitel til eventyret om det verdensberømte keramiske design. I 2010 åbnede Frantz Longhi Kählers Spisesalon i Aarhus. Et spisehus med smørrebrødet i centrum, og som af kendere betegnes som et af de absolut mest interessante smørrebrødssteder i Danmark i øjeblikket. Siden åbnede Kählers Villa Dining og Nordisk Spisehus – også i Aarhus.

Designer-smørrebrød
Kähler i Tivoli kommer til at byde på innovativt designer-smørrebrød og sprøde salater til frokost. Smørrebrødsmenuen skiftes i takt med årstidens sæsoner og kan fx friste med saltet torsk med knuste kartofler og rapsolie fra Bornholm, lufttørret skinke fra Fanø med Høost, puré af ål med gulerod eller de mere klassiske stykker som hønsesalat og kalvespidsbryst fra Grambogård på en bund af syrlig æblesmør – alle smørrebrød med hyggelige navne som for eksempel Vilde Vinde fra Vest og Kähler Kärlighed. Om eftermiddagen serveres kaffe, is og kager, og om aftenen serverer restauranten en fast menu med løbende udskiftning og spændende kompositioner med afsæt i sæsonens regionale råvarer.

Mere om Kähler
Historien om Kähler tager sin begyndelse i 1839, hvor den holstenske pottemager Herman J. Kähler åbnede et lille keramikværksted på Kindhestegade i Næstved. Det er dog først da sønnen Herman A. Kähler i 1875 overtager værkstedet, at keramikeventyret for alvor begynder. Med fremstilling af international kunstkeramik var grundlaget lagt til en af keramikhistoriens største danske succeser, som i dag er repræsenteret på udstillinger og museer over hele verden.

For 100 år siden var det respekterede kunstnere som Thorvald Bindesbøll, Svend Hammershøj og Kai Nielsen, der udforskede keramikken hos Kähler. I dag er det blandt andre Louise Campbell, Jeanette List Amstrup og designerduoen Stilleben, der fører traditionen videre – med ambitionen om at få kunst ud til folket.

Kähler er i dag ejet af arkitekt Frantz Longhi og visionen for Kähler er at være det mest nyskabende skandinaviske keramikbrand, der gennem et univers af autenticitet inspirerer forbrugeren og den besøgende til en opnåelig drøm om nordisk design og madkultur.

 

I 2010 grundlage Kählers nye ejer, Frantz Longhi, den første af virksomhedens tre innovative spisesteder i Aarhus: Kählers Spisesalon. Siden fulgte Nordisk Spisehus og Kählers Villa Dining. Kählers danske flagskibsbutik, Kähler and friends ligger i Aarhus.

For yderligere information, interviews eller fotos – kontakt da venligst undertegnede.

Læs mere om Kähler på: http://www.kahlerdesign.com

Med venlig hilsen
Simon Verheij
Tivoli Kommunikation
T. + 45 22237213 / M. sv@tivoli.dk