Nomade - musik i bevægelse

SommerKlassisk slutter sin sæson af med en koncert, der inviterer dansen med inden for, nemlig i form af Tivolis eget Tivolis Balletteater! Danserne, som man sæsonen igennem kan nyde på Pantomime-scenen, udfolder sig denne eftermiddag på scenen i koncertsalen, side om side med musikerne.

17. september 2017

Kl: 15:00

Tivolis Koncertsal

Der er således ikke tale om en ballet med musikledsagelse ved et orkester i orkestergraven. Der er tale om en koncert, hvor musikerne på scenen spiller instrumentale indslag og dertil får besøg af dansere til udvalgte numre.

Programmet vil især bevæge sig inden for det minimalistiske, f.eks. med det betagende, næsten hypnotiske værk Fratres af Arvo Pärt og uddrag af Philip Glass’ stærkt repetitive Glassworks. Lyssætning, dans og toner føjes sammen i et gennemtænkt forløb og sætter et smukt punktum for SommerKlassisk 2017.

hent program

Program

Musik af bl.a. Pärt, Reich og Glass

Medvirkende

Tivoli-Copenhagen-Phil-300x300
Orkester Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli har som formodentlig den eneste forlystelsespark i verden sit eget symfoniorkester, nemlig Tivoli Copenhagen Phil. Orkestret spiller sommeren igennem i Tivoli – lejlighedsvist også om vinteren, f.eks. til Nøddeknækkeren i julen 2016 – og er et fuldt besat symfoniorkester bestående af godt 70 musikere.

I SommerKlassisk 2017 spiller Tivoli Copenhagen Phil 16 koncerter i Tivoli og har bl.a. sin egen abonnementsserie med internationale solister og dirigenter på scenen. Der er derudover tradition for en række flotte operakoncerter, samt plads til de mere populære klassiske koncertformer, som f.eks Tivoli-toner på Plænen, film- og fødselsdagskoncerter.

”Med tyngde stævnede orkestret ud som en veltrimmet supertanker i Dvoráks symfoni nr. 9, "Fra den nye Verden". Sjældent har strygerkorpset frembragt så fed, lækkerblød og intens en klang. Der var mørklødet melankoli i engelskhornets kaldende solo, og messingblæsernes gjaldende marchtema sitrede i brystet. En herlig, veloplagt hyldest fra Tivoli Copenhagen Phil til Tjekkiets musikalske mestre”.

5 af 6 stjerner – Jyllands-Posten, Christine Christiansen, 17. august 2016

”Og alle forventninger blev indfriet fra første færd. Tivoli Copenhagen Phil, som det københavnske landsdelsorkester nu hedder (i sommersæsonen), demonstrerede allerede i Smetanas ouverture til "Den solgte brud" strålende form og smittende spilleglæde”.
5 af 6 stjerner, Kristeligt Dagblad, Peter Dürrfeld, 16. august 2016

Om vinteren hedder orkestret Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester - og er et såkaldt landsdelsorkester, der både spiller i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg og løser regionale opgaver rundt omkring på hele Sjælland. Gennem de seneste år har orkestret markeret sig dels ved at tiltrække store internationale dirigenter og solister, dels ved at udforske og udfordre den klassiske koncertgenre i samarbejde med alternative koncertkoncepter og i forskellige cross-over-projekter.

2017-09-17-Tivoli-Ballet-Teater-300x300
Dansere Tivoli Ballet Teater

Pantomimeteatret er hjemsted for Tivoli Ballet Teater, Tivolis eget balletkompagni, ledet af balletchef Peter Bo Bendixen. Kompagniet består af 20 klassisk uddannede dansere fra hele verden - heraf er tre karakterdansere fra Danmark. Tivoli Ballet Teater er det eneste klassisk funderede balletkompagni herhjemme, ud over Den Kgl. Ballet.

De næsten 300 forestillinger, der opføres hver sommer på Pantomimeteatret, spænder fra klassiske balletter, eventyrballetter og moderne værker til de traditionelle pantomimeforestillinger. De fleste skabt specielt til Tivoli.

Desuden har Tivoli Ballet Teater produceret juleballetten Nøddeknækkeren i Tivolis Koncertsal i 2012, 2014 og 2016. En forestilling Dronning Margrethe II er scenograf på. Balletteatrets samarbejde med Dronningen går tilbage til 2001, hvor hun blev tilknyttet Pantomimeteatret som husscenograf. Her har hun siden skabt dekorationer og kostumer til en række eventyrballetter.