Om sommeren skal klassisk musik opleves i Tivoli

Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli er en forlystelseshave med eget symfoniorkester. 

Tivoli Copenhagen Phil er et symfoniorkester med godt 70 fastansatte musikere, der spiller i Tivoli om sommeren som del af SommerKlassisk. Om vinteren spiller orkestret under navnet Copenhagen Phil som landsdelsorkester for hele Sjælland med base i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal på Rosenørns Allé.

Historien

Den klassiske musik har helt fra Tivolis grundlæggelse i 1843 været en del af Tivolis DNA og et af de vigtigste underholdningstilbud i Haven. Tivolis grundlægger Georg Carstensen ansatte hurtigt H.C. Lumbye til at lede musikken. Lumbyes orkester og hans musik var uhyre populær lige fra begyndelsen, og orkestret voksede da også snart fra 22 strygere til et regulært, mindre symfoniorkester på 33 musikere.

Repertoiret var tidens nyeste musik fra Wien og Lumbyes egne kompositioner, men langsomt kom der også hele symfonier på programmet. Da Lumbye døde i 1874, kom nye dirigenter til med nye ambitioner. Orkestrets kvalitet steg fortsat, og man satte nye spændende komponister på plakaten, bl.a. både Rakhmaninov og Stravinskij, der spillede med orkestret i begyndelsen af det nye århundrede.

I samme periode blev den daværende koncertsal for lille og uegnet til orkestrets koncerter, så Tivoli byggede en ny og større sal med plads til 1.500 publikummer. Den blev imidlertid ødelagt af schalburgtage i 1944 og erstattet af den nuværende - og endnu større - Tivolis Koncertsal i 1956.

Phil_tern

Tivolis Koncertsal

Tivolis Koncertsal har rundt regnet plads til 1.800 gæster, og salen er hvert år rammen om en lang række koncerter, shows og arrangementer. En stor del af disse arrangementer er Tivolis egne, herunder SommerKlassisk. 

Historien om koncertsalen
Allerede fra sin grundlæggelse i 1843 havde Tivoli en koncertsal - den sal, som vi i dag kender som Glassalen. I 1902 kunne en ny og væsentlig større koncertsal slå dørene op. Denne koncertsal blev ødelagt under schalburgtagen i 1944 og blev i 1956 erstattet med den koncertsal, vi kender i dag, og som dengang var Nordeuropas største koncertsal med rundt regnet 1.800 siddepladser.

I 2005 blev Koncertsalen gennemgribende renoveret og fik en ny indgang fra Haven i form af en glasfoyer, Rotunden. Her blev der etableret en toetages bar, en café, et akvarium og en lang række andre moderne publikumsfaciliteter.
Akvariet, der er Nordeuropas længste tropiske saltvandsakvarium, byder på en kopi af et tropisk koralrev og ikke færre end 1.600 farvestrålende, tropiske fisk. Der er adgang til akvariet via indgangen i Rotunden.

På toppen af Koncertsalen skimter man Balanchine Lounge, der er et populært sted for afholdelse af receptioner, og hvor fra der er en fantastisk udsigt over hele Tivoli og Plænen.

Ternbilleder_370x472_koncertsal
Klassisk musik har altid været en vigtig del af Tivoli

Tivoli Podcast

I denne Podcast åbner vi for den klassiske musik og introducerer jer for Tivolis eget symfoniorkester, Tivoli Copenhagen Phil.

Ternbilleder_370x472_koncertsal
fra 27. maj til 22. august

TorsdagsKlassisk

 • Tivolis Koncertsal
 • Klassiske højdepunkter med Tivoli Copenhagen Phil
 • Internationale solister og dirigenter

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Se koncertoverblik Vælg 3 koncerter og få rabat

Vi præsenterer en perlerække af klassiske koncerter i Koncertsalen med Tivolis eget symfoniorkester - Tivoli Copenhagen Phil. Hver torsdag optræder efterspurgte internationale dirigenter og solister på absolut topniveau.

Oplev blandt andre: Andreas Brantelid, David Afkham, James Ehnes, Christian Kluxen, Toshiyuki Kamioka, Jon Gjesme, Pablo Ferrández, Víkingur Ólafsson, Sabine Meyer, Lan Shui, Marianna Shirinyan, Cornelia Beskow, Yana Kleyn, Peter Lodahl, David Kempster, Barbara Hannigan, Københavns Drengekor, Dreamers' Circus og mange flere

tern-glassalen
15. til 22. august

Stjernestunder

 • Festival for klassisk musik
 • Koncerter i Glassalen og Koncertsalen
 • Artist talks på Nimb
 • Koncertintroduktioner af Mathias Hammer

Stjernestunder er støttet af Aage & Johanne Louis-Hansens Fond og William Demant Fonden.

Se festivalprogram Vælg 3 koncerter og få rabat

Det er med stolthed, at vi i august kan præsentere et tætpakket festivalprogram med klassisk musik. Festivalens titel, Stjernestunder, skal forstås helt bogstaveligt. For vi præsenterer en perlerække af klassiske verdensstjerner i dagene fra 15. til 22. august. Flere af artisterne optræder flere gange i løbet af ugen, så man kan opleve dem i forskellige
kammermusikkonstellationer med hinanden. Festivalen byder både på etablerede stjerner og nogle af de mest spændende nye stjerneskud.

Oplev blandt andre: Renée Fleming, Nikolaj Szeps-Znaider, Leonidas Kavakos, Patricia Petibon, Lawrence Brownlee, Andreas Brantelid, Mari Eriksmoen & Malcolm Martineau, Johan Dalene, Alexander Melnikov, Antoine Tamestit, Michael Nagy, Lucas & Arthur Jussen, NOVO Quartet, Marianna Shirinyan og mange flere.

tern-sommerklassisk
13. juni til 11. juli

Plænekoncerter

 • Inkluderet i entréen til Tivoli
 • 5 søndage på Plænen
 • Med Tivoli Copenhagen Phil

Price på Plænen Hollywood på Plænen

Tivolis eget symfoniorkester – Havens ældste forlystelse – rykker ud af Koncertsalen for at fylde Plænen med musik. I år ved fem festlige koncerter under åben himmel, hvor orkestrets mange musikere spiller kendte og elskede toner lige fra den tidlige filmmusik til musicals og sange fra den danske sangskat. Perioden fra 1930-1960 repræsenterer en tid, som på den ene side omkransede en blodig verdenskrig og efterfølgende kold krig, men på den anden side også udviklede filmmusik og musical som populære genrer med høj musikalsk kvalitet, der trak direkte veksler på den symfoniske tradition.

Med fokus på musikken fra Hollywood og den danske sangskat har vi gravet ned i arkiverne for at finde de bedste partiturer for datidens populærmusik med rod i den klassiske orkestrering.

tern_pjerrot
SommerKlassisk 2021

Billetsalget er åbent!

 • Din koncertbillet er gyldig som entré til Tivoli på hele koncertdagen
 • Vælg minimum 3 koncerter på én gang og få 20 % rabat
 • Studerende og unge under 25 år kan få rabat

Print selv kalender
Vi har lavet en kalender med et samlet overblik over hele SommerKlassisk 2021. Tryk på Download-knappen for at hente kalenderen som PDF - herefter er det nemt selv at udskrive.

DOWNLOAD KALENDER SOM PDF

Har du brug for personlig vejledning?
Telefon 33 15 10 01
info@tivoli.dk
Tivoli Box Office (til venstre for Hovedindgangen)
Se åbningstider her

Du kan trygt købe billet til SommerKlassisk. Tivoli tager løbende højde for alle eventuelle restriktioner og sikkerhedsforanstaltninger vedr. corona, og købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning (ekskl. billetgebyr).

Se vores brochure online Vælg 3 koncerter og få rabat