transparent_2x2

Nu kan vi endelig løfte sløret for Sommerklassisk 2024! Glæd dig til at opleve klassisk musik på højeste niveau til TorsdagsKlassisk Med Mere, hvor Tivoli Copenhagen Phil spiller med internationale solister og dirigenter, koncertrækken Stjernepianister med solopianister i verdensklasse – og ikke mindst en perlerække af klassiske verdensstjerner til Stjernestunder Festival.

Vi rykker også den klassiske musik ud under åben søndagshimmel til Plænekoncerter, inviterer til Gæstekoncerter med besøg af udvalgte danske orkestre og til Con Amore Festival med en række af Danmarks bedste amatørensembler og -kor i Tivolis Koncertsal – alt sammen med fri adgang for Havens gæster.

Læs mere om koncertrækkerne herunder eller se digitalt sæsonprogram her

Se det fulde program VÆLG 3 KONCERTER - SPAR 20 %

Fotos fra SommerKlassisk 2023

Foto: Tivoli, Camilla Winther, Ida Guldbæk Arentsen

Om sommeren skal klassisk musik opleves i Tivoli

Tivoli Copenhagen Phil

Tivoli er en forlystelseshave med eget symfoniorkester. 

Tivoli Copenhagen Phil er et symfoniorkester med godt 70 fastansatte musikere, der spiller i Tivoli om sommeren som del af SommerKlassisk. Om vinteren spiller orkestret under navnet Copenhagen Phil som landsdelsorkester for hele Sjælland med base i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums koncertsal på Rosenørns Allé.

SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.
Stjernestunder Festival er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. Erik og Susanna Olesens almenvelgørende Fond har sponsoreret fri adgang for Havens gæster til tre Stjerneskud-koncerter.

Historien

Den klassiske musik har helt fra Tivolis grundlæggelse i 1843 været en del af Tivolis DNA og et af de vigtigste underholdningstilbud i Haven. Tivolis grundlægger Georg Carstensen ansatte hurtigt H.C. Lumbye til at lede musikken. Lumbyes orkester og hans musik var uhyre populær lige fra begyndelsen, og orkestret voksede da også snart fra 22 strygere til et regulært, mindre symfoniorkester på 33 musikere.

Repertoiret var tidens nyeste musik fra Wien og Lumbyes egne kompositioner, men langsomt kom der også hele symfonier på programmet. Da Lumbye døde i 1874, kom nye dirigenter til med nye ambitioner. Orkestrets kvalitet steg fortsat, og man satte nye spændende komponister på plakaten, bl.a. både Rakhmaninov og Stravinskij, der spillede med orkestret i begyndelsen af det nye århundrede.

I samme periode blev den daværende koncertsal for lille og uegnet til orkestrets koncerter, så Tivoli byggede en ny og større sal med plads til 1.500 publikummer. Den blev imidlertid ødelagt af schalburgtage i 1944 og erstattet af den nuværende - og endnu større - Tivolis Koncertsal i 1956.

Phil_tern

Tivolis Koncertsal

Tivolis Koncertsal har rundt regnet plads til 1.800 gæster, og salen er hvert år rammen om en lang række koncerter, shows og arrangementer. En stor del af disse arrangementer er Tivolis egne, herunder SommerKlassisk. 

Historien om koncertsalen
Allerede fra sin grundlæggelse i 1843 havde Tivoli en koncertsal - den sal, som vi i dag kender som Glassalen. I 1902 kunne en ny og væsentlig større koncertsal slå dørene op. Denne koncertsal blev ødelagt under schalburgtagen i 1944 og blev i 1956 erstattet med den koncertsal, vi kender i dag, og som dengang var Nordeuropas største koncertsal med rundt regnet 1.800 siddepladser.

I 2005 blev Koncertsalen gennemgribende renoveret og fik en ny indgang fra Haven i form af en glasfoyer, Rotunden. Her blev der etableret en toetages bar, en café, et akvarium og en lang række andre moderne publikumsfaciliteter.
Akvariet, der er Nordeuropas længste tropiske saltvandsakvarium, byder på en kopi af et tropisk koralrev og ikke færre end 1.600 farvestrålende, tropiske fisk. Der er adgang til akvariet via indgangen i Rotunden.

På toppen af Koncertsalen skimter man Balanchine Lounge, der er et populært sted for afholdelse af receptioner, og hvor fra der er en fantastisk udsigt over hele Tivoli og Plænen.

Ternbilleder_370x472_koncertsal