Vis
Vis

Alvin Ailey American Dance Theater

Fra 6. september 2017 - 10. september 2017

Tivolis Koncertsal

Følsomt nærvær og overvældende rytmisk nerve møder overlegen teknik og forbløffende fysisk styrke, når Alvin Ailey American Dance Theater for 16. gang gæster Tivoli til efteråret. Ailey-repertoiret spænder fra streetdance og afrikansk inspiration til den klassiske ballets elegante linjer og spring. Resultatet er intenst, sensuelt, dramatisk og stærkt musikalsk. Da Ailey-kompagniet sidst besøgte Tivoli i 2016 gav Jyllands-Posten hele seks flotte anmelderstjerner til en sublim hyldest til livet.

To programmer

Når Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivoli til september, kan publikum købe billet til enten program A eller B.

Program A
Onsdag 6 september 2017 kl. 19.30
Fredag 8. september 2017 kl. 19.30
Lørdag 9.september 2017 kl. 17.30
Søndag 10.september 2017 kl. 14.30

Program B
Torsdag 7. september 2017 kl. 19.30
Lørdag 9.september 2017 kl. 12.30
Søndag 10. september 2017 kl. 19.30

Husk billetten giver adgang til Tivoli


Program A:  
The Winter in Lisbon - Billy Wilson
r-Evolution, Dream - Hope Boykin
Ella - Robert Battle
Revelations - Alvin Ailey

Program B:
Four Corners - Ronald K. Brown
No Longer Silent - Robert Battle
After the Rain - Christopher Wheeldon
Revelations - Alvin Ailey
Milepæle i dansehistorien

”Alvin Ailey American Dance Theater er en danseoplevelse ud over det sædvanlige. Deres fænomenale tekniske kunnen fornøjer og begejstrer, og rammer samtidig noget dybt hos publikum. De er ikke kun nogle af verdens bedste dansere -de er også historiefortællere med noget på hjerte. Hver gang kompagniet gæster Tivoli, bliver publikum blæst bagover. De har en fantastisk evne til at opsluge salen, så der er virkelig noget at glæde sig til” - Peter Bo Bendixen, Tivolis balletchef

Hvad Bournonville har gjort for den klassiske ballet, har Ailey gjort for moderne dans. Den amerikanske koreograf og danser Alvin Ailey’s værker står i dag som milepæle i dansehistorien. Med sine nyskabende bevægelser, sociale engagement og bindeled til kulturhistorien har kompagniet fra Alvin Ailey American Dance Theater skabt dansetraditioner og forestillinger, der i dag betegnes som nyklassikere.  

Anmeldelser 2016

I 2016 var det 15. gang Alvin Ailey American Dance Theater besøgte Tivoli – og anmelderne er begejstrede!

AlvinAiley_2016_tivoliDK_anmeldergrafik_320x380px_V2

Bag om Alvin Ailey

Alvin Ailey American Dance Theater opstod ud af en nu legendarisk optræden i marts 1958 i New York. Med Alvin Ailey i spidsen for en gruppe unge afrikansk- amerikanske moderne dansere blev det en forestilling, som ændrede opfattelsen af dans i Amerika. 

I 2008 udnævnte den amerikanske kongres kompagniet til en ”vital amerikansk kulturambassadør i hele verden”, idet det hylder den unikke afrikansk/amerikanske historie og både bevarer og beriger amerikansk moderne dans. En række af Alvin Aileys koreografier trækker på barndomserindringer fra Texas.

Med inspiration i bluesmusik, spirituals og gospel skabte Ailey sin mest roste og populære ballet, ”Revelations”, som publikum kan opleve i år. Da Ailey-kompagniet sidst besøgte Tivoli skrev Jyllands-Posten om ”Revelations”: "Det er fortsat her 54 år efter værkets urpremiere en magisk og uendeligt livsbekræftende blanding af gospel, gudstro og glæde."


Praktisk information

Spilleperiode
6. - 10. september 

Priser 
370 - 750 kr. (inkl. entré til Tivoli og billetgebyr)

Spillested
Tivolis Koncertsal

Forestillingens varighed  
Forestillingen varer ca. 2 timer og 15 minutter (inkl. to pauser á 20 min.)

Program A og B
Når Alvin Ailey American Dance Theater gæster Tivoli til september, kan publikum købe billet til enten program A eller B.  

Garderobe
Bemandet betalingsgarderobe

Bar/Restaurant

Koncertsalens barer er åbne inden forestillingen og i eventuel pause. Herudover er der rig mulighed for at spise på en af Tivolis mange restauranter.


Ungdoms- og grupperabat

Er du under 25 år, kan du spare op til 70 kr. pr. billet. Vælg blot ungdomsrabat, når du bestiller.

Ved grupper på minimum 10 personer kan du spare op til 40 kr. pr. billet.

(Rabatterne kan ikke kombineres med andre rabatter). 

Besøg Alvin Aileys hjemmeside her

Tap for at aktivere kortet