Norwegian National Youth Orchestra

De unge norske musikere, der i hjemlandet helt enkelt hedder Ungdomssymfonikerne, rekrutterer Norges allerbedste unge musikere til sommerkursus og turnerer herefter nationalt og internationalt. Orkestret regnes som et af Europas førende inden for sit felt.

17. august 2017

Kl: 19:30 - 21:30

Tivolis Koncertsal

I år dirigeres orkestret af den internationalt anerkendte venezuelanske dirigent Christian Vasquez, der til daglig er chefdirigent for Stavanger Symfoniorkester, samt leder af Teresa Carreño Youth Orchestra of Venezuela, der for nylig med stor succes har været på en omfattende Europa-turné.

Som solist i Tjajkovskij 1. klaverkoncert skal vi møde den norske pianist Håvard Gimse, der har en stor internationale karriere både som koncertpianist og kammermusiker.

Ungdomssymfonikerne blev grundlagt i 1973 med det mål at hjælpe unge musikere på vejen til en professionel karriere. Mange af de tidligere udvalgte musikere, sidder da også i dag i symfoniorkestrene i Norge og udlandet. Ungdomssymfonikerne er kendt for sin høje musikalske kvalitet.

Orkestret vælger altid dirigenter og solister af højeste karat. Blandt de navne, orkestret har arbejdet med, finder man f.eks. solister som Leif Ove Andsnes, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks og Martin Fröst og dirigenter som f.eks. Rolf Gupta og Kristjan Järvi.

hent program

Program

Pjotr Ilitj Tjajkovskij: Klaverkoncert nr. 1
Richard Strauss: Ein Heldenleben