Vis
Vis

Hindsgavl Nordic Chamber Ensemble & Isserlis

Det er blevet en fast tradition, at Hindsgavl Festival aflægger besøg i SommerKlassisk. Det er Hindsgavl Nordic Chamber Ensemble, som sammensættes af håndplukkede unge musikere fra solistklasserne på de nordiske konservatorier, der står på scenen i Tivolis Koncertsal og med sig har de hver gang en verdensstjerne – i 2017 ingen ringere end cellisten Steven Isserlis.

16. juli 2017

Kl: 15:00 - 17:00

Tivolis Koncertsal

Isserlis, som optræder foran absolut førende orkestre – f.eks. Berliner Filharmonikerne, Cleveland Orkestret og Budapest Festival Orkester - har også et omfattende virke som kammermusiker og kurator for højprofilerede festivaler og koncertserier. Dertil kommer et bankende hjerte for den unge generation af dygtige musikere, som han ønsker at formidle sit mesterskab og sin passion for klassisk musik videre til. Det gør Isserlis f.eks., når han leder ensemblet fra sin solistplads i både Boccherinis og Haydns cellokoncert, der begge er på programmet i Tivoli.

Derudover kan man høre Dvoraks smukke Serenade for strygere og 2 gange Air, nemlig Bachs nok så kendte og en ganske ny af slags, komponeret af Christian W. Christensen.

hent program

Program

Bach: Air på G-strengen
Christian W. Christensen: Air på G-strengen (2013)
Joseph Haydn: Cellokoncert nr. 1 i c-dur, Hob. VIIb/1
Luigi Boccherini: Cellokoncert i g-dur
Antonín Dvorák: Seranade for strygere i e-dur, op. 22

Medvirkende

2017-07-16-hindsgavl-300x300
Hindsgavl Nordic Chamber Ensemble

Kammermusikfestivalen på Hindsgavl Slot har siden 2007 budt på en imponerende vifte af koncerter med musikere og ensembler fra ind- og udland, omhyggeligt programsat af festivalens leder Bernard Villaume. I 2015 blev en nyskabelse føjet til viften, nemlig Hindsgavl Nordic Chamber Ensemble, som består af udvalgte unge strygere, og evt. et par blæsere, håndplukket fra de nordiske musikkonservatorier. Ensemblet samles på Hindsgavl og arbejder intenst i tre dage, hvorefter opholdet afsluttes med koncert – og altså ikke blot på Hindsgavl, men siden 2016 også i Tivolis Koncertsal.

2017-07-16-hindsgavl-isserlis-300x300
Cello Steven Isserlis

Steven Isserlis har gennem mange år været en af verdens mest efterspurgte cello-solister. Han har kurateret programmer til mange kammermusikfestivaler, blandt andet i Wigmore Hall, New York, Salzburg og Verbier. Han samarbejder musikalsk med violinisterne Joshua Bell og Catherine Manson og pianister som f.eks. Mikhail Pletnev, András Schiff og Stephen Hough. Han har uropført mange nye kompositioner skrevet til ham af komponister som John Tavener, Thomas Adès, Wolfgang Rihm, Carl Vine og Douglas Weiland.

Isserlis har optrådt som solist med orkestre i hele verden. Af nylige engagementer kan nævnes Berliner Philharmonikerne dirigeret af Alan Gilbert, National Symphony Orchestra i Washington og Budapest Festival Orkester med Iván Fischer, Minnesota Orchestra med Osmo Vänskä, Israel Philharmonic Orchestra med Zubin Mehta og Kurt Masur samt Philharmonia Orchestra med Vladimir Ashkenazy og András Schiff.

Han har spillet med mange af verdens førende kammerorkestre, som han gerne leder fra sit cellopodie. Isserlis leder også gerne orkestre, der spiller på periodiske instrumenter, og han er kendt for sin store interesse for historisk opførelsespraksis og sin forkærlighed for at spille på tarmstrenge. Sammen med pianisten Robert Levin har han fremført og indspillet al Beethovens musik for cello og klaver på originale eller rekonstruerede instrumenter fra begyndelsen af 1800-tallet. Ligeledes har Isserlis indspillet viola da gamba-sonater af Händel og Scarlatti sammen med cembalisten Richard Egarr.

Tap for at aktivere kortet