Din kurv er tom

Chili & Tomatsmagning

Smag på sensommeren

3. september

Kl: 13:00 - 18:00

Haven

I samarbejde med Tivoli inviterer Gartneri Toftegaard den 3. september til Chili & Tomatsmagning.

Ud over smagsprøver på økologiske tomater og chili, byder eftermiddagen på foredrag, salg af planter, plakater, bøger m.v. Alt sammen under kyndig vejledning af de søde gartnere og frivillige fra Gartneri Toftegaard.

Vi håber, Tivolis gæster har lyst til at være smagsdommere i blandt andet den store chili-smagning, hvor du kan lave en rask lille konkurrence med dig selv, eller dem du følges med om, hvor langt I kommer op ad chili-barometerets trin. Der bliver mulighed for at smage på cirka 40 chili-sorter og 40 tomat-sorter!

Måske har du også lyst til at prøvesmage helt nye sorter, som gartneriet tager med i Tivoli til lejligheden. Vær f.eks. med til at bestemme de nye chili-sorters styrke.

På Orangeriets scene fortæller Lene Tvedegaard engageret om chilis anvendelse, styrke og dyrkning. Vi skal se, hvad chili gør ved kroppen og vi skal forstå, hvor styrken sidder i frugterne, og dermed evne at vurdere styrken før frugten kommes i retterne. Også tomaten, som er verdens mest udbredte frugt – og med god grund – får Tivolis gæster mulighed for at høre mere om. Vi snakker om anvendelse, dyrkning og smag. Tomater kan f.eks. smage af vindrue og æble, hvilket du kan høre mere om i forbindelse med Lene Tvedegaards foredrag om tomater.

Lene Tvedegaard har skrevet flere bøger om tomater og chili, og driver den økologiske planteskole Gartneri Toftegaard.

Chili & Tomatsmagning afholdes i området omkring Orangeriet i Tivoli.

Kom og lad dig inspirere!

Læs mere om Gartneri Toftegaard her: her

Program

Program
11.00-16.00 Smag de mange varianter af chili og tomat

Tidspunkter for foredrag følger

Spilletidspunkt

Tid
Sted
Pris
3. september
Inkluderet i entréen til Tivoli