Faglige dage for 4.-6. klasse

Fredage i april og alle hverdage fra d. 3. maj - 11. juni
Billetsalget er i gang

VIGTIG INFORMATION OM COVID-19 TILTAG. ORIENTER DIG HER INDEN JERES BESØG I TIVOLI: Pas paa hinanden 

Faglige Dage skærper appetitten på de naturvidenskabelige fag ved hjælp af sanser, målinger og beregninger. 

Har du nogensinde tænkt over, hvordan en tur i Rutschebanen må føles med bind for øjnene? Eller hvordan du kan vide, at det går opad i Ballongyngen, når du ikke kan se noget? Dét og meget andet skal elever på 4.-6. klassetrin måle, regne og lege sig til, når Tivoli holder Faglige Dage.
Vær opmærksom på, at du selv skal sørge for at printe opgaver til eleverne, og at der ikke er tilknyttet en underviser fra Tivoli. Alle opgaver lever op til Nye fælles Mål for folkeskolen.

 Bestil nu

Information om indgang, digital forlystelseskø og andet

Jeres sikkerhed er vigtig for os

Derfor har vi grundet COVID-19 ændret lidt på jeres vej ind i Tivoli, og på hvordan I stiller jer i kø til forlystelserne.
Indgang sker via Hovedindgangen på Vesterbrogade. Når I bestiller billetter til Faglige Dage, modtager I nu og fremover kun en gruppebillet, der gælder for det samlede antal elever og lærere.

INDGANG:
1. Find selvbetjeningsindgangen i højre side (hen mod Build-A-Bear).
2. Læreren med med billetten stiller sig forrest med eleverne bag sig. Er I flere lærere med, anbefaler vi, at der står en lærer til sidst.
3. Scan billetten.
4. Tast det samlede antal på jeres gruppe (lærere og elever, dog kun dem der står i køen. Kommer der nogle senere, skal de ikke tælles med) på skærmen på siden af scanneren. Først når antallet er tastet ind, åbner indgangen, og den er kun åben for det indtastede antal.
5. Sørg for, at I alle får et armbånd af kontrolløren, der står klar inde i Tivoli. Det er jeres Turpas frem til kl. 15.

DIGITAL FORLYSTELSESKØ:
1. Download Tivolis app sammen med klassen inden jeres besøg i Tivoli.
2. I Tivoli - Vælg "book tur" på startsiden. Det er ikke nødvendigt at være logget ind.
3. Vælg forlystelse og "Book plads".
4. Vælg, antal personer. Det er muligt at stille sig i kø op til 6 personer sammen.
5. Hvis du siger ja til push-beskeder, giver vi dig besked, når det er din tur. Ellers skal du holde øje med nedtællingen.
6. Check ind ved forlystelsen, når det er blevet din tur.
Det er kun muligt at stille sig i kø til en forlystelse ad gangen. Her på siden kan du finde en videoguide til den digitale kø: Pas paa hinanden

GENEREL INFORMATION:
Tivolis app og Faglige Dage appen er to forskellige apps. Vil I både løse opgaver digitalt og kunne stille jer i kø, skal I downloade dem begge. Det er også muligt at downloade opgaver til print. Printopgaver og digitale opgaver er IKKE identiske. OBS: Der er kun papiropgaver til ungdomsuddannelser.
Faglige Dage starter, når Tivoli åbner kl. 11 og slutter kl. 15. I skal ind i Tivoli senest kl. 13. Efter kl. 15 kan I, mod forevisning af jeres armbånd, købe Turpas til resten af dagen for 90 kr. I kan også vælge at forudbestille dette Turpas. De skal, i så fald, indløses i de grønne billetautomater, I finder rundt omkring i Tivoli.

 

 

HCAndersen_tern_370x472
Download opgaver og vejledning

Opgaverne

Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i opgaverne hjemmefra og udvælger nogle af opgaverne. Vælger du Matematik-stjerneløb anbefaler vi, at du nøjes med denne ene opgave. Vær opmærksom på at der, ligesom til Rutschebanen, er to niveauer. Til Faglige Dage er der ikke tilknyttet en underviser fra Tivoli så husk derfor, at du selv skal printe opgaverne og instruere eleverne inden Tivoli-turen.

I lærerarkene finder du intro og facit til opgaverne. Her informeres der også om særlige forhold samt hvilke rekvisitter, der er brug for til de enkelte opgaver. I opgavearkene finder du opgaverne til turen i Tivoli samt efterbehandlingsark til forløbet i klassen efter Tivoli-turen.

For at få det største udbytte af dagen anbefaler vi, at eleverne går i grupper af 3-4 elever. Afhængig af ventetiden på den pågældende dag forventer vi, at det tager 1½ - 2 timer at foretage observationerne.

 1. Matematik-stjerneløb

  Matematik i Tivoli 4. - 5. klasse - opgave
  Matematik i Tivoli 4. - 5. klasse - lærerark

  OBS: Akvariet er grundet Covid-19 restriktioner lukket for opgaveløsning frem til d. 21. maj (Opgave i akvariet indgår kun i 5.-6. klasse opgaven)

  Matematik i Tivoli - Plus 5. - 6. klasse - opgave
  Matematik i Tivoli - Plus 5. - 6. klasse - lærerark

   

   

 2. Opgave - Rutschebanen

 3. Opgave - Under overfladen

  OBS: Akvariet er grundet Covid-19 restriktioner lukket for opgaveløsning frem til d. 21. maj

  Fire Fantastiske Fisk - opgave

  Fire fantastiske fisk - lærerark


 4. Opgave - Sanser i Tivoli

 5. Opgave - Dansk i Tivoli

  OBS: Forlystelsen Den flyvende Kuffert er grundet Covid-19 restriktioner lukket for opgaveløsning frem til d. 21. maj

  Der var engang - opgave 

  Der var engang - lærerark

 6. Opgave - Hastighed i Tivoli

  OBS: Akvariet er grundet Covid-19 restriktioner lukket for opgaveløsning frem til d. 21. maj

  Fart i Tivoli - opgave 

  Fart i Tivoli - lærerark

 7. Vigtig information

  VIGTIG INFORMATION OM COVID-19 TILTAG. ORIENTER DIG HER INDEN JERES BESØG I TIVOLI: Pas paa hinanden

   Generel information til Tivoli-turen

 8. Oversigt over opgaverne