Faglige dage for 4.-6. klasse

Fra d. 16. april - 12. juni 2020
Billetsalget er i gang

Faglige Dage skærper appetitten på de naturvidenskabelige fag ved hjælp af sanser, målinger og beregninger. 

Har du nogensinde tænkt over, hvordan en tur i Rutschebanen må føles med bind for øjnene? Eller hvordan du kan vide, at det går opad i Ballongyngen, når du ikke kan se noget? Dét og meget andet skal elever på 4.-6. klassetrin måle, regne og lege sig til, når Tivoli holder Faglige Dage.
Vær opmærksom på, at du selv skal sørge for at printe opgaver til eleverne, og at der ikke er tilknyttet en underviser fra Tivoli. Alle opgaver lever op til Nye fælles Mål for folkeskolen.

Bestil nu
HCAndersen_tern_370x472
Download opgaver og vejledning

Opgaverne

Vi anbefaler, at du sætter dig grundigt ind i opgaverne hjemmefra og udvælger nogle af opgaverne. Vælger du Matematik-stjerneløb anbefaler vi, at du nøjes med denne ene opgave. Vær opmærksom på at der, ligesom til Rutschebanen, er to niveauer. Til Faglige Dage er der ikke tilknyttet en underviser fra Tivoli så husk derfor, at du selv skal printe opgaverne og instruere eleverne inden Tivoli-turen.

I lærerarkene finder du intro og facit til opgaverne. Her informeres der også om særlige forhold samt hvilke rekvisitter, der er brug for til de enkelte opgaver. I opgavearkene finder du opgaverne til turen i Tivoli samt efterbehandlingsark til forløbet i klassen efter Tivoli-turen.

For at få det største udbytte af dagen anbefaler vi, at eleverne går i grupper af 3-4 elever. Afhængig af ventetiden på den pågældende dag forventer vi, at det tager 1½ - 2 timer at foretage observationerne.