H. C. Andersen Hotel

Med Tivoli H. C. Andersen Hotel opfyldes en gammel drøm om at Tivoli skal have eget familiehotel, fortæller Adm. direktør for Tivoli, Lars Liebst:

”Tivoli har i mange år haft en drøm om, at H.C. Andersen Slottet i Tivoli indrettes til et familiehotel fyldt med eventyr. Det er oplagt med adressen på H.C. Andersens Boulevard lige over for statuen af den store danske historiefortæller. Nu vil vi gerne føre den drøm ud i livet ved at kombinere den med et stykke moderne, dansk eventyr; nemlig et grønt hotel, tegnet af Danmarks verdensberømte arkitekt, Bjarke Ingels. Ligesom københavnerne nyder Tivolis flotte lys og fyrværkeri, er det vores ønske, at det grønne eventyrtårn bliver en visuel oplevelse i form af en vertikal forlængelse af Tivolis haver, hvorfra man fx kan se ud over byen. Et nyt vartegn for Tivoli og København, der er med til at understøtte byens image som en af verdens mest grønne og bæredygtige byer”.

Den nye bygning tager hensyn til de eksisterende bygninger i området fra H.C. Andersen Slottet og det ikoniske Rådhus til Axel Towers. Visionen er, at bygningen skal bidrage til byrummet omkring den og komplementere det grønne område, der også aktuelt er under udvikling på Rådhuspladsen, hvor der er blevet plantet træer og snart kommer ny metrostation.

I god proces
Der bliver fortsat tegnet og udviklet på projektet, der indbefatter en totalrenovering af H.C. Andersen Slottet og en ny bygning i Haven. BIG Arkitekterne har valgt at dyrke og styrke karakteren og kvaliteterne ved de eksisterende bygninger i Haven, samt søgt at skabe en ny bygningstype med afsæt i Tivolis nuværende portefølje af bygninger. Visionen bag arkitekturen skal fungere som bro mellem byens historie, samtid og fremtid. Den nye del af Tivoli H.C. Andersen Hotellet bliver 70 meter høj med 18 etager og bygges efter de nyeste standarder for bæredygtighed. Der er fortsat mange kreative ideer der efterprøves, før de endelige tegninger ligger klar.

Tæt dialog med Københavns Kommune
Med finansieringen og den overordnede arkitektur på plads er næste skridt at få den endelige godkendelse af Tivoli H.C. Andersen Hotellet. Tivoli går nu i tæt dialog med Københavns Kommune for at skabe grundlag for de ændringer i lokalplanen, der skal ansøges om. Når det falder på plads, sættes der dato på projektet.