11. marts 2021

Tivoli åbner 27. marts 2021

Der er forår i luften, og Danmark tager i denne tid små skridt på vej mod en genåbning af landet. Lørdag den 27. marts åbner Tivoli i en lidt anden version end vanlig med en række covid-19 hensyn. Tivoli har i første omgang valgt at holde åbent alle dage til og med 5. april mellem 11:00 – 20.00. Herefter vil der i resten af april måned være åbent fredag til søndag indtil Danmark lukker mere op. Gæsterne skal som foreskrevet fremvise dokumentation for, at de er blevet testet negativ for covid-19 før ankomsten til Tivoli.

Tivoli er for mange en forårsbebuder på samme måde som jordbær er det for sommeren. Lyset er vendt tilbage, optimismen blomstrer og Tivoli åbner årets første sæson efter lang vinterpause. Åbningsdagen fejres bl.a. kørende forlystelser, hyacintmarker og over 20.000 påskeliljer. Portene åbnes klokken 11:00 og sommersæsonen strækker sig frem til den 26. september. Gæsterne skal som til Jul i Tivoli reservere plads på forhånd inden besøget.

Der lægges ud med et påsketema med dekorerede æg, levende lam og tusindvis af blomster. Sommersæsonen byder udover påskefejring bl.a. på nye festivaler, Danmarks største permanente Scaryhouse: Villa Vendetta, Michelin pop-up-restauranter samt comeback til Fredagsrock senere på sommeren. Astralis Group rykker ind i Tivoli Hjørnet og planlægger at åbne den 1. juni, hvor spillere og fans kan mødes om deres fælles passion for Counter-Strike, League of Legends og FIFA.

Stor erfaring med håndtering af covid-19
Gæsterne vil stifte bekendtskab med en række forholdsregler, der følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Ved indgangene og i haveanlægget skal gæsterne holde afstand. Med genåbningen følger nye krav fra sundhedsmyndighederne om, at gæster fra 15 år og opefter skal kunne fremvise dokumentation for, at de er blevet testet negativ for Covid-19 maks. 72 timer før ankomsten til Tivoli.

Der er stort fokus på, at Tivoli lever op til alle myndighedernes restriktioner og egne, supplerende tryghedsforanstaltninger. I første omgang åbner Tivoli med alle udendørsforlystelserne, men ikke med adgang til restauranterne og underholdning i Salene. De åbner igen så snart der bliver givet grønt lys til det af myndighederne. I stedet vil underholdning senere kunne opleves på udendørsscenerne og der etableres flere take-away spisesteder fordelt på Havens 83.000 m2. 

Tivoli App’en gør det muligt for gæsterne at forberede deres tivolioplevelse hjemmefra med billetkøb, der giver smidig adgang til forlystelseshaven. Under selve besøget kan gæsterne via App’en bestille tid til en tur i forlystelserne, så de ikke skal stå i fysisk kø. På samme måde kan de bestille mad til afhentning.  Forlystelserne afsprittes løbende, og der vil være afstand mellem passagerne. I tilfælde hvor Tivoli medarbejdere er tæt på gæsterne, f.eks. ved sikkerhedstjek af bøjlerne i Rutschebanen, vil de være iført covid-19 visir med Tivoli design.

Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch siger: 
”Vi følger covid-19 udviklingen dag for dag og er klar til at tilpasse os, så gæsterne får en god og tryg oplevelse, der lever op til alle restriktioner. Vi er godt forberedte på den kommende sommersæson. Covid-19 er ikke længere noget nyt, men noget vi har måtte implementeret i vores måde at drive Tivoli på. Vi har evnet at tilpasse os forskellige restriktioner og påbud og har nu en velassorteret værktøjskasse, som vi kan åbne og benytte i overensstemmelse med det til enhver tid gældende niveau af restriktioner. Tivoli har siden nedlukningen i marts 2020 været udfordret på covid-19, men er lykkedes med at kunne åbne ved at have gæsternes og medarbejdernes tryghed som første prioritet samtidig med, at vi har givet gæsterne de gode oplevelser, som de forbinder med Tivoli.”

Om årets nyheder tilføjer Susanne Mørch Koch:
”Det er vigtigt for Tivoli, at vi holder fast i de bedste traditioner og løbende fornyr forlystelseshaven til glæde for gæsterne. Vi sætter i år særligt fokus på noget som vores gæster sætter allerhøjst under deres besøg, nemlig en have & blomsterfestival, og så har vi f.eks. i år den glæde at kunne invitere gæsterne på mad skabt af Michelin-belønnede restaurauter. Samtidig opfinder vi nye kulturevents, hvor langt de fleste blot kræver entré eller Tivolikort til Haven. Årets program er proppet med nyheder og giver anledning til optimisme, selv om covid-19 stadig spiller en rolle”.

Fotos til redaktionelt brug kan findes her:  https://tivolimediebank.tivoli.dk/presse/ 

  

Tal og runde årstal for Tivoli 2021

 

 • Tivoli sæson nummer 179
 • 185 åbningsdage fordelt i perioden 27.03.21 – 26.09.2021
 • 131.950 stk. Forårsløg er godt på vej op af jorden, heraf er der bl.a. 85.000 tulipaner. 
 • Mellem de 131.950 forårsløg er der udplantet omkring 9.540 stk. bundplanter. 
 • Der er udlagt i alt ca. 6.000 m2 rullegræs i Haven.
 • Foran Pantomimeteatret er der plantet en mark på 100 m2 med 24.000 påskeliljer.
 • Der etableres i alt 150 m2 Hyacintmarker (3 stk. rundt i Haven) med i alt ca. 24.000 hyacinter.
 • 3.500 påske og pinseliljer plantes ud i krukker og fade.
 • 20.000 forårsplanter i krukker, fade og bede.
 • 253 dage hvor forlystelserne kører incl. Halloween samt Jul i Tivoli
 • Tivoli-Gardens uniform der blev designet i 1871 har 150 års jubilæum 
 • Der er planlagt fyrværkerishow hver lørdag i juni og juli med musik fra Elverhøj 
 • Der er over 50 planlagte events på Plænen i 2021

 

 

Med venlig hilsen

Torben Plank
Head of Press, Communications & Press
Pressechef, Kommunikation & Presse
 
T  +45 22237440
TPL@TIVOLI.DK 
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk