7. oktober 2021

Hjerternes Fest i Tivoli

Efter halvandet år med afsavn og nedlukninger er det ikke tilfældigt, at Tivolis tema for julesæsonen 2021 bliver Hjerternes Fest. Et tema, der bliver slået fast med den mest avancerede lysinstallation i Tivoli nogensinde – et kæmpestort lysende hjerte på himlen over Glassalen. Udover de mange smukke juledekorationer kan gæster opleve det årlige Luciaoptog, julekoncerter og ikke mindst den anmelderroste H.C. Andersen ballet Snedronningen, som vender tilbage i en ny udgave med musik af Oh Land og kostumer og scenografi af Dronning Margrethe. Jul i Tivoli strækker sig ‪fra d. 19. november til – 2. januar 2022.

Et kæmpe hjerte og pejlepunkt på himlen over Tivoli 

Temaet Hjerternes Fest er ikke bare en tilfældig julefrase i Tivoli. Overalt vil der være hjerter at finde, både ned langs alleen ved Hovedindgangen, hvor de vil hænge parret med glitrende Swarovski krystaller. Tivolis prisbelønnede lysdesigner Jesper Kongshaug har igen kreeret et lysende, rødt hjerte, der bliver projekteret op på himlen over Glassalen, som et pejlepunkt for hele Tivoli og København. Billedet vil skifte karakter og lokation alt efter vejret og skyerne, og kan ses både i Tivoli og udenfor, som en kærlig hilsen til byens borgere, Tivolis gæster og ansatte.

Over tre meter højt, glødende hjerte

Udover hjertet på himlen, finder man også et 3,5 meter højt, glødende hjerte ved Nimb, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby. Her kan gæsterne følge med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade. Årets lysdesign byder også på et eventyrligt lysdesign i Boulevardhaven, hvor man der kan finde det største træ pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, som med sikkerhed vil lede tankerne hen til en vis is-skydende sneprinsesse.

Fra den 1. december vil der være gensyn med Snedronningen

Fra 1. december bliver det igen muligt at opleve den populære ballet, denne gang med en række nye scener, scenografier, kostumer og musik – alt sammen tilført af Oh Land (Nanna Øland Fabricius), den prisbelønnede koreograf, Yuri Possokhov og H.M. Dronningen. Udover de nye tilføjelser til selve balletten, planlægges der også en række særlige familievenlige forestillinger – en opgave, som de tre med sikkerhed vil løse med bravur efter at have arbejdet sammen på både den tidligere opførsel af Snedronningen, samt opsætningen af Askepot på Pantomimeteatret. Udover Snedronningen vil der endelig være gensyn med Crazy Christmas Cabaret i Glassalen, som sidste år desværre måtte aflyses på grund af Covid-19.

Pressechef i Tivoli med julelys i øjnene Torben Plank siger:

I år kan vi atter samles uden snerrende restriktioner og ubehag ved forsamlinger. Vi kan næsten ikke vente på gensynet med de mange julefans, der glæder sig til at se hvad vi har fundet på i år. Det er ikke småting skal jeg hilse og sige”.

Fra flæskesteg til juledesserter

Også  i år vil man på Plænen kunne mærke julestemningen, hvor man under Møllen kan nyde flæskestegs-sandwich, mens man i Tivolis kaffebar kan holde varmen med enten en snueknuser med frisk citron og mynte eller den tyske klassiker, Feuerzangebowle, en Tivoli-gløgg med både Stroh rom og ild i. Til den søde tand er der både de klassiske æbleskiver i Vaffelbageriet, lækre Honningkagehjerter, gæsterne selv kan dekorere i Jubilæumshaven, for ikke at glemme Cakenhagens mange klassiske juledesserter og kager.

 

Tal om Jul i Tivoli:

  • Hver dag tændes der for over en 1. mio lys under Jul i Tivoli.
  • Der bliver brugt 10 tons gran, når der skal pyntes op i Tivoli
  • Hvis man lagde alle granguirlanderne i en linje ville den være 3 kilometer lang
  • 1000 juletræer står rundt omkring Tivoli og det største er 13 meter højt
  • Juletræet foran Koncertsalen er iklædt 235 kæder med 35.250 lyspunkter.
  • Dæmonen er pyntet op med 5.550 aktive lysdioder.

 

Med venlig hilsen

Torben Plank
Head of Press, Communications & Press
Pressechef, Kommunikation & Presse
 
T  +45 22237440
TPL@TIVOLI.DK 
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk