10. september 2019

Tivoli afslører næste års nye farverige tulipaner

Den 15. september er en ganske særlig dag i Tivoli, for her er der Tivoli Blomsterløgdag, hvor gæsterne kan komme ind og plante deres eget personlige løg i Haven. Hele 125.000 løg vil blive plantet til næste års vækst, og 3000 af dem vil blive plantet i bedet omkring Det Store Springvand foran Koncertsalen kl. 12:30 til 13:30 eller så længe løg haves. Dette års tulipanløg vil blive en kombination af tre tulipaner – nemlig en rosafarvet Angelique-tulipan, en hvid ”Mount Tacoma”-tulipan, der begge er af typen dobbelte sene tulipaner samt en mørk ”Queen of Night”-tulipan af typen sene enkelt blomstrende tulipaner

Enhver blomster-elsker skal sætte kryds i kalenderen den 15. september, for her bliver der nemlig inviteret til Tivoli Blomsterløgdag i Haven fra kl. 12:30 til 13:30. Her vil gæsterne blive inviteret ind i Haven for at plante deres helt eget blomsterløg i bedet omkring Det Store Springvand foran Koncertsalen. 

Alle gæster, der lægger et løg i bedet, vil få et tilsvarende løg med hjem til egen have, og på den måde bliver der altså mulighed for både at lægge løg i Tivolis Have og derhjemme. Når plantningen er sket, vil hver gæst få et diplom med hjem, som giver mulighed for gratis entré. I maj måned i 2020 vil der så være mulighed for at besøge ”sit eget” tulipanløg, når foråret kommer i 2020.

Tivolis chefgartner Tom Knudsen siger:

”Årets Blomsterløgdag i Tivoli er en dejlig mulighed for, at vi sammen med Havens gæster kan sige tak for den igangværende sommersæsonen og velkommen til næste års sommersæson. For det er lige præcis det, vi gør ved at plante de første tulipaner, der så vil blomstre til næste forår” 

Dette års tulipanløg vil blive en kombination af tre tulipaner – nemlig en rosafarvet Angelique-tulipan, en hvid ”Mount Tacoma”-tulipan, der begge er af typen dobbelte sene tulipaner samt en mørk ”Queen of Night”-tulipan af typen sene enkelt blomstrende tulipaner. Derudover vil der også blive plantet to typer kejserkroner i form af en elfenbensfarvet Fritillaria ”Ivory Bells” samt en mørk Fritillaria ”Twin Towers”. 

 Til foråret vil der desuden blive plantet rosafarvede Forglemmigej og Aqualegia mellem løgvæksterne, så det bliver et særdeles farverigt bed at se på.  Der er mulighed for at købe et løg på dagen, og der vil være indkøbt omkring 3000 løg, som publikum kan få lov til at plante.

Besøg løg-boden og få en signeret bog med hjem

På selve dagen vil der være en bod, hvorfra man kan købe ekstra løg før og under selve begivenheden. Tivoli Blomsterløgdag vil desuden være en oplagt dag for bedsteforældre og forældre at tage børnene med ind i Tivoli for at se, hvordan næste års flora bliver til. Forfatteren Marian Hougaard Steffensen og fotografen Ann Malmgren vil også på selve løg dagen signere deres nye bog med titlen ”Tivoli en eventyrlig blomstrende have”.

Mere om Plant et løg

Hvert år får Tivolis gæster mulighed for at plante deres eget personlige løg i bedet omkring Det Store Springvand foran Koncertsalen. Når gæsterne lægger deres personlige løg i bedet, så får de samtidig mulighed for at tage et tilsvarende løg med hjem til egen have. Der vil også være mulighed for at få et diplom med hjem, der giver mulighed for en gratis entré til Tivoli i maj måned 2020, når løget har vokset sig stort.

Med venlig hilsen

Torben Plank
Head of Press, Brand & Communications
Pressechef, Brand & Kommunikation
  
T  +45 22237440 
TPL@TIVOLI.DK  
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk