23. september 2019

Halloween i Tivoli 2019

Fra den 11. oktober til den 3. november fejres Halloween i Tivoli for alle med hang til både hygge og uhygge. Der er over 21.000 dekorative græskar, svævende spøgelser, flyvende heksekoste og en Have badet i det særlige orange lys, som signalerer Halloween i Tivoli. I år kan man prøve Hospitalet – årets sygeste forlystelse, hvis man tør…

Fredag den 11. oktober åbner Tivoli dørene til den stemningsfulde Halloween-sæson - Halloween i Tivoli, som varer til 3. november. Det Halloween-pyntede Tivoli er som et magisk eventyr for både børn og voksne, og man bestemmer selv, hvor uhyggelig slutningen skal være!

Halloween-pyntet have
Gæster, der hellere vil nyde end skræmmes, kan gå på opdagelse i den smukke Halloween-scenografi med over 21.000 græskar, fugleskræmsler, edderkopper, spindelvæv og det helt særlige varme, orange lys skabt til sæsonen. Spøgelserne spøger igen i Smøgen, og heksekoste svæver igen foran Hovedindgangen. Som noget nyt i år er der Halloween-projektionsfilm på Bjerget over Rutschebanen, der kan ses både fra Hovedbanen og fra Tivoli. 

Hospitalet – årets sygeste forlystelse 
I år har scary-forlystelsen i Skærsilden fået et helt nyt hospitalstema. I ”Hospitalet – årets sygeste forlystelse” optræder skuespillere som uhyggelige karakterer og sørger for aftenens største gys. Man skal være 12 år og den modige type for at klare mødet med den spøgelsesramte forlystelse. Tivolis kreative afdeling har skabt et scary univers baseret på en fiktiv historie om, at det før i tiden rumsterede i de mørke kældergange under det, der i dag er Tivolis Rutschebane. Kældergangene fortæller historien om det hospital, der engang lå hér, og om de patienter og læger, der havde deres gang på hospitalet. Efter hospitalet lukkede, virkede gangene forladte - men ikke alle kom med! Nogle af hospitalets særlinge nægter at give slip på denne verden, og dem kan gæsterne møde i scary-forlystelsen Hospitalet. Med Turpas Plus kan man gå igennem Hospitalet, så mange gange man tør.  

Alle forlystelserne er åbne under Halloween, og i år er der særligt fokus på forlystelser i Tivoli. Fatamorgana er blevet vildere, radiobilerne har fået en makeover og kører hurtigere, og rutschebanen Kamelen blev lanceret under sommersæsonen.  

Monsters Night Out
26. oktober går det løs med ca. 300 monstre i Haven, når Monsters Night Out indtager Tivoli. De gennemført udklædte monstre mødes først foran Hovedindgangen og går derefter i samlet flok ind i Haven, så man kan få årets flotteste monsterfoto denne dag.  

Børnevenlig Halloween med ny Rasmus Klump-forestilling
Det er oplagt at tage børn og børnebørn med til Halloween i Tivoli og gå på opdagelse blandt de mange flotte udsmykninger og sjove Halloween-boder, hvor man kan købe lækkerier til ganen a la marcipanøjenhuler og blodige fingre og cool ’rædsler’- var det fx noget med en monsterbaby, der lyser med øjnene, siger lyde og kravler, når du klapper i hænderne? Rasmus Klump laver Halloween-sjov på Plænen, hvor der er to forskellige forestillinger; Pandekageskurken fra sidste år kommer igen, og så er der en helt ny forestilling med Trick or Treat-tema. Det hyggelige Halloween-team er som altid Rasmus Klump, Græskarmanden og Flora. 

Trick-or-Treat
Der er Trick-or-Treat hvor børn, meget gerne i deres bedste Halloween-outfit, med et klippekort og en pose til slik indkøbt i Box Office kan gå på Trick-or-Treat-runde i forskellige boder og samle slik ind. Det foregår i boderne fra 28. oktober til 31. oktober.

Skoveventyr i Glassalen
I Glassalen byder Eventyrteatret på forestillingen Skovens Dronning fra 4. til 20. oktober. Her løber en ung prinsesse hjemmefra og ender i en magisk skov, hvor hun møder forskellige eventyrlige væsener, som strides indbyrdes og har brug for prinsessens hjælp til at forene dem i kampen mod en mørk og grusom magt. I koncertsalen spiller Sanne The Musical indtil 13. oktober - en vild og gribende historie om hele Danmarks rockmama.

Danmarks største græskar
Lørdag den 12. oktober er der DM i kæmpegræskar foran springvandet ved Nimb Hotel. Det bliver ekstra spændende i år, da danmarksrekorden blev slået sidste år med over 100 kilo af Lasse Blach fra Sjælland. Han løb af med sejren med et kæmpegræskar på hele 589,4 kg. Hermed blev den nuværende danmarksrekord fra 2017 på 485,4 kg, slået med hele 104 kg! Kom forbi, og vær med til at heppe på de spændte deltagere, der har passet og plejet deres græskar op til konkurrencen. De gigantiske græskar pynter foran Nimb Hotel hele sæsonen. 

Oktoberfest 
På restauranterne kan man søge ly for efterårsblæsten. Tivoli er Københavns største spisested, så der er nok at vælge mellem, uanset om man er til det hurtige måltid i Tivoli Food Hall, italiensk middag for hele familien på Mazzoli’s eller Halloween-fejring den 31. oktober i Grøften, hvor der al elektrisk lys bliver slukket, de store kandelabre bliver fundet frem, og personalet har fået en uhyggelig make-over. På Biergarten er Oktoberfesten udvidet med en ekstra dag i år. På H. C. Andersen Slottet i Tivoli er der dækket festligt op til oktoberfest lørdag den 19. oktober. Der er klassisk oktoberfest-setup med langborde, hvor der serveres tyske favoritter og øl i lange baner. Aftenen byder på live-optræden med tyrolermusik, tyske øl-viser, lotteri med flotte præmier og en surprise-optræden. 

Varm kakao, Halloween-hotdog og Bubble Waffle
Konditoriet Cakenhagen med udsigt til Nimb og de dekorative kæmpegræskar har igen i år insta-værdige Halloween-kager. Tivolis grønne restaurant Gemyse har pyntet op med græskar, og bålfadene er perfekte at varme sig på i efteråret. I Gemyses drivhus kan man lune sig med en kop varm kakao, mens vinden rusker udenfor. I Hotdog-hytten på Plænen og i Hotdog-Corner er der det store hit fra sidste år; Halloween-hotdog med sort pølsebrød, øko-pølse, græskar/agurkerelish, coleslaw og græskarkerner. Til den søde tand er der fx Bubble Waffles i Ismejeriet, og i Vaffelbageriet er der også fyret godt op for vaffeljernet. 

Ny webshop med unikke Tivoli-produkter
I Gemyse-kogebogen ”Gemyse - Havens grønt hele året”, som udkom i år, er der opskrifter, som passer til efteråret, og i den 2,5 kilo tunge ”Tivoli – en eventyrlig blomstrende have” er der efterårsstemning i nogle af de over 800 billeder, hvor Tivoli-haven følges gennem årstiderne. Begge bøger kan fås i Tivolis butik Little Tivoli eller Tivolis helt nye webshop med unikke Tivoli-produkter som kopper, dåser, T-shirts, plakater af ikoniske Tivoli-bygninger og Richardt Branderups træfigurer fra Den flyvende Kuffert – se den nye webshop her: https://www.littletivoli.dk/

Classy Halloween
Nimb Hotel gentager sidste års succes med en Classy Halloween-aften i Nimb Bar 31. oktober. Her går de fortabte sjæle fra mere end 100 års fester igen i den gamle balsal. Personalet har givet det stilede look et makabert tvist, barens cocktails er som altid uhyggeligt gode, og der vil være hårrejsende musikalsk underholdning. Gæster opfordres til at komme udklædte, og denne aften gør det ikke noget, hvis der er (blod)pletter på festtøjet. Hold øje med tilmelding her: https://www.nimb.dk/da/det+sker+paa+nimb

Praktisk information om Halloween i Tivoli 2019 
Sæsonen Halloween i Tivoli kører fra 11. oktober til 3. november. Det er 14. gang, der er Halloween i Tivoli. 
Læs mere om Halloween i Tivoli her: https://www.tivoli.dk/da/saesoner/halloween

Underholdning & events
Rasmus Klump Show: Pandekageskurken og ny forestilling med Trick or Treat-tema
Nyt tema i Skærsilden: Hospitalet – årets sygeste forlystelse
Oktoberfest i Biergarten 11. og 12. oktober klokken 19
DM i Kæmpegræsker lørdag den 12. oktober 
Trick-or-Treat  28. oktober til 31. oktober
Eventyrteatret viser Skovens Dronning 4. oktober til 20. oktober i Glassalen
Classy Halloween i Nimb Bar 31. oktober
Illuminationer på Tivoli-Søen alle dage
Monsters Night Out i Tivoli d. 26. Oktober klokken 18

Fun Facts om Halloween i Tivoli
• Der er pyntet op med ca. 21.500 stk. græskar 
• Samlet skønnet vægt af alle 21.500 græskar – I alt 64.850,00 kg.
• Der er i alt 10.700 stk. planter til Halloween (stauder, græsser, krydderurter, grøntsager mm.)
• Beplantede tage – i alt ca. 204 m2
• Der er i alt ca. 2.000 stk halmballer 
• I alt 16 stk. gartnere samt yderligere ca. 6 tilriggere har stået for Halloween-Haven
• Der blev solgt 901 sorte hotdogbrød til Tivolis særlige halloween-hotdog under Halloween i 2018. 
Den sorte farve er vegetabilsk kul. 
• Rasmus Klumps Pandekagebod på Plænen solgte 6.301 søde pandekager under Halloween i 2018
• Til Halloween i Tivoli i år har Tivoli hele 10 forretninger med Det Økologiske Spisemærke

Mediekontakt: Mette Rou Lund – mail: melu@tivoli.dk