5. marts 2018

Diva i lykkelige omstændigheder

Det var planen, at skuespilleren Birgitte Hjort Sørensen skulle optræde sammen med Cecilie Stenspil og Caroline Henderson til sommer i Glassalen i Tivolis kommende nye musikforestilling ”Divaer i Glas”. Birgitte Hjort Sørensen må nu melde fra, da hun venter sit første barn og derfor ikke kan gå på scenen i spilleperioden. Hun bliver erstattet af veninden og sangeren Kaya Brüel. Premieren på ”Divaer i Glas” finder sted i Glassalen den 30. august.

Det bliver altså en af Danmarks allerbedste sangstemmer Kaya Brüel, der erstatter Birgitte Hjort Sørensen. Både Cecilie Stenspil og Caroline Henderson er meget tilfredse med valget af afløser, da Kaya besidder de rette diva-kvaliteter både scenisk, vokalt og udtryksmæssigt.

Birgitte Hjort Sørensen siger:
”Det er af den absolut bedste årsag, at jeg må trække mig fra ”Divaer i Glas”, som jeg ellers havde glædet mig meget til at være med i. Jeg skal nemlig føde mit første barn til august, lige omkring premieren. Min kæreste og jeg glæder os vanvittigt meget til dette nye eventyr. Og jeg er lykkelig for, det i stedet er min gode veninde og brillante kollega, Kaya, der skal indtage scenen sammen med Caroline og Cecilie.”

Kaya Brüel glæder sig til opgaven som diva:
”Jeg glæder mig til at hylde nogle af de største divaer gennem tiden sammen med nogle af de største danske divaer – og det foregår endda i ”Divaen” over dem alle: Glassalen. Udover at jeg selv har optrådt i Glassalen nogle gange, har min mormor, sangerinde og skuespiller Birgit Brüel, været en del af varieté- og revymiljøet. Hun har arbejdet med nogle af den tids største kunstnere og sunget tekster af Poul Henningsen, som jo har tegnet Glassalen, da den blev genopbygget efter 2. verdenskrig. Jeg er meget glad på Birgittes vegne, og ønsker hende en dejlig barsel. Jeg har i øvrigt spillet mor til Birgitte i "Pigen Med Paraplyerne", og er meget glad for at hun nu selv skal være mor.”

Rollen som Preben Uglebjerg udfyldes af Reumert prismodtager
Det bliver Carsten Svendsen, der skal løfte rollen som konferencier og Tivoli-legenden Preben Uglebjerg. Carsten Svendsen, der tidligere er blevet tildelt en Reumert talentpris, har bl.a. medvirket i Annie Get Your Gun og er lige nu brandaktuel i The Book of Mormon der opføres på Det Ny Teater i København.

Om ”Divaer i Glas”

Til sommer genoplives Tivoli Varietéens storhedstid med en ny musikforestilling til Glassalen. Der er tale om en moderne kabaret om Tivoli Varietéen fortalt gennem legendariske sangerinder fra hele verden.

På scenen vil blandt andre stå Caroline Henderson, Cecilie Stenspil og Kaya Bruél, hvor sidstnævnte nu erstatter gravide Birgitte Hjort Sørensen.

I Divaer i Glas tages publikum med tilbage til svundne tider, når de tre genfortolker Tivoli Varietéens musikhistorie og giver klassikerne et nutidigt tvist gennem legendariske kvindeskikkelser som Josephine Baker, Marlene Dietrich og Ella Fitzgerald, der alle har trådt deres hæle på den historiske scene.

Forestillingen bindes sammen af den legendariske Tivoli-konferencier og -legende Preben Uglebjerg spillet af Carsten Svendsen. Divaer i Glas har urpremiere i Glassalen d. 30. august 2018.

Kort om Kaya Brüel
Kaya Brüel debuterede som 19-årig i 1991 med albummet KAYA. Siden er det blevet til 10 soloudgivelser i en bred vifte af genrer - fra pop, elektronisk soul og jazz til børnemusik. Kayas seneste musikudgivelse kom i 2016 med albummet Nu&Nær, med Kayas egne sange og produktioner. Hun har optrådt som solist ved et hav af koncerter, fra intime små scener til symfoniorkestre landet rundt.

Udover en flot sangkarriere, har Kaya haft stor succes på teaterscener i både Danmark og udlandet i forestillinger som Woyzeck af Robert Wilson og Tom Waits på Betty Nansen Teatret, Tangooperaen Maria de Buenos Aires på Det Kongelige Teater og som den dominerende moderfigur i Peter Langdals opsætning af Pigen med paraplyerne også på Betty Nansen Teatret. Kaya er desuden med i den musikalske comedygruppe City Singler.

Kaya Brüel har derudover medvirket i en række film og tv-serier bla. Borgen, Lykke, De Udvalgte, Manden med de gyldne ører, Mit 50/50 liv, Veninder og Familien Gregersen.

 

Torben Plank

Head of Press, Brand & Communications
Pressechef, Brand & Kommunikation
  
T  +45 22237440 
TPL@TIVOLI.DK  
 
Vesterbrogade 3, 1630 København V
www.tivoli.dk